Shema strani | Kontakt | Obveščevalne liste | Povezave | Oglaševanje | Webmaster | English
  • kmalu ...

Partnerji:

Mednarodna orientacijska zveza Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih Zvez Fundacija za šport Ministrstvo za šolstvo in šport

OT

Tekmovalni cilji

Trening kampi

  • TK JV, 16. - 18. februar
  • TK Kras - 23. - 25. februar
  • TK Prekmurje - 26. - 28. april
  • TK Obala - 31. oktober - 3. november

Testiranja 3000m

  • skupaj z mladinsko reprezentanco

 

TK Spoznavanje Dolenjske

torek, 18. 2. 2020 (OZS)

Katja na poti do rekorda

Distrakcija

Očitno je februar za orientaciste res en tak ploden mesec. Vsak, ki želi v prihajajoči sezoni stopiti na piedestal ponosa, se spravi za kakšen teden trenirat nekam na jug. Za nekoga je ta jug lahko Portugalska, Španija, za nadobudnega Tromsječana Danska, za prebivalce zahodno od najlepšega mesta na svetu de, pa jugovzhodna Slovenija, vključujoč provinci Samobor in Zagreb.

In smo šli, in to v zavidanja krasni postavi, katere tvorci so bili člani najboljšega slovenskega O-kluba, največjega slovenskega O-kluba, ki je še nedavno bil najboljši, in pa nekoč najelitnejšega slovenskega O-kluba.  Takšna druščina ni obljubljala nič manj kot en tak Satrianovski solo. Energičen, na momente konfuzen, a s čustvi prepojen bolj kot vsakršen dotičnih udeležencev prešvican dres. Kakorkoli, takšna postava se imenuje SLO O-Team. 

Treniralo se je kvalitetno, z na SEEOC 2020 uperjeno mislijo. Tereni so relevantni, kompas pa boljši kot prebivalcev jugovzhoda cviček imenovani prijatelj. Ko smo že pri tej, po mnenju nekaterih dela v vinogradu nevajenih rok, opojni kislici, je sledeča informacija na mestu. Ekipa je bivala v tako zvani zidanici, s trtami objeta in vinsko kletjo podkrepljena, a se v vseh treh dneh ni spil niti deci rujnega. Za nekatere je to odraz dolgočasja, za večino pa čistega profesionalizma.


In ravno tako so nas sprejeli sicer gostoljubni, po mnenju mnogih, najboljše zimske trail tekaške lige organizatorji. Prav zares se potrudijo, fotografov več kot jih angažira Damjan Murko, ko ovekoveči svoj debilni nasmešek, malica bogatejša kot jo OK Komenda na svojih zimskih ligah pripravi, a kaj, ko so označbe trase na trail tekih ravno tako pomembne kot pravilno postavljene kontrole na orientacijskih tekmah. Zato bodo o potencialnem času, ki bi ga lahko trop podivjanih Slovencev, ki so v slogu Tarahumar na prvem pravem klancu odplesali nekam daleč od oči, v bodoče krožile miti in legende, otipljivih dokazov o prevladi pa žal ne bo. A mi vemo in ob tem nam kar solza stopi v oko. Sploh ob misli na najmlajšo članico tropa, ki je utrujenosti navkljub, postavila ženski rekord kratke proge (k sreči, je ta bila dobro označena). Tako se je o neki K.B. glas razširil tudi med številno hrvaško trail srenjo. Govori se celo, da ji je ta nastop omogočil prvo sponzorsko pogodbo, ampak o tem bo verjetno znala povedati več takrat, ko postane svetovna prvakinja.


Ekipni duh smo krepili z igrami Activity-ja, zategatelj smo bili aktivni tudi ob večerih. Četrta dimenzija je tako tekla kot omaka pašte, ki jo Ž.R. v avtu polije. Rahlo neokusno, a s stilom. Ravno tako, kot ta prispevek.

Komentarji (0)

Ime:
Geslo:* Za geslov vtipkaj kratico zveze.

Vabljeni na orientacijski tabor. 
26. - 30. 6. 2024, Tabor Mojca, Dolenjske Toplice
Prijave (do 20. 5., omejeno število mest).


 2022
 2020
 2019
 2018
 2017
 2016
 2015
 2014
 2013
 2012
 2011
 2010
 2009
 2008
 2007