Shema strani | Kontakt | Obveščevalne liste | Povezave | Oglaševanje | Webmaster | English

Partnerji:

Mednarodna orientacijska zveza Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih Zvez Fundacija za šport Ministrstvo za šolstvo in šport
Domov / Reprezentance / Mladinska OT

Mladinska OT

Odprave:

  • CEYOC, 5. - 7. april, Csakvar (HUN)
  • Alpe Adria, 7. - 9. junij, Fürstenfeld (AUT)
  • EYOC, 21. - 24. junij, Szczecin (POL)
  • JWOC, 30. junij - 7. julij, Pilsen (CZE)
  • SEEOC, 28. avgust - 1. september, Bergama (TUR)

 

  • TK mednarodni in domači
    • TK Kras, 23. - 25. februar, Kras
    • TK JWOC, 27. april - 2. maj, Pilsen (CZE)
    • TK Prekmurje, 3. - 5. maj, Prekmurje
    • TK Obala, 31. oktober - 3. november, Slovenska obala

Testiranja 2000m
V dogovoru z mladinskim selektorjem je možna organizacija dodatnih testiranj v organizaciji klubov/skupine posameznikov. Vodjo testiranja in ustreznost proge potrdi selektor mladinske reprezentance.

  • 1 - Sežana (23. 2.) ob 09:00
  • 2 - Maribor (3. 5.) ob 10:00
  • 3 - Koper (31.10.) ob 10:00
 

 

Udeležba na WSCO - Turčija 2015

četrtek, 25. 9. 2014 (OZS)

Državno šolsko prvenstvo se bliža! Najboljše ekipe se bodo borile za nastop na svetovnem šolskem prvenstvu v Turčiji. Tja pa naj bi potovala tudi reprezentančna odprava. Zaradi poletov bo strošek udeležbe letos precej visok, OZS in klubi pa ga bodo težko pokrili.

Stroškov za potovanje je za okrog 700 EUR, na posameznega udeleženca pa pade še obveznost za sofinanciranje poti spremljevalcem (140 EUR/osebo). Slednji strošek bomo sicer poskusili zagotoviti iz sredstev OZS in iz sredstev klubov, vendar ni še čisto jasno, koliko bodo le-ti lahko prispevali.

Prvo obvestilo

Komentarji (0)

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.

Prijava kandidata za mladinsko reprezentanco

torek, 16. 9. 2014 (Jan Dovč)

JWOC 2015

EYOC 2015

Letošnja sezona še ni končana, pred nami so še štiri državna prvenstva, torej kar nekaj pomembnih tekem. Pridni elitni mladinci, kot sem mimogrede zasledil v njihovi debati, že razmišljajo o tem kako bi pretegnili svoje, med poletjem zaležane sklepe in stisnili do konca še letošnjo pozno poletna in jesenska državna prvenstva.

V jeseni in čez zimo bodo mladinci na zimski ligi in treningih trenirali svojo kondicijsko pripravljenost, da bodo lahko kos pestri sezoni v letu 2015.

Za še resnejšo pripravo na spomladansko in poletno sezono, bodo morali vsi, ki menijo da so primerni za nastope z mladinsko reprezentanco, oddati prijavo za kandidata za mladinsko reprezentanco.  Izpolnjene prijave pošljite na mladinska@orientacijska-zveza.si do 30. 9. 2014.
Šteje le popolnoma izpolnjena prijava. Prepozno poslana ali pomanjkljivo izpolnjena prijava se bo štela kot neoddana.

Prijavo za kandidate mladinske reprezentance 2015 najdete TUKAJ.

Na prihajojočih tekmah želim vsem mladincem veliko uspeha!

Komentarji (6)

Skrbnik (ponedeljek, 9. 2014 ob 24: 1:5:)
Prispele so 4 prijave in ena prijava za skrbnika. Kaj pa ostali? Za prijave ostaja samo še 1 teden.

Jan (ponedeljek, 9. 2014 ob 23: 1:1:)
Živjo Matjaž!
Da, mišljene so tekme v tujini na katere nisi potoval v okviru reprezentance.
V to okence lahko vpišeš tudi mednarodne tekme v Sloveniji.

Za Svetovno šolsko prvenstvo lahko vpišeš v obrazec, bo pa na ta izbor vplivalo še enkaj drugih dejavnikov, kot npr. samo šolsko DP v Sloveniji. Prijava za reprezentanco je mišljena za tekme EYOC, JWOC, JEC, AA, SEEOC, WOC, WUOC.

Klemen (ponedeljek, 9. 2014 ob 20: 0:0:)
http://lifehac.kr/mAYCKpM

Klemen (ponedeljek, 9. 2014 ob 19: 2:3:)
Tole je ena zanimiva tema, ki bi jo lahko obdelali na kakšnem TK. Govori o tem, zakaj našim najboljšim tekmovalcem včasih ponagaja trema pred startom.

Klemen (ponedeljek, 9. 2014 ob 19: 1:1:)
Ja, Matjaž. Ideja je, da se spodbudi obiske na tekmah z večjo konkurenco v tujini. Torej, nekje smo zapisali, da mora resen kandidat za reprezentanco obiskati 2 ločeni mednarodni tekmi v tujini. Primerne tekme so na Hrvaškem, Madžarskem, v Italiji, v Avstriji. Na teh tekmah je v mladinskih kategorijah večja konkurenca in služijo kot zelo dobra priprava na velike reprezentančne tekme.

Glede ISF prvenstva je pa tudi prav, da v formular vpišeš svoj interes, čeprav tekma v njem ni omenjena.

Uradne informacije pa bo seveda posredoval selektor Jan.

Matjaž (ponedeljek, 9. 2014 ob 18: 1:4:)
Pri izpolnjevanju obrazca sem pri zahtevah po mednarodnih tekmah malo izgubljen. Katere mednarodne tekme tu pridejo v poštev? Nekje sem zasledil, da so to tekme v tujini, na katere nisem potoval v okviru reprezentance. Ali to drži? Prav tako me zanima, če v obrazec vpišem, če sem zainteresiran, da bi šel na Svetovno šolsko prvenstvo v Turčijo (ISF WSOC)? Ali bo tja sploh šla slovenska reprezentančna odprava?

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.

Vabilo na TK1

petek, 5. 9. 2014 (OZS)

Za dober začetek sezone 2015!

Vse mladince od M/Ž14-M/Ž20, pa tudi elitaše (M/W21E) vabimo na prvi trening kamp mladinske reprezentance, ki bo potekal od 29. do 31. oktobra 2014 v okolici Črnega Vrha nad Idrijo.  

Komentarji (2)

Klemen (ponedeljek, 9. 2014 ob 15: 1:9:)
Število postelj se je ravno povečalo na kakih 30 ali več, kar je super. Vseeno pa število stalno priostnih mentorjev ostaja omejeno, tako da prav pretiravati s številkami ne moremo. Prijave se zelo lepo polnijo! Vabljeni vsi!

Klemen (ponedeljek, 9. 2014 ob 05: 2:2:)
sreda
-------
T1 - middle + shadowing = tekma
Ideja je, da tekmovalci odtečejo v tekmovalni hitrosti, vsak dobi nekoga, ki mu bo sledil. Zvečer analiziramo v parih in pa skupaj. Trening postavlja Rok, pobira pa Valter. Uporabimo SI.

TN - nočni sprint za zabavo
Mogoče kar skupinski start. Poanta je tek v družbi in premagovanje strahu pred nočno orientacijo. Postavlja Urša, pobira Klemen. Samo odsevniki.

četrtek
---------
T2 - skupinske štafete
Tekmovalce razdelimo v skupine po 4-6 ljudi. Na vsake 3 kontrole skupina izvede skupinski start. Vsak tekmovalec ima eno od treh različnih prog. Poanta je, da na vsakem intervalu tekmujejo med sabo, kdo bo prvi. Kdor pride zadnji diktira, kdaj bo naslednji start. Ideja je, da se orientirajo pod stresom pri hitrosti, ki je višja od tekmovalne. Postavljata/pobirata: Janko L. in Vlado S. Uporabimo SI.

T3 - okna - dolgi azimuti
To je počasen trening. Ideja je tek po kompasu na daljši razdalji, pri čemer imajo tekmovalci pred kontrolo jasen lovilni objekt. Če je možno, uporabimo čimveč GPS trackerjev/ur. Postavljata/pobirata: Jure in Ajda. Samo zastavice.

petek
-------
T4 - one-man relay = tekma
Trening za štafete. Ideja je tek v skupini, primerjanje drug z drugim. Samostojna navigacija. Postavlja: Igor, pobira: Mojca. SI.

T5 - cik-cak štafete = ekipna tekma za dvig morale za zaključek
Pare določimo tako, da se po jakosti čimbolj enakovredni. Vsak v paru dobi pol karte (od poti pa do bodisi sodih, bodisi lihih kontrol). Pari se srečujejo na poti, kjer si izmenjajo karto. Po kvalifikacijah sledi finale z lovskim startom. Postavljata/pobirata: Dušan, Miha. SI.

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.


Lepo vabljeni, da se nam pridružite na letošnjem orientacijskem taboru.
Tabor bo potekal v Dolenjskih Toplicah v Taboru Mojca, med sredo 26. 6. in nedeljo 30. 6. 2024.

Preliminarne prijave zbiramo do 15.3., preko obrazca: https://forms.gle/nXoG1zyhvn5Y8ApU9
Dokončno pa so prijave odprte do 15.5.


 2024
 2022
 2020
 2019
 2018
 2017
 2016
 2015
 2014
 2013
 2012
 2011
 2009
 2008