Domov / Aktualno / Koledar

Koledar

Cerkno Cup - DAN2 SOL6 (sobota, 13. 8. 2022)

Organizator: Orientacijski klub Azimut
Kraj: Črni Vrh nad Idrijo
Tip: SOL
Razdalja: srednja
WWW: http://www.cerkno-cup.com
E-mail: info@cerkno-cup.com

Razpis

povezava

Karta: Predgriže 2

Standard: ISOM
št. karte: 87
Lastnik: Orientacijski klub Azimut
Lokacija: Geopedia
Avtorji: Cesare Tarabocchia, Martin Lejsek, Zdeněk Švec, Zdeněk Sokolář, Jaroslav Opletal, Ondřej Kotecký, Martin Sajal, Lukáš Hýbl
Merilo: 1:10000
Stanje: VII. 1999
Površina: 6.89km2

Najbolj znana srednjeevropska revija o orientacijskem teku - Orienteering Today, je karto izbrala za karto meseca v drugi številki revije v letu 2006. Severni del karte je kraški in to "močno" kraški. Polja malih vrtač, detajlov prekinja cesta, ki teče po sredini karte. Južni del je kontinentalen in hiter. Severni del karte je bil obnovljen leta 2006. Na njej so trenirali trije svetovni prvaki - Chris Terkelsen, Emil Wingstedt in Jarkko Houvila! "I remember the terrain as being both very physically and technically demanding. It was very interesting and it was a challenge that I haven’t seen anywhere else in the world." Chris Terkelsen, Danska, Svetovni prvak v štafeti 1997, 2. mesto na srednji razdalji 2005; "Few terrains can match the challange of detailed karst found on the Predgrize map. With it's complicated contours and rough ground your technical ability is setting the limit when running on this well made map. If you master Predgrize in full speed you're unlikely to find any more orienteering challanges. Remembering my last visit to the map, I'm luckily not there yet ..." Emil Wingstedt, Švedska, Svetovni prvak v šprintu v letih 2005, 2006, svetovni prvak v štafeti 2003.

Karta je bila doslej uporabljena:

Koledar tekem MTB-O

september