Shema strani | Kontakt | Obveščevalne liste | Povezave | Oglaševanje | Webmaster | English

Partnerji:

Mednarodna orientacijska zveza Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih Zvez Fundacija za šport Ministrstvo za šolstvo in šport
Domov / Aktualno / Izpostavljeno

Izpostavljeno

Vabilo na orientacijski tabor


Lepo vabljeni, da se nam pridružite na letošnjem orientacijskem taboru.
Tabor bo potekal v Dolenjskih Toplicah v Taboru Mojca, med sredo 26. 6. in nedeljo 30. 6. 2024.

Preliminarne prijave zbiramo do 15.3., preko obrazca: https://forms.gle/nXoG1zyhvn5Y8ApU9
Dokončno pa so prijave odprte do 15.5.



Vabilo na orientacijski tabor


Lepo vabljeni, da se nam pridružite na letošnjem orientacijskem taboru.
Tabor bo potekal v Dolenjskih Toplicah v Taboru Mojca, med sredo 26. 6. in nedeljo 30. 6. 2024.
Preliminarne prijave zbiramo do 15.3., preko obrazca: https://forms.gle/nXoG1zyhvn5Y8ApU9
Dokončno pa so prijave odprte do 15.5.




Vabilo na orientacijski tabor

Lepo vabljeni, da se nam pridružite na letošnjem orientacijskem taboru.
Tabor bo potekal v Dolenjskih Toplicah v Taboru Mojca, med sredo 26. 6. in nedeljo 30. 6. 2024.


Pravila sprinta

Preverite, ali ste med tistimi tekmovalci, ki so na sprint tekmah letos zagrešili kakšno napako, ki bi jih sicer stala diskvalifikacije. Plakat (v PDF obliki) je leta 2018 po švicarski predlogi pripravil Krešo Keresteš. V kratkem se obeta tudi preverjanje znanja za vse registrirane tekmovalce! :)



Stalne proge

Pridite na stalne proge OZS.



Zimske lige 2021/2022

Koledar zimske lige je objavljen na tej povezavi.

Tekme Zimske lige, potekao tako da vsak tekmovalec poskrbi za tisk karte, mapico, merjenje časa in poročanje rezultatov. Tekmovalec vpiše svoj rezultat v razpis in naloži svojo GPS sled na Livelox dogodek.

Rezultati zimske lige



Igre orientacije

Izšel je nov e-priročnik za delo z mladimi: Igre orientacije. Priročnik je na voljo na tej povezavi, obsežno gradivo pa dobite tukaj. Avtor priročnika je Nejc Zorman.

Izdajo priročnika je omogočila Fundacija za šport v sodelovanju z Orientacijsko zvezo Slovenije.



SSOL 2016

V polnem teku je sprint liga v urbani orientaciji! Kdo bosta najboljša slovenska šprinterka in šprinter?

Zimska liga | AOK Gotska
Rezultati ZL



25 let OZS

V letu 2015 Orientacijska zveza Slovenije praznuje 25 let. Praznuj skupaj z nami in se udeleži slovesnosti, ki bo potekala po zaključku DP mešanih štafet in zaključku SOL v Filmskem gledališču Idrija 18. oktobra ob 14:00.

Treningi AOK Gotska



AOK Gotska 2015/16

Spet otvarjamo sezono treningov AOK Gotska v okolici Ljubljane. Do prehoda na zimski čas bodo treningi dnevni (in morda nekoliko neredni), za tem pa startamo na polno. Končni cilj? Udeležba na Jukoli 2016 na Finskem.

Koledar



Koledar 2015

Sezona 2015 je pred vrati. Prva tekma SOL bo 8. 3. v okolici Lipice. Do konca leta vas v SLO čaka skoraj 50 dni orientacijskih tekmovanj! Vabljeni! Za vse dodatne informacije smo vam na voljo!

Seznam treningov AOK Gotska.



ZL 2014/2015

Seznam tekem ZL.
Seznam AOK Gotska treningov. 



AOK Gotska 2014

OLP tekem/treningov.
Seznam AOK Gotska treningov. 



Mladinci

Zdaj pa aktivno. EYOC je pred vrati. Trenirajte, trenirajmo skupaj. EYOC kandidati - izkoristite vsak trenutek za študij kart in za tehnični trening. Naslednji kam pe tu ...

TK 5 - Prekmurje - 13. - 15. september: Prijave!



JWOC 2013

Peter Tušar potuje na JWOC na Češko. Z njim žal ni našega najboljšega mladinca Jana Dovča, ki je v zadnjem letu zelo napredoval. Peter bo na JWOC imel še vsaj 3 priložnosti, zato tokrat uvrstitve niso v ospredju.

Letos pa po dolgih letih WOC (ki se začne prihodnji vikend) ostaja brez udeležbe slovenskih reprezentantov. Ob tem pa velja, da v Italiji 2014 računamo na polno ekipo!



AOK treningi

Treningi AOK Gotska

Vsako sredo ob 18h je trening. Prijavi se lahko kdorkoli tukaj! Udeležba je ob prijaznem sodelovanju vseh lastnikov kart in možnosti brezplačnega tiskanja brezplačna.

KOTA - aktualna razvrstitev.



JEC

Ta vikend se na JEC-u (Junior European Cup) meri tudi slovenska mladinska reprezentanca. Tokrat v zasedbi: Manca Cvek, Peter Tušar, Jan Dovč in Tibor Mrak.

Zimska liga
Počasi je čas, da se naredi tudi koledar zimske lige. Vpišite, kdaj organizirate tekmo in kakšnega tipa bo.



SOL8

Zadnja tekma SOL bo potekala v Padričah v organizaciji društva GAJA. Vabljeni, predvsem mladinci in elitaši, saj se boste lahko pomerili s pestro konkurenco!

Zimska liga
Počasi je čas, da se naredi tudi koledar zimske lige. Vpišite, kdaj organizirate tekmo in kakšnega tipa bo.



Alpe Adria Cup

Letos je pokal Alpe Adria na prizoriščih lanskega JEC-a. Na tekmovanje potuje kompletna slovenska odprava. Vljudno vabimo tudi ostale, predvsem mladince, naj se preizkusijo na tekmah!



Bootcamp 2013

Mladinci! Vstopite v novo sezono ob koncu počitnic na prvem mladinskem bootcampu od 25. do 28. avgusta 2012! Preberite si vabilo in se prijavite že danes! Čakajo vas 4 nepozabni dnevi po tekmi SOL v Bohinju!



JWOC 2012

Naslednja postojanka. JWOC 2012 v Košicah. Tam že trenirata Tibor Mrak in Andrej Borštnik, ob pričetku prvenstva se jima pridruži še Jan Dovč.



EYOC 2012

European Youth Orienteering Championships (EYOC) je pred vrati. V Francijo potuje 12 mladink in mladincev in 4 spremljevalci.



SOL - Bohinj

Z željo, da bi za potrebe mladinske reprezentance pridobili novo karto v Bohinju, organiziramo 25. 8. tekmo SOL. S svojo udeležbo boste naredili dobro delo in pomagali našim mladincem! Rezervirajte si čas! Čaka vas prijeten dan v Bohinju in hitra orientacija po krasnem gozdu!



Seminar za vaditelje OT

31. marca se je po dolgem času pričel seminar za vaditelje OT. Sodeluje 40 tečajnikov. Urnik.



Zimska liga

Zimska liga 2011/2012
je končana. Končno točkovanje.



50 let IOF

IOF praznuje letos 50 let delovanja. Več o tem.



ZL 2010/2011

Zimska liga 2010/2011 je končana.

Končna razvrstitev.

Razpredelnica s časi.



OLP 2010

Orientacijska liga poletja, v kateri je absolutno prevladoval OK Azimut, je zaključena. Končni rezultati lige so dostopni tu (22.10.), nagrade najboljšim pa bodo podeljene na prvi tekmi Zimske lige 2010/2011.

Koledar Zimske lige nastaja tukaj. Iščemo organizatorje! Javite se Eneji.

Vabljeni tudi na petkove treninge (včasih bo pa kakšen tudi čez vikend)!



Zimska liga 2009/2010

Zimska liga je končana. Letos je v njej prednjačil OK Azimut. Kategorijo C so dobili dobraveljski osnovnošolci, ki so se v sezoni 2010 priključili OK Azimut, med njimi je bil najboljši Tilen Kravos. V kategoriji B je zmagal Samo Vodopivec, v kategoriji A pa Janez Pretnar. Rezultati so tukaj (9. 3. 2010).



Pokal treh dežel končan

Končan je pokal treh dežel (3REG). Po tradicionalno slabi udeležbi slovenskih tekmovalcev na tekmah v tujini je Slovenija spet pristala na 3. mestu ...


Svetovno prvenstvo v orientacijskem teku

Z današnjim dnem se s štafetami zaključuje svetovno za našo reprezentanco. Obeta se sicer še finale dolgih prog, kjer pa slovenci ne bomo sodelovali, zato se jutri odpravljamo domov. Zbirnik naših uspehov najdete na reprezentančnem blogu.


Svetovno prvenstvo v orientacijskem teku

Z današnjim dnem se je začelo svetovno prvenstvo v Miškolcu Madžarska, in bo potekalo do 23. avgusta. Tekmovanja se je udeležila tudi naša reprezentanca, rezultate današnje prve tekme pa si lahko ogledate tukaj.



Olimpijske igre mladih v Telfsu

Mladinci so se na povabilo Avstrijcev udeležili Olimpijskih iger mladih v Telfsu (Insbruck) v Avstriji, ki so potekale od 12. do 18.7.2009.

Slovenijo so zastopali:
Vid Bogovič, Marko Orešnik, Andrej Borštnik ter Katja Prezelj, barbara Pogačar, Anja Jenko.
 
Glede na video posnetek, smo Slovenci bili očitno zelo zanimivi.
 
Več informacij poiščite na uradni strani
Namestitev je bila nadstandardna in počutje odlično, ter organizacija fenomenalna. 



Novi državni prvak

Na DP na dolgi razdalji je bilo napeto. Prvo in tretjeuvrščenega sta ločili nekaj več kot dve minuti. Naslov je ubranil Andraž Hribar (OK Brežice), samozavestno je srebro osvojil Janez Pretnar (OK Azimut), tretji pa je z večino najboljših etap na tekmi ostal Jaka Piltaver (OK Brežice).


Zimska liga 2008/2009

Med večne so se vpisali v C: Nejc Kodrič, Martin Špendl in Lara Jerman; v B: Azimutova trojka: Davor Kacin, ki je v finišu premagal Igorja Bončino in Samo Vodopivec, v A pa: Andraž Hribar, Jure Zmrzlikar in Janez Pretnar. Izračun lige je na voljo tukaj. Pripombe naslovite na tajništvo.


OK Azimut prvak SOL

Danes so že na voljo končni rezultati Slovenske orientacijske lige (SOL). Prosimo predstavnike klubov in tekmovalce, da pazljivo preverijo izračune in morebitne napake sporočijo na elektronski naslov tajništva. Čestitamo OK Azimut za ponovno nedotakljivo zmago!


Orientacijska liga poletja

OLP: Liga je bila v soboto, 11. 10. 2008, zaključena na Pšenku nad Idrijo. Rezultati so dosegljivi tukaj, kasneje pa jih boste brez težav našli v arhivu dokumentov OZS. Prijavite svoje tekme v zimsko ligo!


Zimska O-liga in 3-REG

Na 1. tekmi 3-REG je bila mala slovenska delegacija uspešna. Preverite domačo stran pokala in stran tekmovanja! Naslednja tekma bo konec septembra v Avstriji.

Zimska O-liga končana! 16 tekem (+3), 234 tekmovalcev, 550 štartov! Koledar in končni rezultati. Zmagovalci: A - Andraž Hribar, Ivan Nagy, Janez Pretnar, B - Primož Mikložič, Samo Vodopivec, Marko Orešnik, C - Blaž Petrovič, Nejc Smolej in Martin Špendl!



Svetovni prvak v precizni orientaciji - Krešo Keresteš (SLO), Ukrajina, avgust 2007

Fenomenalen uspeh s svetovnega prvenstva iz leta 2006, kjer je osvojil nehvaležno četrto mesto, je letos na letošnjem SP v Ukrajini v najlepšem možnem slogu nadgradil Krešo Keresteš. Z najboljšo predstavo drugega tekmovalnega dne se je zavihtel na prvo mesto in z osvojitvijo naslova svetovnega prvaka Slovenijo postavil na zemljevid Mednarodne orientacijske zveze.



Tibor Golob Mrak - obetavno na EYOC

Na evropskem prvenstvu za mlajše mladince v Egru na Madžarskem je Tibor Golob-Mrak dosegel odličen rezultat. Le minuta in pol ga je ločila od odličja. V zgoščeni konkurenci je to zadostovalo za 19. mesto.


Prva medalja z IOF tekmovanj za Slovenijo

Eneja Osterman je na mladinskem evropskem prvenstvu v MTB-O na Poljskem dosegla fenomenalen dosežek za slovensko orientacijo. Zavihtela se je na 3. mesto in s tem osvojila prvo medaljo za Slovenijo na uradnih IOF tekmovanjih.



Lepo vabljeni, da se nam pridružite na letošnjem orientacijskem taboru.
Tabor bo potekal v Dolenjskih Toplicah v Taboru Mojca, med sredo 26. 6. in nedeljo 30. 6. 2024.

Preliminarne prijave zbiramo do 15.3., preko obrazca: https://forms.gle/nXoG1zyhvn5Y8ApU9
Dokončno pa so prijave odprte do 15.5.