Shema strani | Kontakt | Obveščevalne liste | Povezave | Oglaševanje | Webmaster | English
  • kmalu ...

Partnerji:

Mednarodna orientacijska zveza Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih Zvez Fundacija za šport Ministrstvo za šolstvo in šport

OT

Tekmovalni cilji

  • Alpe Adria Cup 2020 - Nemčija - 22. - 25. maj
  • WOC 2020 - Danska - 6. - 11. julij
  • EOC 2020 - Estonija - 19. - 23. avgust
  • SEEOC 2020 - Hrvaška - 26. - 30. avgust
  • Euromeeting - Češka - začetek septembra

Trening kampi

  • vsi trening kampi mladinske reprezentance (glej mladinska rep.)
  • TK Portugalska in POM - 20. - 26. februar
  • WOC klinika - Danska, pred WOCom
  • TKWOC2021 - Češka - začetek septembra

Testiranja 3000m

  • skupaj z mladinsko reprezentanco

Seznam reprezentantov, trenutni plan, evidenca tekmovanj 

SEEOC - odlični nastopi naših

ponedeljek, 31. 8. 2015 (Klemen Kenda)

Nuša med prejemniki srebrne medalje na dolgih progah. (Foto: PT)

Bron za Žana na sprintu. (Foto: RS)

Ajda je vse nastope končale med prvo šesterico. Podelitev za sprint. (Foto: RS)

Pred časom smo dokaj složno ugotovili, da rabimo tekmovanja, kjer bo konkurenca ravno prav močna, da nas bo spodbujala. Prvenstvo JV Evrope (SEEOC) je takšno tekmovanje, kar je dokazala tudi naša številčna ekipa, ki se ga je udeležila. Domov so prišli s 6 edaljami, kar je tudi skozi prizmo spominov iz časa bivše Jugoslavije odličen dosežek. Nuša Jeram je individualno dosegla dva brona in eno srebro, Žan Ravnikar en bron, odlično pa sta se odrezali tudi štafeti W18 (Lara Gantar, Zala Zavrl, Monika Ravnikar) s srebrom in W21 (Mojca Flerin, Nuša Jeram, Ajda Flašker) z bronom.

Velja omeniti, da smo v štafetah odlično startali, nam je pa ponekod zmanjkal še kakšen tekmovalec (ki je tokrat ostal doma). Npr. Nejc Zorman je prvi predal v M21, prav tako sta v vodilni skupini predala Mojca Flerin in Mark Bogataj. Zala Zavrl je danes odtekla drugi čas v W18 in je najbolj zaslužna za srebro štafete! Lokalni mediji so pograbili novice, kot selektorja so me danes že naključni mimoidoči ustavljali in mi čestitali. :) Uspehi so dobri, posamezni nastopi so bili odlični ... In prav je, da se z njimi izdatno pohvalimo, predvsem pa, da motivacijo odnesemo v prihajajoče orientacijsko leto.

Skrito presenečenje - vsaj za nas - so Turki. Orientacija se je pri njih začela razvijati dokaj pozno, danes brez težav konkurirajo Bolgarom in Romunom. Turčija vlaga v šport, in ne samo v 8 izbranih športov, ampak širše. Vsekakor je to velik razlog za uspeh. Manj je pa jasno, od kod jim znanje, da so uspeli v tako kratkem času vzgojiti tako veliko število tako zelo dobrih mladincev.

Pogled na razpredelnico rezultatov pove, da je Bolgarija daleč najbolj dominantna država v regiji. Do Romunije in po novem tudi do Turčije nas čaka en kvalitativni preskok, Srbija in Moldavija, ki sta se znašli pred nami, pa sta prednjačili bolj ali manj zaradi števičnejših reprezentanc.

Na koncu velja pripomniti še, da je Ana Plavčak na SEEMOC v kategoriji W35 osvojila dve srebirni medalji - prav tako prvi za Slovenijo in lastnoročno na lestvici držav prehitela Ciper, Grčijo in Črno Goro.

 

Komentarji (1)

jona (torek, 9. 2015 ob 07: 1:3:)
Čestitke prav vsem sodelujočim!

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.

SEEOC - končne prijave

petek, 7. 8. 2015 (OZS)

Zdaj gre pa zares. Čez 3 dni je potrebno zaključiti prijave za SEEOC in SEEMOC. Datum je 26.-30. 8. (odrinemo dan prej). Lokacija: Bansko, Bolgarija. Zaenkrat smo oddali le preliminarne prijave. Za SEEOC štejejo kategorije.

M21, W21, M20, W20, M18, W18, M16, W16

V vsaki kategoriji lahko prijavimo do 4 kandidate, ostali bodo nastopili na spremljevalnih tekmah, ki bodonačeloma tekme na enakih progah.

Prijave za OZS.

Omejitev za SEEMOC (veteransko) ni. Tja se prijavite sami.

WWW: http://seeoc2015.orienteering.bg/

Na tekmovanje naj bi šli s kombiji oz. os. avtomobili. Stroškov je nekaj manj kot 200EUR/osebo. Spali bi v hotelu (polpenzion = 18EUR/dan). Stroške za člansko reprezentanco krije v večji meri OZS.

Komentarji (0)

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.

WOC - otvoritev

sreda, 5. 8. 2015 (Andrej Borštnik)

Otvoritev.

Reprezentanca.

Andrej na sprintu.

Včeraj popoldne 1.8.2015 je bila v mestu Nairn na Škotskem slavnostna otvoritev svetovnega prvenstva v orientacijskem teku. Otvoritvi so sledile šprint štafete. Tekmovalo je 32 reprezentanc. Slovenija ni nastopila. Danska je vodila tekmovanje od začetka do konca. Emma Klingenberg je v prvi predaji povedla z 40 sekundami prednosti. Švica ji je bila tik za petami in je prednost izničila. V zadnji predaji pa dramatičen preobrat, Maja Alm je hladnokrvno tekla in zdržala pritisk Švice. Judith Wyder pa  je v drugem delu izbrala zelo slabo varianto naokrog, zaostala, nato pa ni zdržala tempa Norvežanke Anne Margrethe Hausken Nordberg in zelo hitre Rusinje Galine Vinogradove, ki sta jo prehiteli na poti na zadnjo kontrolo in v ciljnem finišu. Švica je ostala brez medalje.

Dan pred otvoritvijo, v petek 31.7.2015 so bile kvalifikacije za šprint v mestu Forres. Teklo se je zelo hitro. Na progi je bilo nekaj manjših trikov s slabše vidnimi prehodi. Moška proga je bila dolga cca 3700 m, ženska cca 3450 m. Andrej je bil po tekmi zadovoljen. Rezultat je skladen z njegovimi načrti. Ena manjša napaka - vstop v napačno ulico, ostalo pa je bilo odvisno od sposobnosti, kako hitro lahko tečeš in kako uspeš pri hitrosti, ki jo vzdržuješ, izbrati čim boljšo varianto. Zaostanek 3:02 za prvim (in 2:09 za finalom) za Andreja pomeni, da je tekel zelo dobro. Mojca pravi, da ne ve zakaj, a ni šlo hitreje. Za prvo je zaostala 3:45, kar je pomenilo 2:15 zaostanka za finalom. Metka je tekla kolikor hitro je mogla.

Vreme na Škotskem je mešano. Temperature med 13 in 17 stopinj, malo sončno, več oblačno, vmes vetrovno, rahel dežek, ki pada nekaj minut, preneha in začne ponovno. Vsakih 10 minut nekaj drugega iz tega nabora. V sobi imamo prižgano pečko.

Ana Pribaković Borštnik

Komentarji (0)

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.


Lepo vabljeni, da se nam pridružite na letošnjem orientacijskem taboru.
Tabor bo potekal v Dolenjskih Toplicah v Taboru Mojca, med sredo 26. 6. in nedeljo 30. 6. 2024.

Preliminarne prijave zbiramo do 15.3., preko obrazca: https://forms.gle/nXoG1zyhvn5Y8ApU9
Dokončno pa so prijave odprte do 15.5.


 2022
 2020
 2019
 2018
 2017
 2016
 2015
 2014
 2013
 2012
 2011
 2010
 2009
 2008
 2007