Domov / Reprezentance / Mladinska OT

Mladinska OT

Odprave:

• Alpe Adria, 16. - 18. junij, Ljubljana (SLO)
  • United World Games, 22. - 25. junij, Celovec (AUT)
  • EYOC, 29. junij - 2. julij, Banska Bystrica (SVK)
  • JWOC, 9. - 16. julij, Tanmpere (FIN)
  • SEEOC, 23. - 27. avgust, Durmitor (MNE)
  • JEC, 5. - 7. oktober, SUI

Trening kampi:
Zaradi pomanjkanja kadra za izvedbo TK, le-ti mogoče ne bodo izvedeni. Vse kandidate za vodenje TK naprošamo, naj se javijo selektorju mladinske reprezentance.

• TK za MŽ14-
    • (izvedeno) TK mladi 1 - 29. - 31. 10. - Črni Vrh nad Idrijo (Nejc Zorman)
    • (izvedeno) TK mladi 2 - 2. 12. - Škofja Loka - sprint (Andraž Drešček, Klemen Kenda)
    • TK mladi 3 - pomlad - Komenda (Nejc Zorman)
    • TK mladi 4 - avgust - Bohinj (Nejc Zorman)
  • TK elita
    • (izvedeno) TK elita 1 - 4. - 6. 11. - Našice (Žan Luka Šumečki, Mark Bogataj)
    • (odpadlo) TK elita 2 - 26. - 29. 12. - Istra (Andraž Hribar)
    • (odpadlo) TK elita 3 - pomlad - Štajerska (Žan Luka Šumečki, Mark Bogataj)
    • TK elita 4 - maj - Pokljuka (Žan Luka Šumečki, Mark Bogataj)
    • TK elita 5 - junij - Prekmurje
  • TK mednarodni
    • (izvedeno) TK Trofej Beograda - 22. - 23. 10. - Beograd, SRB (Klemen Kenda)
    • (prestavljeno!) TK EYOC - 8. - 12. 12. - Banska Bystrica, SVK (Jaka Piltaver)
    • (izvedeno) TK Portugalska - 24. 2. - 4. 3. - Leiria, POR (Klemen Kenda)
    • TK JWOC - 10. - 15. 8. - HUN (Klemen Kenda)
  • TK - splošni
    • (izvedeno)TK 1 - 17. december - Črni Vrh nad Idrijo (mentorji WSCO, Aleš Ferenc, Klemen Kenda)
    • (izvedeno)TK OK Lokomotiva Pardubice - 22. - 26. marec - Črni Vrh nad Idrijo / Lipica - David Prochazka, Klemen Kenda
    • TK 3 - maj - Pokljuka (skupaj s TK elita 4) - iščemo organizatorje

Testiranja 3000m
V dogovoru z mladinskim selektorjem je možna organizacija dodatnih testiranj v organizaciji klubov/skupine posameznikov. Vodjo testiranja in ustreznost proge potrdi selektor mladinske reprezentance. (vodi: Tajda Foški)

• 1 - ŽAK (12. 11.) ob 9:30
  • 2 - ŽAK (14. 1.) ob 15:30 (možno, da se prestavi na 15. 1. v Kamnik)
  • 3 - ŽAK (18. 3.) ob 10h
  • 4 - ŽAK (13. 5.) ob 10h
  • 5 - ŽAK (3. 6.) ob 10h

Obvezno je imeti vsaj 3 rezultate testiranj (enga jesenskega), enega zimskega in enega spomladanskega.

Prijavljeni reprezentanti, spremljevalci in njihov interes

TK CRO-SLO

petek, 27. 10. 2017 (OZS)

Člane mladinskih reprezentanc vabimo na trening kamp, ki ga bomo organizirali v sodelovanju s Hrvaško reprezentanco, na hitrih kontinentalnih terenih.

• Trening kamp bo potekal od 17. do 19.11.2017 na hribu Japetić nad Samoborom.
  • Več informacij najdete v razpisu.
  • Prijave so možne do 5.11.2017 na naslovu: PRIJAVE.
Komentarji (0)

Ime:
Geslo:

* Za geslov vtipkaj kratico zveze.

JEC 2017

četrtek, 5. 10. 2017 (OZS)

Ekipa na longu

Matic v cilju štafet

Slovenski način ogrevanja

Evropskega mladinskega pokala 2017 (JEC), ki je potekal med 29.9. in 1.10.2017 v Furstenfeldu (Avstrija), se je udeležila slovenska ekipa v postavi: Mark Bogataj (OK Azimut), Matic Blaž (OK Komenda) in Žan Ravnikar (OK Komenda). Spremljal jih je Žan Luka Šumečki.

V petek so bile na sporedu štafete, fantje so v postavi Mark, Žan in Matic v kategoriji M20, nastopili zelo dobro in v konkurenci 47 ekip, osvojili 31. mesto. Za zmagovalno ekipo so zaostali 15 minut, kar je v takšni konkurenci izjemno. Po prvih dveh predajah pa je kazalo celo še malenkost bolje.

Drugi dan prvenstva je bila na vrsti najtežja preizkušnja, dolge proge. Najboljši so tekli pod 5min/km (upoštevajoč zračno razdaljo)! V kategoriji M18, je Žan Ravnikar osvojil 44.mesto, Matic Blaž pa 51.mesto, tekmovalo je 69 pobov.
Mark je v kategoriji M20 končal na 41.mestu (62 tekmovalcev), za prvim je zaostal 14:01, glede na to, da je zmagovalec (večkratni mladinski svetovni prvak Švicar Joey Hadorn) imel 2:57 prednosti pred drugo uvrščenim je .Markov rezultat spodbuden.

V nedeljo zjutraj so se borci tekom sprinta podili po Furstenfeldu. Zelo dobro je v kategoriji M18 odtekel Žan Ravnikar in se uvrstil na 37.mesto od 70 tekmovalcev. Škoda za približno 20 sekundno napako ob koncu, teh 20 sekund je v močni konkurenci namreč pomenilo 10 mest. Matic Blaž je osvojil 61. mesto.
Mark Bogataj v kategoriji M20 pa 43.mesto (63 tekmovalcev), je pa imel nekaj vrhunskih vmesnih časov in pokazal, da njegov potencial seže precej višje.

Konkurenca na JEC-u je brutalna saj nekatere močne reprezentance (Švedska, Švica, Češka,...) na tekmovanje pripeljejo po šest tekmovalcev, nekih eksotov pa tudi ni, zato je to bila verjetno celo najmočnejša tekma katere so se fantje v letošnjem letu (morda celo dozdajšnji karieri) udeležili. Vsekakor so videli, da se z marsikom lahko kosajo, kar bi morala biti odlična motivacija za zimske treninge.

Komentarji (0)

Ime:
Geslo:

* Za geslov vtipkaj kratico zveze.

Izšel je nov e-priročnik za delo z mladimi: Igre orientacije. Priročnik je na voljo na tej povezavi, obsežno gradivo pa dobite tukaj. Avtor priročnika je Nejc Zorman.

Izdajo priročnika je omogočila Fundacija za šport v sodelovanju z Orientacijsko zvezo Slovenije.

SEEOC 2018