Shema strani | Kontakt | Obveščevalne liste | Povezave | Oglaševanje | Webmaster | English

Partnerji:

Mednarodna orientacijska zveza Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih Zvez Fundacija za šport Ministrstvo za šolstvo in šport
Domov / Reprezentance / Mladinska OT

Mladinska OT

Odprave:

  • CEYOC, 5. - 7. april, Csakvar (HUN)
  • Alpe Adria, 7. - 9. junij, Fürstenfeld (AUT)
  • EYOC, 21. - 24. junij, Szczecin (POL)
  • JWOC, 30. junij - 7. julij, Pilsen (CZE)
  • SEEOC, 28. avgust - 1. september, Bergama (TUR)

 

  • TK mednarodni in domači
    • TK Kras, 23. - 25. februar, Kras
    • TK JWOC, 27. april - 2. maj, Pilsen (CZE)
    • TK Prekmurje, 3. - 5. maj, Prekmurje
    • TK Obala, 31. oktober - 3. november, Slovenska obala

Testiranja 2000m
V dogovoru z mladinskim selektorjem je možna organizacija dodatnih testiranj v organizaciji klubov/skupine posameznikov. Vodjo testiranja in ustreznost proge potrdi selektor mladinske reprezentance.

  • 1 - Sežana (23. 2.) ob 09:00
  • 2 - Maribor (3. 5.) ob 10:00
  • 3 - Koper (31.10.) ob 10:00
 

 

Selektorjeve želje za sezono 2013

ponedeljek, 23. 7. 2012 (Klemen Kenda)

 

Nekaj misli in idej za prihodnost:
  1. Merilo 1:15 000 na dolgih progah.
  2. Upoštevanje ISOM standarda
  3. Hitrejši in preprostejši tereni na SOL/DP
  4. 10.000 EUR :)
  5. Sodelovanje na tekmah ITA, AUT, HUN, CRO
  6. Organizacija tekme WRE z veliko slovensko udeležbo
  7. Mladince k atletom
  8. Delo z mladinci po klubih

 

Bolj podrobno:

 

1. Dolge proge naj se organizirajo na karti v merilu 1:15 000. Vsaj za mladince in elito. Naši mladinci so večinoma bosi na karti takega merila (je pa to glavno merilo vsaj za EYOC), poleg tega pa imamo velik problem s tem, da naše karte zaradi površne izdelave enostavno niso čitljive v tem merilu.

2. Karte naj se držijo ISOM standarda, predvsem naj se popravi velikost simbolov, ki so skoraj povsod premajhni! Predvsem pri tem apeliram na klube, ki take pokvečene karte imamo ... Celo to bi predlagal, da bi morala Komisija za karte (oz. nekdo, ki ga komisija pooblasti) potrditi vsaj ustrezno uporabo simbolov, če smo že nad ocenami kvalitete obupali. Mislim, da imajo ta sistem (homologacija) uveden v Italiji. Mogoče bi bilo bolje vložiti nekaj denarja v to, da se karte spravijo na ISOM, kakor pa da se jih širi.

3. Večji poudarek pri tekmah SOL/DP naj bo na "dolgočasnih" in hitrih terenih, kjer je važna dobra raba kompasa. Večina prog na srednjeevropskih prvenstvih (EYOC, JWOC, WOC, EOC), ki so za nas najbolj aktualna, je takih, mi pa smo na tem področju čisto bosi (no, naši mladinci so, če že Andraž in Jaka to obvladata). Torej klubi - pustite divje kraške terene Azimutu in Nagyju in skartirajte karkoli kontinentalno uporabnega je v vaši bližini. Kar nekaj primernih terenov je v bližini Ljubljane ... Verjetno še kje. Kartiranje takih terenov v merilu 1:15 000 je kar naravna stvar. 

4. Za normalno delovanje mladinske reprezentance rabim vsaj še 10.000,00 EUR. Kako do njih?

5. Konkurenca doma je majhna. Naši najboljši imajo kvečjemu 1 resnega rivala. Nujno je, da dobro izkoristimo močno okolje pri sosedih (predvsem AUT in ITA, mogoče tudi madžarske dirke, če so v bližini), kjer se naši mladinci lahko realneje primerjajo s konkurenco. Prav tako je sodelovanje na velikih tekmah bistveno za navajanje na "famo" prvenstev in premagovanje startne nervoze.

6. Marsikateremu klubu denar prinesejo kategorizacije. Na WRE tekmi z veliko slovensko konkurenco bi 1/3 naših tekmovalcev dobila kategorizacijo. Vem, da je marsikdo proti temu, ampak verjetno marsikdo izkorišča sistem in ne vidim razloga, zakaj ga ne bi tudi mi.

7. Perspektivni mladinci si morajo najti atletske treninge. Vsaj tisti, ki si želijo kaj resneje doseči. In sicer je to nujen korak pri vsaj 15-16 letih.

8. Izdatno spodbudimo klube, ki že delajo z mladinci. Klubi naj se dogovorijo med sabo glede zagotavljanja dobre konkurence v posameznih kategorijah. 

 

Komentarji (5)

Klemen (četrtek, 8. 2012 ob 01: 1:6:)
Hvala Andražu za prve komentarje in za super idejo o mini trening kampih v organizaciji reprezentantov ... Še kdo?

Andraž (četrtek, 8. 2012 ob 01: 1:0:)
8. ... ti bom pa raje osebno pisal

Andraž (četrtek, 8. 2012 ob 01: 1:0:)
2. se strinjam in dodajam mnenje, da je reklo: "v Slo imamo eno karto na vsakega orientacista", ki ga tako radi navajmo, samo še farsa. Pa ne zaradi porasta števila tekmovalcev.

Andraž (četrtek, 8. 2012 ob 01: 1:0:)
4. Osebno si ga sposodi od mafije

Andraž (četrtek, 8. 2012 ob 01: 1:0:)
3. Pa bo tudi kdo prišel na tekme na takšnih terenih? Večina namreč gre rada le na "počasne" terene tam pri vas... kjer menda pride bolj do izraza tehnika (tovrstno taktiko si lahko samo pri nas privoščimo, ker imamo majhno konkurenco)
a) ti se bolj na TK koncentriraj, kot pa da baš celotno populacijo prevzgojil... sem že poskušal. Ne gre in
b) Štamfi ni nikoli kaj veliko treniral na hitrih terenih pa mu gre prav dobro.

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.

JEC 2012

sreda, 18. 7. 2012 (Klemen Kenda)

Reprezentančna košarica za letos je praktično prazna, pred nami pa je še nekaj reprezentančnih tekem. Poleg Alpe-Adria v naši bližini (lansko prizorišče JECa), je v St. Moritzu še letošnji JEC (Junior European Cup).

Startnina, bivanja in hrana stanejo 150 EUR, gorivo za pot znaša približno 200 EUR. Na JECu so kategorije M/W18, M/W20. Konkurenca je zadnja leta izjemna.

Priporočam udeležbo, potrebno bi bilo pa nekaj samoiniciative s strani potencialnih mladincev. Javite se selektorju!

Komentarji (5)

Klemen (četrtek, 8. 2012 ob 09: 2:3:)
Dobili smo prevoz za 4 osebe na JEC. Torej - vse kaže, da odprava bo! Super.

Klemen (sreda, 7. 2012 ob 31: 1:4:)
Zainteresirana sta še Manca in Matija Razum ...

Klemen (sreda, 7. 2012 ob 19: 1:6:)
Andrej se je tudi javil. Vse kaže, da odprava bo ...

Klemen (sreda, 7. 2012 ob 18: 1:4:)
Kaj pa kakšen spremljevalec?

Klemen (sreda, 7. 2012 ob 18: 1:4:)
Jan je zainteresiran ... Še kdo?

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.

JWOC - štafete

sobota, 14. 7. 2012 (OZS)

Jan mimo ciljne arene ...

Jan na kontroli za gledalce

Po zaključeni štafeti - glede na ekipe, ki smo jih prehiteli, najboljša uvrstitev na JWOC, EYOC štafetah doslej

Štafete, Jahodna, 15 km SZ od Košic, 13.7.2012

Teren za štafete je bil srednjeevropski z strmimi pobočji, jarki, mejami vegetacije, majhnimi močvirji (beri blatne luknje). Tudi kakšen kamen se je našel. tekmovalci so lahko tekli zelo hitro. Proga je bila skoraj prelahka, saj so prve predaje pritekle v kolonah. Ni bilo orientacijsko težkih elementov, da bi se časi razvlekli. Zmagali so Rusi, ki jim je lahka in hitra proga ustrezala, saj so zelo hitri tekači.

V naši štafeti Tibor ni upal teči prve predaje, saj se je bal za gleženj. Zato je tekel Andrej, ki je razen dveh manjših napak tekel kolikor hitro je mogel. Čas na kilometer je pod 7 min. Tibor v drugi predaji je tekel zelo hitro, žal pa naredil nekaj napak. Vseeno je uspel pridobiti veliko mest. Jan je naredil vrsto napak, izgleda pa da tudi ostali v tej predaji, saj je uspel pridobiti še nekaj mest. Ni manjkalo veliko, pa bi prehiteli tudi Italijane in Romune, kar pa bi bil zelo lep dosežek. Kljub napakam mislim, da je uvrstitev te štafete dobra in da smo lahko zelo zadovoljni. Začetek in konec JWOC (šprint in štafete) sta bila torej v redu, izboljšati je treba še sredino (long in middle).

Ana

Komentarji (0)

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.

JWOC - middle - presenetljivi šampion

petek, 13. 7. 2012 (OZS)

Posebej za Samota omenjena punca ... Ki je bila na JWOCu klasa zase (žal in hkrati na srečo drugih s preveč napakami).

Na JWOCu je med moškimi včeraj presenetljivo slavil Matt Ogden iz Nove Zelandije. WorldOfO prinaša zanimiv članek o tem, kaj ga je naredilo šampiona. Vredno branja za vsakega mladinca.

Za talentirano in strašno privlačno Tove Alexandersson pa WorldOfO pravi: Gold despite bad start ... Tudi te fraze bi se lahko "nekdo" priučil. :)

Komentarji (7)

JWOC ekipa (sreda, 7. 2012 ob 15: 1:9:)
Ni veliko za komentirati. Tibor se je odločil, da bo čuval gleženj za štafeto. Jan je tekel previdno in zadržano v prvem delu, v drugem delu pa bistveno bolje. Proga je bila težka, zaradi mnogo detajlov. 51 mesto je realno.
Andrej je tekel z nižjo hitrostjo kot na kvalifikacijah in naredil dve napaki v zadnjem krogu, ko mu je začelo zmanjkovati moči.

Samo (sreda, 7. 2012 ob 13: 1:7:)
Odličen Buff!....drugače pa skandinavska lepota, ni kaj.

Klemen (sreda, 7. 2012 ob 13: 1:7:)
Mimgorede - na blogu članske reprezentance je prvo poročilo iz Lozane. :)

Klemen (sreda, 7. 2012 ob 13: 1:5:)
Nabod držav v orientaciji se veča in tudi kvaliteta raste, zato enak rezultat z leti ne pomeni tudi enakega nivoja, vsaj za nas, ki se zaenkrat še vrtimo bolj pri repu.

Samo (sreda, 7. 2012 ob 13: 1:4:)
podarek na "strašno privlačno" pa brez fotke :)

Lepi rezultati. Škoda le za šprint, ker tehnično kot sem videl ni bil pretežak. Zgleda pa, da tudi JWOC postaja vedno bolj kakovosten in je za TOP 60 trebi biti že izdelan in celovit orientacist.

Klemen (sreda, 7. 2012 ob 13: 1:2:)
Na koncu 39. mesto, tik za Italijani. Pred mešano ekipo. Andrej je pridelal +8 minut, Tibor +6, Jan +10, po mestih pa, Andrej 50., Tibor -8 (42.), Jan -3 (39.).

Klemen (sreda, 7. 2012 ob 13: 1:2:)
Na štafeti pa kar kul. Tibor je sicer naredil napako v prvem delu, potem pa lepo popravil rezultat. Jan je odlično napredoval v prvem delu! Še finiš! Upam, sa pade hrvaško-srbska naveza in Italija! :)

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.

Middle kvalifikacije

sreda, 11. 7. 2012 (OZS)

Herlany, 30 km SV od Košic, 11.7.2012

Tekma je bila na karti, ki je bila uporabljena za študentsko prvenstvo, vendar narisana na novo. V tem času so na karti precej sekali ravno na območju, kjer je veliko detajlov. Naredili so velike poseke, ki so zmanjševale hitrost teka.
Jan, ki je po uvrstitvi najboljši in je v B finalu, se je držal napotkov Jureta Zmrzlikarja in tekel počasneje in točno. Naredil je še kakšno napako, vendar je s  tekom zadovoljen in mi tudi. Tibor je moral zaradi podrasti in posek paziti na gleženj, zato je ravno tako tekel previdneje in počasneje. Naredil je nekaj napak v prvem delu, ki so ga stale uvrstitve v B finale. Andrej se je odločil, da bo tvegal. Ker je počasnejši tekač je želel vzdrževati najvišjo hitrost kot jo zmore. Škoda je, ker na prvi kontroli, na katero je sicer prišel točno, ni videl zastavice v vrtači. Bila je skrita za grmovjem. In naredil nepotreben krog. V sredini proge je naredil še eno napako, iz katere se ni več pobral. Andrejeva proga je bila po dolžini 100 m krajša od Janove in Tiborjeve. Zakaj so časi tako drastično različni v teh skupinah pa je bolj naključje.

Ana

Komentarji (0)

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.

JWOC - dolge

torek, 10. 7. 2012 (OZS)

Tibor mimo kontrole za gledalce.

Jan v gozdu ...

Long – Silica, 60 km Z od Košic,, 9.7.2012
Dopoldne je bilo vroče, okrog dvanajstih prva ploha, ob dveh pa dveurni naliv, ki je verjetno krojil rezultate. Čeprav najboljših to ni motilo, saj so celotno tekmo tekli v nalivu. Zmagovalec je za 11,5 km dolgo progo potreboval nekaj manj kot 70 minut. Kljub temu, da je bila tretjina proge v pol odprtem terenu, kjer si zelo hitro zašel v težko prehodno grmovje in zavil iz smeri. Kar vprašajte Tiborja in Jana.

Tale ponedeljek definitivno ni bil naš dan. Čeprav bi bilo treba ukiniti samo dve ali tri kontrole in bi bilo vse v redu. In to iste pri obeh.

Ana

Komentarji (4)

Klemen (sreda, 7. 2012 ob 11: 1:2:)
Pa še nekaj. Od leta 2002 (Hribar, Piltaver, Peternelj) na JWOC nismo imeli štafete ... Letos pa končno spet bo; upam, da bo Tiborjev gleženj zdržal.

Klemen (sreda, 7. 2012 ob 11: 1:2:)
Na srednjih - kvalifikacije: C - 37. - Dovč (33:50), B - 46. - Mrak (34:00), A - 48. - Borštnik (34:44). Skupina A je bila sicer za skoraj 2 minuti krajša od ostalih dveh (zmagovalni čas 23:16). Skupina C je bila najbolj šibka; vsaj v repu.

jona (sreda, 7. 2012 ob 10: 2:0:)
Jutri stiskamo pesti!! :)

Klemen (sreda, 7. 2012 ob 10: 0:9:)
Takole na grobo ocenjeno sta oba, Jan in Tibor, naredila od 35-40 minut napak ... Škoda. Večina časa je bila izgubljena na 2-3 etapah, kar pomeni (pre)veliko napako.

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.

JWOC sprint

ponedeljek, 9. 7. 2012 (OZS)

Tibor ob ogrevanju pred tekmo ... Več kot očitno bo treba "Hribarjev" sindrom pozdraviti z novo kolekcijo dresov, primernih za sprint ...

Andrej med raztezanjem.

Tibor in Jan v karanteni.

V sprintu sta zmagala pri fantih Rus Gleb Tikhonov s časom 14:05,7, pri dekletih Švedinja Tove Alexandresson s časom 11:12,8. Boj pri fantih je bil hud, saj je petouvrščenega od drugega mesta łočiło samo 1,8 sekunde. Naši fantje so tekli dobro, najbolje glede na trenutno formo in so zadovoljni.

Tibor in Andrej praktično brez napak, Jan z nekaj manjšimi napakami. Tibor je osvojil 58. mesto – prva tretjina uvrščenih, Jan 82 – prva polovica in Andrej 134 od 175 od tekmovalcev, ki so startali. Zaostanek Tiborja za zmagovalcem je dobra minuta in pol.

Na srečo je bilo večino tekmovanja oblačno, razen zadnje pol ure, ko se je zjasnilo in je bilo zopet vroče. Celotna tekma je bila v starem mestnem jedru, mestnega parka niso uporabili. Kot sem napovedala, je bilo nekaj trikov, na katere je bilo treba paziti – neprehodne ograje in prehodi.

Ana
Košice, 8.7.2012

Komentarji (4)

Klemen (sreda, 7. 2012 ob 11: 1:2:)
Se opravičujem. So mi že mladinci rekli, da sem nesramen do tebe in če te ne maram ... :) Bomo poštimali kaj drugo leto. :)

A (sreda, 7. 2012 ob 11: 1:1:)
Hribarjev sindrom?? Lepo vas prosim... Naj vsak selektor dela red v SVOJI hiši! :)
... čeprav se z omenjeno rešitvijo tako strinjam da bi skoraj raje bil tiho...

Klemen (sreda, 7. 2012 ob 09: 1:6:)
Danes se ni ravno posrečilo. Tibor je naredil večjo napako že v prvem delu proge ... Andrej danes ni nastopil, Jan pa je po moje kar konstantno grešil. No, v sredo pridejo na vrsto middle kvalifikacije in priložnost, da dobimo prvega slovenskega finalista na JWOCu. :)

jona (sreda, 7. 2012 ob 09: 1:4:)
drzimo pesti se za kaksen super rezultat!

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.

Otvoritev – opening ceremony 7.7.2012

nedelja, 8. 7. 2012 (OZS)

Naši ob logotipu JWOC na otvoritvi.

Reprezentance, zbrane na otvoritvi.

Včeraj zvečer smo s slavnostnim sprevodom po starem mestnem jedru Košic in otvoritveno slovesnostjo uradno začeli JWOC 2012. Nekaj utrinkov je na slikah.

Smo v pričakovanju šprinta. Dopoldne počivamo ob 14h se začne. Andrej starta 14:43, Jan 15:54, Tibor 16:37. Prosim, da navijate. Pričakovan zmagovalni čas je 13 minut, dolžina 2900m. Proga bo tekla po starem mestnem jedru in mestnem parku.

Košice, 8.7.2012, Ana

Komentarji (0)

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.

Prvo javljanje z JWOC

sobota, 7. 7. 2012 (OZS)

Naša reprezentanca na modelu dolgih prog na JWOC 2012.

Naša reprezentanca na otvoritveni slovesnosti. Selektorju je zelo všeč uniformiranost. :)

Košice, 7.7.2012

Včeraj sva se z Janom pripeljala na JWOC v zelo vroče Košice, 35ºC. Pridružila sva se Tiborju in Andreju, ki sta bila od 30.6.2012 tu na trening kampu. S trening kampom sta bila zadovoljna, žal pa si je Tibor zvil gleženj. Računam, da bo z bandažiranim gležnjem lahko tekel in upamo, da bo zdržal vse tekme. Ob prihodu je Jan opravil trening sprinta. Danes dopoldne smo se odpeljali proti Rožnavi, približno 60 km daleč na model event za long. Teren je srednjeevropejski, hribovit, z večjimi vrtačami in dolinami ter nekaj kamenja. Omogoča hiter tek. Del terena je zelo poraščen, prva zelena je v redu, druga zelena pa te zelo zelo upočasni. Popoldne bomo imeli v bližini študentskega kampusa, kjer bivajo reprezentance, model event za šprint, ki bo jutri. Območje sestavljajo veliki kvadratni kompleksi blokov, kjer bo treba pri izbiri poti predvsem paziti na trike – ograje in prehode. Jutrišnji sprint se bo začel ob 14.uri, kar pomeni, glede na trenutne temperature, peklensko vročino.

Ana

Komentarji (2)

jona (sreda, 7. 2012 ob 08: 2:1:)
Bravo pobi!

Klemen (sreda, 7. 2012 ob 08: 1:8:)
Po neuradnih rezultatih: Tibor 60., Jan 84., Andrej 133. Odlični rezultati! Po zaostanku Tibor 1:34 za zmagovalcem. V Italiji je bil nekaj čez 2:00 za njim.

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.

WUOC - med JWOC in WOC

četrtek, 5. 7. 2012 (Klemen Kenda)

Razkorak med EYOC in JWOC je velik, v resnici smo videli, da je že razkorak znotraj EYOC-a (od M16 do M18) velik. Prav tako je velik razkorak med JWOC in WOC. Prav te dni v Španiji poteka Svetovno univerzitetno prvenstvo (WUOC), ki mnogim predstavlja vmesno postajo na poti do WOC-a.

Letošnji WUOC tako kot že nekaj prejšnjih poteka brez slovenske odprave. Mogoče me spomin malenkost vara, ampak nazadnje sva se na WUOC odpravila z Andražem pred šestimi leti v Košice, kjer sva tekmovala (skoraj) na istih kartah kot bodo Andrej, Jan in Tibor čez nekaj dni.

Študentje, v bodoče imejte v mislih, da obstaja to tekmovanje, in da lahko dobite nekaj sofinanciranja od SUŠE. Leta 2014 je za WUOC kandidirala Češka, in sicer na prizoriščih WOC-a izpred nekaj let. Pravkar pa se zaključuje letšnji WUOC v Španiji (Alicante).

Komentarji (0)

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.

Po EYOC 2013

torek, 3. 7. 2012 (Klemen Kenda)

Peter Tušar je naredil nekaj nepotrebnih napak, ki so ga stale dvajseterice. Je pa prav tako tekel v stiku z nekaj drugimi tekmovalci. V zadnji zanki je pozabil na selektorjeva navodila in naredil točno tisto napako, na katero je le-ta opozarjal. Sicer pa je za 20 mest izboljšal doslej najboljši rezultat v M16 na dolgi razdalji.

Manca Cvek v koridorju za gledalce na dolgi razdalji. Na prvo KT je naredila začetniških 11 minut napake, vendar je potem velik del proge pretekla v stiku z 8. uvrščeno Ukrajinko in 5. uvrščeno Madžarko. Če bi ne naredila napake na KT1, bi bila uvrščena v deseterico.

Na EYOC je slovenske barve prvič zastopal zamejski Slovenec, Andraž De Luisa, ki je vestno sodeloval na trening kampih in treningih reprezentance. Na sliki drvi proti cilju EYOC sprinta.

EYOC 2012 je kljub grenkemu zaključku na štafetah verjetno svetla zvezda pri delu mladinske reprezentance. Na posamičnih tekmah so se naši tekmovalci, tudi tisti, ki smo jih zraven povabili kot 'turiste', odlepili od rezultatskega repa. Še več - če odmislimo nekatere začetniške napake - imamo v svoji sredini tekmovalke in tekmovalce, ki zmorejo držati korak z najboljšimi evropskimi orientacisti. 

Cilje smo si pred prvenstvom zastavili za A reprezentante - 45.-60. mesto v svojih kategorijah. Manca in Peter sta cilj na dolgih progah presegla (40. in 35. mesto), Blaž pa ga je na sprintu dosegel (46. mesto). Vsakemu od tekomovalcev se je sicer posrečil samo en nastop. Mladim se predvsem pozna neizkušenost (kratek staž, pičla udeležba na velikih tekmah, slaba psihološka priprava, nesamozavest, težave s tehniko), vsekakor pa je pri vsah opazen napredek z lanskim letom.

Kategorija M18 kaže na veliko specializacijo in v njej lahko uspejo le dobri tekači (in dobri orientacisti), taki, ki trenirajo v atletski maniri. Konkurenca v ženskih kategorijah je precej manjša, prav tako ni bistvene razlike med W16 in W18. Tam je precej več manverskega prostora za reprezentance, kakor je slovenska (podobno po mojem mnenju velja tudi za tekmovanja višjega ranga).

Dejstvo je, da je nabor mladih v OZS majhen, prav tako pa smo letos imeli kar nekaj nesreče s poškodbami (Nuša, Peter) in drugimi obveznostmi (Eva, Ana, Ula). Ob tem tudi večina klubov ne dela z mladimi. Preveč je tudi pričakovati, da imajo vsi mladi motiv biti vrhunski tekači. Naredili smo en korak proti vrhu, v naslednjih dveh letih bomo še dva. Možnosti za uspeh imamo, svetel zgled bi nemara vlil nekaj upanja mladim. Z optimizmom sprejemamo tudi informacije o posledicah organizacije seminarja za vaditelje in trenerje. Jan, Aleš, Lea in Staš naj bi pričeli s svojimi skupinami v Ljubljani, srčno upamo, da so prve medalje velenjskih mladcev znanilec novega močnega kluba v zvezi, komenški otroci počasi rastejo, Leon pa bo - upamo - dobil nekaj novega podmladka na idrijsko-cerkljanskem.

Menim, da imamo daleč največ možnosti za dober uspeh pri dekletih. Eva je atletsko verjetno sposobnejša od katerekoli udeleženke EYOC 2012, Manca je v letu in pol prerasla v pravo športnico. Pri fantih je pot precej bolj trnova in zahteva še precej več odrekanja. Prav tako so sanje o "prevzgoji" atletov v orientaciji mogoče malenkost zgrešene. Tehnika v moški orientaciji igra dosti večjo vlogo kot v ženski in fantje z EYOCa se dobro zavedajo, da klub tekaškim sposobnostim vsem največ manjka v tehniki.

Naslednje letost je EYOC na žalst v Izraelu, ki je draga destinacija, tamkajšni Židi pa so pregovorno oderuški. Minimalni strošek udeležbe posameznika na EYOC 2013 je ocenjen na 800 EUR. 

Komentarji (0)

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.

3. dan: štafete

ponedeljek, 2. 7. 2012 (Klemen Kenda)

Takoj po štartu smo držali še 4. mesto. :)

Hja, zadnji dan EYOCa pa je bil dokaj popoln polom. Še najbolje je s progo opravil Tilen Rupnik, ki sem ga izločil iz ekipe v M18 in je tekel v Open M18 z Latvijcem in Francozom ... Teku po azimutu na neizrazitem terenu smo nedorasli, pa tudi naša psihološka priprava je bila bolj kilava.

Smo pa objavili vmesne čase in rezultate. Sledi čas za nekaj analize, vsekakor pa bomo objavili še kakšno vrednotenje naših nastopov.

Komentarji (0)

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.


Lepo vabljeni, da se nam pridružite na letošnjem orientacijskem taboru.
Tabor bo potekal v Dolenjskih Toplicah v Taboru Mojca, med sredo 26. 6. in nedeljo 30. 6. 2024.

Preliminarne prijave zbiramo do 15.3., preko obrazca: https://forms.gle/nXoG1zyhvn5Y8ApU9
Dokončno pa so prijave odprte do 15.5.


 2024
 2022
 2020
 2019
 2018
 2017
 2016
 2015
 2014
 2013
 2012
 2011
 2009
 2008