Shema strani | Kontakt | Obveščevalne liste | Povezave | Oglaševanje | Webmaster | English
  • kmalu ...

Partnerji:

Mednarodna orientacijska zveza Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih Zvez Fundacija za šport Ministrstvo za šolstvo in šport

OT

Tekmovalni cilji

  • Alpe Adria Cup 2020 - Nemčija - 22. - 25. maj
  • WOC 2020 - Danska - 6. - 11. julij
  • EOC 2020 - Estonija - 19. - 23. avgust
  • SEEOC 2020 - Hrvaška - 26. - 30. avgust
  • Euromeeting - Češka - začetek septembra

Trening kampi

  • vsi trening kampi mladinske reprezentance (glej mladinska rep.)
  • TK Portugalska in POM - 20. - 26. februar
  • WOC klinika - Danska, pred WOCom
  • TKWOC2021 - Češka - začetek septembra

Testiranja 3000m

  • skupaj z mladinsko reprezentanco

Seznam reprezentantov, trenutni plan, evidenca tekmovanj 

10mila odprava

ponedeljek, 11. 2. 2013 (Klemen Kenda)

S 10mila odpravo gre zdaj zares. Tu je interni seznam potnikov z leti in vsem ostalim. Poleg tekem v okviru 10mila bomo imeli pred tem na SZ robu Stockholma še trening kamp v klubski hišica enega izmed domačih klubov.

Neznanke se počasi manjšajo, upamo, da vseeno prepričamo neodločene člane, da kupijo karte in s tem zapečatijo svojo odločitev. :)

Komentarji (0)

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.

Sistem WOC kvalifikacij

ponedeljek, 11. 2. 2013 (Klemen Kenda)

Odpiram debato na temo predloga za kvalifikacije WOC middle/long. Uradni IOF dokument je tukaj. Dokument z več detajli.

Komentarji (6)

Klemen (ponedeljek, 3. 2013 ob 06: 1:3:)
Pravila res krojijo veliki, imamo pa mi pri tem vsaj načeloma enakopravno vlogo, se mi zdi čisto odgovorno in prav, da to izkoristimo.

Glede vabil vsem po spisku ... En našjih večjih asov je od 16. leta dalje sodeloval na vseh JWOCih in se od skoraj skrajnega repa prebil do približno polovice, če se je vse poklapalo. Je bilo to slabo? Po moje ne. Mladinska prvenstva in podobne tekme imajo motivacijsko vlogo; bolj resno bodo ljudje pristopili, če se bodo pripravljali na prvenstvo, kot pa na nek XY pokal na Madžarskem. In - poleg tega mladincev več ne "nabiramo", ampak jih motiviramo tudi za trening. Po moje to gre eno z drugim.

Glede članov ... Kako je bilo na tvojem prvem WOCu? Je bil kakšen efekt od udeležbe? Se strinjam, da ne more vsak na prvenstvo, strinjam se pa tudi, da v zadnjih 5 letih na slovenski sceni Andraž Hribar tako močno prevladuje, da ostali že vnaprej obupajo. Andraž Hribar se stara in ali kdo skrbi za nove obraze? Sam sicer menim, da bi moral ti, kot selektor, tu opraviti tudi motivacijsko vlogo, ne pa čakati, da se komu zljubi ... Smo premajhni za tak pristop.

Menim, da je zadnja inciativa v zvezi s kvalifikacijami za WOC 2014, zelo dobra. Na koncu se bomo pač odločili, kdo bo kam šel, če bo šel ...

S stališča udeležbe se mi recimo zdi manj smiselno na WOC pošiljat starega konja, ki bo v kvalifikacijah nekje do 25. mesta, kot pa mladega tekmovalca, ki bo mogoče bolj pri repu. Stari konj je že dokazal, da je to njegov plato, nabiranje izkušenj je pa za mladega tekmovalca pomembno.

Kar se tiče odgovornosti do zastopanja države in samokritike - menim, da imajo tega vsi ti, ki jih omenjaš, preveč. Menim celo, da sta Nejc in Tibor celo preveč kritična.

Kar se mladincev tiče, imam mirno vest. Uredil sem selekcioniranje na kader A in B in finančno se stvar prvič v zadnjih nekaj letih (ali pa sploh kadarkoli v OZS) obrne v korist boljših tekmovalcev. Niti na EYOCu, niti na JWOCu lani se naše ekipe niso osmešile, posamezni rezultati pa so bili celo odlični. Tudi s strani tistih, ki so celotno prijavnino pokrili sami.

Moje mnenje je, da so mladinska prvenstva sredstvo za doseganje končnega cilja, ki je v članski konkurenci.

Andraž (nedelja, 2. 2013 ob 25: 1:9:)
Pravila krojijo veliki, mi, majhni, pa pač sledimo.

Vse to me niti ne moti. Velik zrasteš ne glede na pravila, samo mehkužci se pritožujejo kako jim je težko in da bi oni morali biti izjeme in da naj prilagodijo pravila in podobno.

Me pa moti to, da se v Sloveniji nagovarja vse po spisku k udeležbi na prvenstvih (članskih/mladinskih, svetovnih/evropskih). Kdo se je izoblikoval? Kakšni upi prihajajo? Pri vsem skupaj mi je najbolj všeč to, da se vsi ti, ki jih imaš v mislih (Tibor, Nejc, Jan) otepajo teh prvenstev ker s tem dajo vedeti, da se z orientacijo ukvarjajo ker jim je všeč ne pa zato, da bi samo šli na tekmo. Upam tudi, da njihova odklonilna drža (zraven finančnih, časovnih in drugih razlogov) izvira iz odgovornosti do zastopanja Slovenije.

Klemen (nedelja, 2. 2013 ob 15: 1:3:)

In kje smo mi? Globoko zadaj! Pri moških smo prehiteli Srbijo, Izrael, Kitajsko, Turčijo in Japonsko ... Pa še par orientacijsko skoraj nerazvitih narodov, pri ženskah pa smo celo brez točk ... V simulaciji za WOC 2013 ... http://4.bp.blogspot.com/-jRWUVTOXXqg/URQv6-X91rI/AAAAAAAAC4Y/1p_hLuyj7U0/s1600/Men.png

Zanimiva debata teče tudi na Attackpointu, kjer Samo opozarja na težko prehajanje med divizijami, s čimer se popolnoma strinjam.



Klemen (nedelja, 2. 2013 ob 15: 1:3:)

Po nekaterih ugotovitvah naj med ženskami sploh ne bi smeli nastopiti v finalu, vendar mislim, da je tu avtor naredil napako ...

http://www.arua.ch/o-zeugs/WOC_Ranking_Women.htm



Klemen (nedelja, 2. 2013 ob 15: 1:3:)

No, saj je res. Po moje je čas, da te stvari malo premaknemo. Motivacija je višja, kot je bila, izoblikoval se je še kakšen član, ki bi lahko kakšno rekel na kakšni tekmi, pa iz mladinskih vrst počasi prihajajo kakšni upi ... No, ta vlak smo sicer malo zamudili, trenutno (in še nekaj časa) bo štel za nas samo 1 najboljši nastop ...



jona (nedelja, 2. 2013 ob 15: 1:3:)

ma sj nimamo reprezentance, če predpostavimo da beseda zahteva množino. kk bi naj blo drugače?



Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.


Lepo vabljeni, da se nam pridružite na letošnjem orientacijskem taboru.
Tabor bo potekal v Dolenjskih Toplicah v Taboru Mojca, med sredo 26. 6. in nedeljo 30. 6. 2024.

Preliminarne prijave zbiramo do 15.3., preko obrazca: https://forms.gle/nXoG1zyhvn5Y8ApU9
Dokončno pa so prijave odprte do 15.5.


 2022
 2020
 2019
 2018
 2017
 2016
 2015
 2014
 2013
 2012
 2011
 2010
 2009
 2008
 2007