Domov / Zveza / Knjižnica

Knjižnica

Tu najdete seznam dosegljive literature, pomembne za učenje tehnike in treniranje orientacijskega teka.

Učenje tehnike:

1. D. Petrovič, K. Keresteš, B. Bauman, I. Bravc, A. Poljanšek, S. Poljanšek: Orientacijski tek (prevod 2 priročnikov švedskih avtorjev - G. Hasselstrand: Learning orienteering step by step in B. Norman, A. Yngstrom: Orienteering Technic - from Start to Finish), Orientacijska zveza Slovenije, 1996
  2. N. Vahčič, M. Mlakar: Orientacijski tek - priročnik za poučevanje začetnikov, Fakulteta za šport, 2001

Športno treniranje: v delu

Standardi in navodila:

1. Mednarodni opisi kontrolnih točk (prevod S. Kofol), IOF, 2004.
  2. B. Jevševar: Priročnik za traserje, OZS, 2008.
  3. ISOM - International Standard for Orienteering Maps, IOF, 2000.
  4. ISSOM - International Standard for Sprint Orienteering Maps, IOF, 2012.

Splošna literatura:

1. S. Burnik, D. Petrovič, L. Gratej, A. Zubin, B. Jereb: ABC dejavnosti v naravi, Fakulteta za šport, 2012
  2. D. Petrovič in drugi: Orientacija - Priročnik za orientiranje v naravi in orietnacijska tekmovanja, Rod Močvirski tulipani, 2006.

Pridite na stalne proge OZS. Poberi čimveč KT na progah in se poteguj za bogato nagrado. Tekmovanje se prične 15.05.2019 in traja do 15.07.2019. Naj zmaga najvztrajnejši:)

SEEOC 2018