Shema strani | Kontakt | Obveščevalne liste | Povezave | Oglaševanje | Webmaster | English

Partnerji:

Mednarodna orientacijska zveza Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih Zvez Fundacija za šport Ministrstvo za šolstvo in šport
Domov / Reprezentance / Mladinska OT

Mladinska OT

Odprave:

  • CEYOC, 5. - 7. april, Csakvar (HUN)
  • Alpe Adria, 7. - 9. junij, Fürstenfeld (AUT)
  • EYOC, 21. - 24. junij, Szczecin (POL)
  • JWOC, 30. junij - 7. julij, Pilsen (CZE)
  • SEEOC, 28. avgust - 1. september, Bergama (TUR)

 

  • TK mednarodni in domači
    • TK Kras, 23. - 25. februar, Kras
    • TK JWOC, 27. april - 2. maj, Pilsen (CZE)
    • TK Prekmurje, 3. - 5. maj, Prekmurje
    • TK Obala, 31. oktober - 3. november, Slovenska obala

Testiranja 2000m
V dogovoru z mladinskim selektorjem je možna organizacija dodatnih testiranj v organizaciji klubov/skupine posameznikov. Vodjo testiranja in ustreznost proge potrdi selektor mladinske reprezentance.

  • 1 - Sežana (23. 2.) ob 09:00
  • 2 - Maribor (3. 5.) ob 10:00
  • 3 - Koper (31.10.) ob 10:00
 

 

Vrednotenje JEC

ponedeljek, 19. 9. 2011 (Klemen Kenda)

Udeležba na Juniorskem evropskem pokalu (JEC) v Avstriji je bila ... uspešna. Mogoče se to smešno sliši glede na dejstvo, da so bili naši bolj pri repu razpredelnice, vendar je treba rezultate na pravi način vrednotiti. Najbolje so se odrezali Nuša Jeram, Manca Cvek (in tudi Tajda Foški v štafeti) in Peter Tušar.

Glavni zaključek je: potrebno je biti hitrejši. Vsi (brez izjeme) morajo delati na teku in hitrosti. Drugi zaključek je tudi tak, ki ga poznamo že od prej. Dekleta so bliže svetovni eliti, kakor fantje. Nuša jeram je npr. na štafetah za glavnino najboljših (pa so bile W20) zaostala za dobrih 5 minut, na zadnjem delu dolgih prog je za zmagovalko zaostala celo samo 3 minute. Manca Cvek je postavila najboljši vmesni čas na eni od etap. Peter Tušar in Jošt Lapajne sta odlično opravila s prvo predajo štafet (čeprav je tu razkorak do elite večji kot pri puncah).

Samo dobra tehnika na takem nivoju ne bo prinesla rezultatov. Nujno je potrebna hitrost. Tekmovalec mora biti vsaj na sprintu sposoben odteči tekmo v stiku z glavnino. Takega tokrat žal nismo imeli (čeprav so pri fantih vsi najboljši naredili po 3 minute napake).

JEC je bil močna tekma. Mogoče celo najmočnejša možna z našega zornega kota. Slabih ekip ni bilo, izjema je bilo nekaj posameznikov iz Italije, Avstrije, Hrvaške in Belgije (in seveda nas). Naš cilj mora biti v tem trenutku dohiteti in prehiteti najboljše tekmovalce sosednjih držav.

Glede na finančno stanje in opremo smo tudi bili outsiderji. Edini, ki nismo spali v hotelu, edini, ki smo imeli netekaške trenirke, tudi dresi večini tekmovalcev niso preveč všeč. Mogoče bi morali razmisliti o brezrokavnikih in reprezentančnih majicah.

Skratka - udeležbo na JECu ocenjujem kot poučno in uspešno. Samozavestni smo lahko glede tega, kar LAHKO dosežemo, je pa pred nami vsemi veliko dela in samo upam lahko, da ste se mladinci z njim pripravljeni spoprijeti.

Komentarji (2)

Bubi (četrtek, 9. 2011 ob 27: 0:7:)
No, bodimo še malo užaljeni. A je še kje kdo, ki ga od junija sem nisem užalil. Za vsakega imam nekaj ... :)

No, glavna opazka gre trenirkam, ki so namenjene za temperature med 5-15 stopinj, večino tekem imamo pa pri 25-35 stopinjah. Glede dresov ima pa vsak svoje oči in vsak najde kakšen problem. Andraž se pritožuje, da premalo dihajo in so neprimerni za vročino, večina se pritožuje, da jih žuli šiv na pajkicah, glede golenčnikov smo se pa že v startu vsi strinjali, da so bili bolj za hec.

Nad designom se pa nihče ne pritožuje. Pa tudi sicer mislim, da je trenutna oprema za potrebe mladinske reprezentance povsem ok. Mogoče bi res rabili en poletni nadomestek za zgornji del trenirk, pa tudi kakšna majica s kratkimi rokavi ne bi škodila.

Na JECu je bil pač res očiten razkorak do ostalih reprezentanc. Finančno in glede opreme. Mi delamo s 6kEUR letno ... To je vse. Verjetno imamo najslabše pogoje od vseh reprezentanc. Zahodno in severno je standard že tako višji, vzhodno in južno pa ima država očitno nekaj več čuta za mladince in za šport.

Design (četrtek, 9. 2011 ob 26: 1:8:)
A smem vprašat kaj manjka dresom? Aja, maja so jim pa bili všeč. Sicer pa ... veš kaj pa ti boljšega naredi.

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.

Sprint na JEC

petek, 16. 9. 2011 (Klemen Kenda)

Jerca v družbi lepotcev iz OK Azimut.

Na JEC v Avstrijo (tik čez mejo) smo prišli z zelo mlado reprezentanco (celo kakšen 14-letnik se najde). Zaka točno smo to storili? Zato, ker je to lepa priložnost in relativno poceni. Je pa to vseeno verjetno ena zadnjih izjem te sorte. Sicer pa - današnji rezultati so bili pričakovani.

Favoriti so vsi naredili po 3 minute napak (v M18), še najbolje se je med vsemi odrezala Manca Cvek, ki ji je uspela relativno čista tekma in se je uspela za nekaj mest odlepiti od repa razpredelnice. Manca je imela po dolgih progah v Italiji precej smole z diskvalifikacijami in napakami in danes ji je uspelo presekati zakleto serijo.

Pokazalo se je pa seveda nekaj ... Brez teka ni šans. Svoj čas na 3km bo potrebno izboljšati za vsaj kakšni 2 minuti ... A ne?

Jutri nas čakajo štefete in pa družabni večer s pisano druščino najboljših mladincev. 

Komentarji (0)

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.

Podmladek mladincev se je kalil v Gozdni šoli v Bohinju

sreda, 14. 9. 2011 (OZS)

Skoraj vsak dan je bil v Bohinju postavljen labirint, kjer so otroci urili svoje osnovne orientacijske sposobnosti.

Vsebine so udeleženci popestrili s taborništvom, plezanjem, kopanjem in drugimi zanimivimi dejavnostmi.

Spoznali so tudi orientacijske karte in še kaj ...

Všeč mi je bilo, da so se na tabor prijavili tisti otroci, ki so si to resnično želeli in
animatorji nismo imeli večjih težav z vedenjem otrok. Všeč mi je bilo, da so Tanja,
Maja, Primož in Aleš izvrstni sodelavci. Vsak od nas je prispeval svoj kamenček v
mozaik, tako da je bilo število pestrih dejavnosti na letošnjem taboru večje od lanskih.
Morda je na trenutke kje zmanjkovalo časa za posamezne aktivnosti, morda smo si
česa želeli več, a zato ni bilo ustreznih možnosti. Otroci so bili na polovici tabora
že precej utrujeni, kar je bilo zaradi njihove starosti in polnega urnika pričakovati.
Vreme nam je lepo služilo, Alešu pa ob obilici filmskih izkušenj ni bilo težko posneti
posameznih utrinkov na taboru; po zaključeni montaži boste zgoščenko s filmom in
slikami dobili po pošti.

Veseli me, da smo vsi prisotni spoznali nove prijatelje, da smo se naučili nekaj novega
in glavno, da smo se zabavali. Hvala za zaupanje in lep pozdrav,

Nejc

 

Mnenja udeležencev o taboru v Bohinju 2011

1. Naslednje leto si želim, da bi hodili po vrvi in se gugali na gugalnici velikanki več časa, imeli zjutraj večkrat aerobiko, več prostega časa, še kakšno novo dejavnost, npr. med dvema ognjema, odbojka, nogomet, več peli, igrali karte, družabne igre. Všeč mi je bilo vse. Zelo si želim, da bi naslednje leto preizkusila vse, kar je na voljo. Najbolj mi je bilo všeč, ko smo se šli razne igre, imeli orientacijo in igre brez meja in predstava ob tabornem ognju. (Marjeta)

2. Všeč mi je bilo, da smo igrali nogomet in vse drugo. Igro s svečko pa bi še ponovil. (neznan)

3. Všeč so mi bile igre brez meja, predstavitev skupin, dame in gospodje, plavanje. (Lucija)

4. Vse mi je bilo všeč. Samo svečko bi se morali igrati večkrat. Igre brez meja ne bi smele biti narejene kot štafete. (neznan)

5. Všeč mi je bilo, ker sem videl polha in treniral orientacijo in se zvečer smejal z Galom v šotoru. In igre brez meja, plavanje in vaterpolo. Zelo všeč so mi bili dame in gospodje in nogomet. Vse mi je bilo všeč, samo nekaj bi še dodal:da bi imeli svoj bazen in velike gole za nogomet. Od vseh stvari sta mi bili najbolj všeč nogomet in vaterpolo. (Leon)

6. Všeč mi je bilo, ko smo se igrali igre brez meja, ko smo upihovali svečko, ko smo plavali v jezeru, ko smo tekli orientacijski tek, ko smo imeli labirint, ko smo hodili po vrvi in ko smo streljali z lokom. (neznan)

7. Tam me zelo marajo ose. Kopali smo se v jezeru. Veliko smo se igrali. Nič pa nismo plezali. (Zarja)

8. Popravil bi igre brez meja, da ne bi bilo štafet. Obroki so bili dobri. Tek je bil dober. Orientacija je bila cool. Mogoče malo več prostega časa. (neznan)

9. Ni mi bilo všeč: ko smo se učili delati s kompasom, ko smo vstajali ob pol sedmih, ko smo morali zjutraj teči, igre brez meja, predstavitev skupin. Všeč mi je bilo: kurjenje
tabornega ognja, orientacija in čipi, labirint s čipi, ko smo tekmovali, kdo bo prvi zakuril ogenj in pretrgal vrvico, ko smo plavali v jezeru, ko smo veslali, dame in gospodje, tudi ostale igre so mi bili všeč. Najbolj mi je bilo všeč kurjenje tabornega ognja. Tudi jedi so mi bile všeč. (Ana Pia)

10. Na taboru mi je bilo všeč, da smo se šli dame in gospode, igre brez meja in da smo tekli orientacijo. Še posebej mi je bila všeč velika gugalnica in plavanje v jezeru. Všeč mi je bilo pravzaprav vse. (Eleonora)

11. Ni mi bilo všeč, ker smo zjutraj morali teči in vstajali tako zgodaj. Všeč pa so mi bile vse druge stvari. Najbolj mi je bilo všeč, ko smo ujeli polhca. Obroki so mi bili všeč. (neznan)

12. Všeč mi je bilo kurjenje tabornega ognja, pihanje sveče in orientacija. Ni mi bilo všeč, ko smo zjutraj tekli. Naslednje leto bi rada imela več prostega časa. (neznana)

13. Všeč mi je bilo: ko smo kurili ogenj, ko smo tekli orientacijo, ko smo se kopali v jezeru, ko smo jedli ocvrte bučke, ko smo se šli dame in gospode, ko smo se gugali z gromozansko gugalnico, ko smo se šli igre brez meja. Ni mi bilo všeč: da sta mi Maks in Matjaž nagajala, Nina pa tudi kdaj. (Oliver)

14. Všeč mi je bilo, ko smo plavali, se igrali, jedli dobre jedi in pekli hrenovke. Ni mi bilo všeč, ko so nam nagajali pri gradnji zidu in ga podirali. Ko smo se kaj igrali in so vsi buljili in nas komandirali. (Matjaž)

15. Vsi so se vtikali v naše zadeve, igre. Norčevali so se iz stvari, ki smo jih naredili, npr. zid. Bulili so v naš šotor, žalili so nas, rušili zid. Hrana je bila zelo okusna, imeli smo zanimive igre, zelo dobro mi je bilo, ko smo veslali. Lahko bi podaljšali spanec. Prišel bom tudi drugo leto. (Maks)

16. Ni mi bilo všeč, ker smo zjutraj morali teči in vstajati tako zgodaj. Štafetne igre mi tudi niso bile všeč, ker jih ne maram in igra s svečko mi tudi ni bila všeč. Najbolj všeč mi je bil tisti večer, ko smo gledali zvezde. Všeč mi je bila tudi hrana, veslanje, nekatere igre in ker sem spoznala veliko prijateljev. Veš mi je bilo tudi, ker sem bila nekaj časa stran od mojih staršev in sestre. Všeč mi je bilo, da smo morali pospravljati šotore. Všeč mi je bilo tudi streljanje z lokom, kurjenje ognja in plavanje. Zelo všeč mi je bilo tudi, ko sva se z Galom pred spanjem v šotoru pogovarjala in hecala.
(Neznana)

17. Vse mi je bilo všeč. Našli smo polha. Najbolj mi je bilo všeč, ko smo se igrali dame in gospode. Ni mi bilo všeč, da sta mi nagajala Maks in Matjaž. (neznan)

18. Ni mi bilo všeč, ko smo zjutraj včasih tekli. Super je bilo, ko smo se igrali upihovanje sveče, igre brez meja pa tudi orientacijski tek. Še posebej všeč mi je bilo, kop smo šli plezat in se kopat. Všeč mi je bil dan, ko smo naredili gugalnico, hodili po vrvi in streljali z lokom. Naslednje leto bi rada malo kasneje vstajala. (neznana)

19. Všeč mi je bilo, ko smo se igrali dame in gospode. Všeč mi je bilo tudi plavanje v jezeru. Všeč mi je bilo še ko smo pekli hrenovke, ko smo tekmovali, kdo bo prej prežgal vrvico, orientacija, igra s svečko, veslanje. Ni mi bilo všeč plezanje, ker mi je bilo pretežko in jutranji tek. (Nina)

Komentarji (0)

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.

Hribar slab zgled za mlade orientaciste

torek, 13. 9. 2011 (OZS)

Andraž je tik pred startom sprinta na WOC 2011 reprezentančni dres zamenjal za sexy majčko.

Pred odhodom na JEC se mora selektor mladincev ukvarjati z muhami mladeničev in mladenk, ki se z upi in občudovanjem ozirajo za Andražem Hribarjem.

Patrik piše: "Sm gledau ane slike pa hribar na wocu enkat ni jemu na sprinut rep. dresa. Ja pa van je tabuls orjentacist... A se nab mogl pa nemu zgleduvat?"

Za vse reprezentante velja: kadar zastopate Slovenijo, VEDNO tečete v državnem dresu in v državnem dresu tečete SAMO TAKRAT, ko zastopate Slovenijo.

http://runners.worldofo.com/andrazhribar.html

Komentarji (6)

Andraž (četrtek, 9. 2011 ob 23: 1:2:)
TO! Pranje možganov podpiram VEDNO IN OB VSAKI URI.

Bubi (četrtek, 9. 2011 ob 22: 1:9:)
Ma, zadnje čase sem jaz s svojim teženjem malo nakrhal te odnose med nami. Kakorkoli, na naslednjem kampu bo potrebno imeti predavanje o doktrini OZS. :)

Andraž (četrtek, 9. 2011 ob 21: 1:4:)
Ampak saj jaz se hecam! A ni očitno? :(
Na, zdaj me boste imeli pa za težaka...

Bubi (četrtek, 9. 2011 ob 19: 2:1:)
Malo smisla za humor ne bi nikomur škodovalo. Glede dresov se pa strinjam. Tekmovalci, ki imajo sposobnosti, poznajo okolje in nivo tekmovanja, bi morali pripraviti predlog. :) Takih pa ni prav veliko. Jaz mislim, da bi morali pripraviti brezrokavnike (Siven jih ima po 20 EUR ali manj), reprezentančne majice, drese pa naročiti tam, kjer poznajo o-tek in ne delati kompromisov. Siven je trenutno najbolj ugoden ponudnik tovrstne opreme in najbolj fleksibilen glede količin.

Vodja večji od Bubija (četrtek, 9. 2011 ob 15: 2:3:)
Potrjujem resničnost navedbe gospoda članskega selektorja in reprezentanta Hribarja.

Andraž (četrtek, 9. 2011 ob 15: 2:2:)
Tako je!
Razen če vam vodja vaše ekipe izrecno ne dovoli drugače...
...tako kot je meni.

Jaz pa apeliram na OZS, da nam dajo obleko, ki bo našim sposobnostim, vremenu, okolju in nivoju tekmovanja primerna!!!

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.

Thierry vabi na EYOC 2012

sreda, 7. 9. 2011 (Klemen Kenda)

Thierry Gueorgiou z zmago na WOC 2011 v Franciji na dolgi razdalji.

Dear O-friends,

As I now look back, my victory in the EYOC 95 was the real start of my orienteering career and therefore always had a special taste. That's also why I have much respect for this competition which gives the first big emotions to young orienteers.

I got the chance recently to both enjoy Bugeat terrains and organizer's abilities. And I have not a single doubt that it would be just the perfect place to organize this event. I am sure that all the runners could bring back lot of experiences, emotions and enjoyments as well from there.

In 2012, I would be really happy to support the young rising stars in the finish arenas - I am already sure it will be an exciting event!

With my best regards,
Thierry GUEORGIOU
Multiple World Champion

PRVI BILTEN

Komentarji (0)

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.

Reprezentanca JEC 2011

sreda, 7. 9. 2011 (OZS)

JEC 2011 v Avstriji se bo udeležila reprezentanca Slovenije v naslednji zasedbi:

  • M18: Jošt Lapajne, Peter Tušar, Patrik Čelik, Tilen Rupnik, Blaž Petrovič, Jan Dovč
  • M20: Vid Bogovič, Andrej Borštnik, Aljaž Borštnik
  • W18: Nuša Jeram, Manca Cvek, Ana Čufer, Tajda Foški, Ula Dremel, Eva Drmota

Prva tekma bo v četrtek ob 16h (sprint), druga v petek ob 14h (dolge), zadnja pa v soboto (štafete). OK Azimut bo organiziral od četrtka do sobote spanje v CŠOD Kranjska Gora (20 EUR na dan).

Iščemo še enega voznika, ki bi spal v Kranjski Gori!

Komentarji (1)

Selektor (četrtek, 9. 2011 ob 13: 1:2:)
Zaradi odpovedi trenutno iščemo 1 člana v M18 in 1 članico v W18. Voznika smo našli.

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.

Pojdimo na Oringen 2012!

četrtek, 1. 9. 2011 (OZS)

Aljaž sporoča:

Živjo,
naslednje leto bi šel na Oringen, ki bo potekal od 21 do 27. julija 2012 in preverjam, če je še kdo zainteresiran. Oringen 2012 se bo odvijal v Halland-u na jugu Švedske. (spletna stran: http://oringen.se/english/).

Nastanitev bomo izbrali glede na število zainteresiranih.

Prevoz do štarta in do nastanitve stane ~28 euro na odraslo osebo in <16 okoli 17 euro.

Do Švedske bi se peljali z nizkocenovnim letalskim prevoznikom.

Štartnine do 1. novembra:
21E ~145 euro
18E-20E, <21 ~110 euro
17-20 ~90 euro

Cel cenik se nahaja tu:
http://oringen.se/english/entry/halland2012.4.5b1ba4213143d9cdaf80002056.html
Prijaviti se da preko te povezave: http://eventor.orientering.se/Events/Show/2977,
vendar je najbolje, da se prijavimo skupaj.

Lp,
Aljaž Borštnik

Komentarji (0)

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.


Lepo vabljeni, da se nam pridružite na letošnjem orientacijskem taboru.
Tabor bo potekal v Dolenjskih Toplicah v Taboru Mojca, med sredo 26. 6. in nedeljo 30. 6. 2024.

Preliminarne prijave zbiramo do 15.3., preko obrazca: https://forms.gle/nXoG1zyhvn5Y8ApU9
Dokončno pa so prijave odprte do 15.5.


 2024
 2022
 2020
 2019
 2018
 2017
 2016
 2015
 2014
 2013
 2012
 2011
 2009
 2008