Shema strani | Kontakt | Obveščevalne liste | Povezave | Oglaševanje | Webmaster | English

Partnerji:

Mednarodna orientacijska zveza Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih Zvez Fundacija za šport Ministrstvo za šolstvo in šport
Domov / Reprezentance / OT / Treningi

Treningi

Na tej strani se objavljajo informacije o tehničnih treningih, ki so na voljo vsem. Treninge organizira AOK Gotska (malo združenje, ki naj bi ponujalo možnost treninga vsem študentom in ostalim, ki so nastanjeni v Ljubljani in njeni okolici). Kontrole bodo na terenu NE BODO označene, razen v primerih, ko bo navedeno drugače. Prispevek za trening je prostovoljen (1€ klubu za uporabo karte; 0.25 EUR za tisk karte), ki ga poravnate ob priliki. Za dodatne informacije in obvezne prijave (!) se obrnite na: bubi@rutka.net.

Sledijo objave treningov z datumom objave in osnovnimi podatki (datum, ko bodo kontrole pobrane, se bo objavil, ko bo znan):

30. oktober 2010 - Toško čelo
Če vam je JVP predaleč ali predrag za to, kar ponuja, ste lepo vabljeni na Toško čelo. Dobimo se ob 10:00 na G5 oz. ob 10:30 na Toškem čelu. Sivi Hyundai Getz bo parkiran na enem od prvih parkirišč ob vstopu v gozd na cesti proti Katarini. Kontrole v gozdu ne bodo označene. Proga je dolga okoli 4km.

29. oktober 2010 - Rožnik - variante
Pripravljen je trening variant. Začetne in končne kontrolne točke so očitne in niso označene. Med njimi si lahko izberete 2 ali 3 variante (običajno po poti / naravnost). Trening vsebuje 6 etap v skupni dolžini nekaj več kot 3km. Na prvem treningu naj bi obdelali 3 etape. Nujen pripomoček - štoparica. Zbor: 16:00 na Gotski 5, 16:30 v Mostecu. 

22. oktober 2010 - Rožnik - navadna proga
Proga je dolga nekaj več kot 3.5km / 200m. Tehnično ni preveč zahtevna. Kontrole so označene s krep papirjem. Zbor je ob 16:30 na Gotski 5 oz. ob 17:00 na parkirišču pred Mostecom ob Večni poti.

15. oktober 2010 - Rožnik - navadna proga
Prvi trening je pripravil Andrej Borštnik. Proga je dolga nekaj več kot 3.2km / 100m. Tehnično ni preveč zahtevna. Kontrole so označene s krep papirjem. Zbor je ob 16:30 na Gotski 5 oz. ob 17:00 na parkirišču (ne parkirajte tam!) pred Mostecom ob Večni poti.

1.4.09Proga na karti Mlaka je bila pobrana!

25.3.09

Mlaka (Kranj)
 

Vrsta treninga: Orientacija po koridorju
Dolžina: 5,24km/14KT z možnostjo krajšanja na 3,12/6KT
Kontrole bodo označene z malimi zastavicami od 26.3. popoldne. Na zbirališču/štartu bom prisoten v nedeljo 29.3. ob 10h (če se bo kdo predhodno najavil). Karte za trening bom zagotovil za vse, ki bodo svojo udeležbo najavili do petka zvečer. Svojo prisotnost v nedeljo ali željo po datoteki s progo za trening v lastni režiji, javite na zgornji mail.
Zbirališče oz. štart: Glej karto spodaj.

 


Zbirališče treninga.

25.3.09Proga v Ajdovščini (Gradišče, karta Hubelj) je bila pobrana! Prav tako bo danes ali jutri pobrana proga na Toškem Čelu.

19.3.09 Toško Čelo
 

Vrsta treninga: Fina orientacija na izohipsni karti ali malo manj fina orientacija na navadni karti.
Dolžine krogov: 1,5km, 1,8km in 1,7km (skupaj torej 5km)
Kontrole bodo označene od 19.3. s trakci. Ana Pribaković Borštnik bo na cilju prisotna v soboto 21.3. ob 11h. Karte za trening bo zagotovila za vse, ki ji bodo svojo udeležbo najavili do petka. Svojo prisotnost v soboto ali željo po datotekah za tisk za trening v lastni režiji, javite na borstnik@volja.net
Zbirališče oz. štart: Glej karto spodaj.

 


Lokacija zbirališča za trening na Toškem Čelu.

4.3.09Proga v Ajdovščini (Gradišče, karta Hubelj) še stoji! Pobrana bo naslednji teden. 

 1.3.09

Ajdovščina (karta Hubelj)
 

Vrsta treninga: fina orientacija na navadni karti ali karti brez poti.
Dolžina: dva kroga (1,7km in 1,5km). 
Proga bo postavljena v nedeljo 1.3. zjutraj, s kartami pa bom na zbirališču prisoten ob 13h (po tekmi zimske lige v Dobravljah). V primeru, da se mi bodo javili interesenti, ki bi želeli na trening kdaj kasneje (in obenem tudi pobrali kontrole), bodo na terenu ostale kontrole tudi po nedelji. Karte bom zagotovil za vse, ki mi bodo svojo udeležbo najavili do sobote, 28.2. zvečer.
Zbirališče: Glej karto spodaj.

 


Dobimo se na parkirišču pod Gradiščem.

26.1.09 Proga v Godoviču je bila danes pobrana! 

24.1.09 Godovič
 

Vrsta treninga: Karta brez poti 
Dolžina: 3,6km (možnost krajšanja na 2,6km). 
Kontrole bodo označene od 24.1. z malimi zastavicami. Istega dne bom tudi prisoten ob 11h. Karte bom zagotovil za vse, ki mi bodo svojo udeležbo najavili do petka zvečer.
Zbirališče oz. štart: Glej karto spodaj.


Okvirno zbirališče za sobotni trening. Belega Accenta boste zagotovo opazili:)

14.4.08 Proga na Puštalu bo pobrana danes! 


14.4.08 Proga na Traških dobravah bo pobrana danes! 
 
1.4.08 Puštal
 

Vrsta treninga: Navadna karte (izbira poti)
Dolžina: 5,04/10KT (dolga proga), 2,4km/6KT (kratka proga), ali karta z vsemi kontrolami (12 kom.).
Kontrole bodo označene od 1.4. z malimi zastavicami.
Štart: Glej karto (ki jo boste dobili ob izraženi želji) - najbolje da parkirate na parkirišču pri nogometnem igrišču v Puštal.


1.4.08 Traške dobrave 
 

Vrsta treninga:
Izohipsna karta in nekaj drugih bistvenih podrobnosti (brez stez in vegetacije, razen odprtega terena)
Dolžina: 7,69km/13KT; Možno je dobiti tudi vse kontrole na navadni karti.
Kontrole bodo označene od 2.4. s krep trakom in kodnimi oznakami.
Štart: Glej karto (ki jo boste dobili ob izraženi želiji) - avto boste morali verjetno pustiti kje naprej ob makadamu.


23.3.08 Šumberk - Domžale
 

Na avtocesti uporabite izvoz Domžale, nato zavijete desno in ste že na karti, parkirate lahko na parkirišču pri kinologih.
Karta: 1 : 10.000/5m, na voljo je karta brez poti in vegetacije ali navadna z vsemi kontrolami
Proga: 3,29km/18 KT, kontrolne točke so označene z rumenkastim krep trakom, na vsakem je napisana tudi kodna oznaka. Glede na to, da v gozdu intenzivno sekajo, je vprašanje ali bodo vsi listki ostali na svojih mesti.


23.3.08 Proga na  Udin Borštu bo pobrana danes!


 18.3.08 Udin Boršt 
 

Proga iz zadnje tekme na tem terenu; trije krogi v skupni dožini 6,3 km. Proga je že označena z majhnimi zastavicami, karte dobite na zgornjem naslovu in si jih sprintate sami. Za natančno lokacijo glejte zemljevid spodaj


Na avtocesti izvoz Kranj-zahod, nato izbereto poljubno varianto.


Če greste po cesti proti Tenetišam, zavijete pred Tenetišami levo za deponijo. Prečkate most in tik pred deponijo zavijete desno na kolovoz.


Vabljeni na orientacijski tabor. 
26. - 30. 6. 2024, Tabor Mojca, Dolenjske Toplice
Prijave (do 20. 5., omejeno število mest).