Shema strani | Kontakt | Obveščevalne liste | Povezave | Oglaševanje | Webmaster | English

Partnerji:

Mednarodna orientacijska zveza Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih Zvez Fundacija za šport Ministrstvo za šolstvo in šport
Domov / Reprezentance / Mladinska OT

Mladinska OT

Odprave:

  • CEYOC, 5. - 7. april, Csakvar (HUN)
  • Alpe Adria, 7. - 9. junij, Fürstenfeld (AUT)
  • EYOC, 21. - 24. junij, Szczecin (POL)
  • JWOC, 30. junij - 7. julij, Pilsen (CZE)
  • SEEOC, 28. avgust - 1. september, Bergama (TUR)

 

  • TK mednarodni in domači
    • TK Kras, 23. - 25. februar, Kras
    • TK JWOC, 27. april - 2. maj, Pilsen (CZE)
    • TK Prekmurje, 3. - 5. maj, Prekmurje
    • TK Obala, 31. oktober - 3. november, Slovenska obala

Testiranja 2000m
V dogovoru z mladinskim selektorjem je možna organizacija dodatnih testiranj v organizaciji klubov/skupine posameznikov. Vodjo testiranja in ustreznost proge potrdi selektor mladinske reprezentance.

  • 1 - Sežana (23. 2.) ob 09:00
  • 2 - Maribor (3. 5.) ob 10:00
  • 3 - Koper (31.10.) ob 10:00
 

 

Erasmus+ - Črna Gora in Albanija

sobota, 25. 4. 2015 (OZS)

Program Erasmus+.

Logotip avstrijske agencije.

OZS je skupaj s partnerji (od Avstrije do Albanije) uspela s prijavo projekta evropske izmenjave, v okviru katerega bomo s pomočjo orientacijskega teka spoznali težave vrstnikov iz balkanskih držav, stanja po burnih časih na Balkanu, hkrati pa bomo spoznali tudi celo vrsto veščin, ki nam bodo pomoč v vsakdanjem življenju, izobraževanju in tudi pri iskanju zaposlitve. Izmenjava bo trajala od 27. maja do 3. junija!

Poleg orientacije so na programu še -  zabavne spoznavno-poučne delavnice z več kot 60 vrstniki iz Avstrije, Madžarske, Romunije, Srbije, Črne Gore, Albanije ... 

Iščemo 13 nadebudnih udeležencev (starostna omejitev 27 let). Javite se na info@cerkno-cup.com in povejte, zakaj ste prav vi najbolj primerni kandidati!

Komentarji (2)

Klemen (četrtek, 4. 2015 ob 21: 1:0:)
Možna so odstopanja v rangu 13-30 let.

Klemen (četrtek, 4. 2015 ob 21: 0:7:)
Torej - ciljna skujpina so mladinci (15-20 let), lahko pa je tudi kakšen udeleženec starejši.

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.

Objavljen biten TK 5

petek, 24. 4. 2015 (OZS)
Objavljen je bilten TK 5. Neprijavljeni vabljeni tudi k posamezni udeležbi. BILTEN: http://www.orientacijska-zveza.si/datoteke/razpisi/2015_04_tk5_bilten.pdf
Komentarji (0)

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.

WSCO - middle - za las trikrat brez zmagovalnega odra

sreda, 22. 4. 2015 (OZS)

Na današnji tekmi na srednji razdalji v Turčiji je del tekmovalcev svoje uvrstitve izboljšal, del pa nekoliko poslabšal. Dosežek dneva so postavili Matic Blaž, Zala Zavrl in Mihala Korelc z nehvaležnim 7. mestom!

Rezultati | Foto | Vmesni časi

Zelo dober rezultat je dosegla Urša Beguš, ki je pristala na 16. mestu. Od ostalih pa so najboljše rezultate v svojih kategorijah dosegli še: Mark Bogataj (25.), Matic Soban (27.), Monika Ravnikar (31.).

Po letu 2013, ko so naši tekmovalci 3x stali na zmagovalnem odru in celo osvojili medaljo, şo letos uspehi nekoliko manjši, so pa zato pretekli rezultati v tej perspektivi še toliko bolj pridobili na svoji veljavi.

Na svetovnem prvenstvu sposobnost varne orientacije še bolj pride do izraza, prav tako pa tudi "kilometrina" in izkušnje. Razočaranja naj bodo zato pozabljena. Prav tako nam 3 uvrstitve tik pod zmagovalni oder vlivajo kar precej poguma za bodoče! Namen treninga je napredovanje in stremeti moramo k temu, da bomo v športu ostali srečni, zadovoljni in zdravi kar največ časa.

Komentarji (15)

jona (četrtek, 4. 2015 ob 23: 1:6:)
Neverjetno, kakšne rezultate lahko da trening z glavo. Naslednje leto verjamem, da nam medalje ne uidejo!
Čestitam!

NATAŠA (četrtek, 4. 2015 ob 23: 0:8:)
Bravo Klemen. Sem res vesela tvojih komentarjih v katerih je vedno beseda na mestu, pohvala in spodbuda kar mladinci potrebujejo predvsem zdaj, ko so "nekateri" zelo razočarani. Dejstvo, da so se posamezniki odpravili na to svetovno prvenstvo z velikimi pričakovanji, fizično in tehnično dobro pripravljeni, psihološko pa žal še dozorevajo. Vsak starš, ki pozna svojega otroka in ga spremlja je lahko opazil, da je bilo to svetovno prvenstvo v psihološkem smislu velik zalogaj že celotno obdobje zadnjih priprav . Zato bi bilo mogoče v bodoče dobrodošlo še kakšno predavanje o psihološki pripravi pred tekmo .

ČESTITKE VSEM SKUPAJ IN VSAKEMU POSEBEJ !!!!


Klemen (četrtek, 4. 2015 ob 22: 2:1:)
Spodaj je par komentarjev na rezultate naših najboljših danes. Na račun orientacijske rulete smo danes izgubili kar 2 medalji, so pa rezultati, ki jih kažejo vmesni časi dananšnje tekme zelo opogumljajoči!

Klemen (četrtek, 4. 2015 ob 22: 2:1:)
Lara je naredila eno večjo napako, sicer pa je videti, da ji orientacija ni čisto stekla na mestih. Vseeno rezultat ni bil slab!

Klemen (četrtek, 4. 2015 ob 22: 2:1:)
Urša Beguš je bila tudi danes očitno mrtvo hladna. Jo morate prepričat, da vam naredi predavanje o psihološki pripravi pred tekmo! Bila je ena redkih (na celotni tekmi sploh), ki ni naredila nobene večje napake. To je odličen dosežek. Tudi zato zelo visoko 16. mesto v zelo težki konkurenci. Odličen dosežek!

Klemen (četrtek, 4. 2015 ob 22: 2:1:)
Simon je imel med našimi srednješolci najvišjo hitrost teka, vendar so ga - podobno kot veliko ostalih naših - danes pokopale številne napake. Samo naj očitnejših je za 11 minut. Škoda. Mogoče je bila želja po dokazovanju vseeno danes prevelika. Vsekakor je visoka hitrost dobra motivacija za naprej. Potrebno pa se bo bolj osredotočiti na varno orientacijo.

Klemen (četrtek, 4. 2015 ob 22: 2:1:)
Mark je tekel solidno. Pridelal 4 zmerne napake (4 minute skupaj). Brez tega bi se lahko vmešal v boj za 15-erico v zelo hudi konkurenci. Med srednješolci je konkurenca vseeno kar huda in kratek staž v orientaciji terja svoj davek!

Klemen (četrtek, 4. 2015 ob 22: 2:1:)
Podobne probleme kot Monika je imela tudi Brina, ki pa je verjetno besna na svojo napako na najkrajši etapi na progi. Škoda. Marjeta je tekla bolj konstantno, vendar na tehničnem terenu nekoliko počasneje.

Klemen (četrtek, 4. 2015 ob 22: 2:1:)
Monika je danes zagrešila napako že na KT1, nato pa so se ji napake še ponavljale. Izgubila je vsaj 7 minut, verjetno pa ji je vse skupaj vzelo tudi kaj motivacije. S solidno tehnično predstavo bi pa pristala v družbi velikih reprezentanc.

Klemen (četrtek, 4. 2015 ob 22: 2:1:)
Pri Klari je bilo že na dolgih progah videti, da je lahko v gozdu izjemno hitra. Tudi danes je postavila nekaj lepih etapnih časov, ki pa so bili na žalost kombinirani s preveč napakami. Tudi Klara ima zelo dober potencial, če se bo le še nekoliko posvetila tehniki.

Klemen (četrtek, 4. 2015 ob 22: 2:1:)
Pri Klari je bilo že na dolgih progah videti, da je lahko v gozdu izjemno hitra. Tudi danes je postavila nekaj lepih etapnih časov, ki pa so bili na žalost kombinirani s preveč napakami. Tudi Klara ima zelo dober potencial, če se bo le še nekoliko posvetila tehniki.

Klemen (četrtek, 4. 2015 ob 22: 2:1:)
Mihala je imela sicer nižjo hitrost od sotekmovalk na večini etap, je pa zato naredila manj napak. Nekaj več kot minuti in pol. Glede na njen staž v OT je to odličen rezultat!

Klemen (četrtek, 4. 2015 ob 22: 2:1:)
Žan Ravnikar pa je ... vodil od prve do četrte kontrole. Kakšen začetek!!! Vrhunski! Minuta in pol napake takoj za tem ga je postavila na 2. mesto - takšno prednost si je ustvaril! Žal ga je dokončno pokopal skoraj 10-minutni kiks (slišali smo, da je hotel študirati progo v naprej in stekel po napačni poti), ki mu je vzel nekaj energije in bojevitosti. Ampak spet! Kapo dol! Lepo je videti te rezultate!

Klemen (četrtek, 4. 2015 ob 22: 2:1:)
Matic Blaž je ... bil danes v položaju svetovnega prvaka! Žal samo za kratek čas. Če bi se tekma končala na KT6, bi domov prišel z zlatom. Nekaj KT pred ciljem je bil še na 3 mestu, nato pa se mu je zgodila približno 3-minutna napaka ... Škoda! Ampak - bravo Matic! To je to!

Klemen (četrtek, 4. 2015 ob 22: 2:0:)
Zala je danes naredila 2 manjši napaki v začetku proge, nato pa je dokaj dobro šla do konca. Tehnično je s progo verjetno opravila celo bolje od vseh sotekmovalk, kar je opogumljajoče! Čestitam!

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.

WSCO - long

ponedeljek, 20. 4. 2015 (OZS)

Intevju z Maticom Močnikom po prihodu v cilj ...

Informacije o rezultatih na dolgi razdalji so zaenkrat zelo skope. Turkom niti na tekmovališču ni uspevalo objavljati rezultatov, nikar še na internetu. Vse informacije dobivamo neposredno od naših tekmovalcev (trenutno pa so objavili tudi rezultate za zmagovalni oder).

Rezultati za prvih 6 | Vmensi časi | Fotogalerija

  • Monika Ravnikar: "Šla sem kar v redu, naredila sem 2 manjši napaki. Najbolj sem trpela v 'obupne' klance." ~65min
  • Žan Ravnikar: Žan je okrog 2 uri vodil na rezultatih, nato pa so ga v trenutku prehiteli 3 ali 4 tekmovalci. Naredil je eno manjšo napako. Po zadnjih informacijah naj bi bil na zmagovalnem odru - 4. ali 5. mesto 6. mesto.
  • Matic Blaž: Po zadnjih informacijah okrog 9. 12. mesta.
  • Lara Gantar: "Na tekmi mi je šlo bolje, kot na modelu in na ogrevanju, vseeno pa sem naredila eno 10-minutno napako." ~65min
  • Urša Beguš: Postavila je zelo dober čas, vendar ni bila pazljiva pri perforaciji ene kontrole in je zato MP. ~55min
  • Simon Stanonik: 6 minut zaostanka za zmagovalcem.
  • Mark Bogataj: Zvit gleženj na polovici proge, 11 minut za zmagovalcem. 
  • Pia Dobravec: ~73min
  • Petra Trček: ~81min 
  • Anja Humar: ~70min

Ko dobimo več informacij, bomo novico dopolnili ... Če imate informacije, jih zapišite v komentarje ...

Komentarji (5)

Romana (četrtek, 4. 2015 ob 20: 1:9:)
Rezultati so na tej strani:
http://obasen.orientering.se/winsplits/online/en/default.asp?page=classes&databaseId=35690&ct=true

Romana (četrtek, 4. 2015 ob 20: 1:9:)
Rezultati so na tej strani:
http://obasen.orientering.se/winsplits/online/en/default.asp?page=classes&databaseId=35690&ct=true

Romana (četrtek, 4. 2015 ob 20: 1:9:)
Rezultati so na tej strani:
http://obasen.orientering.se/winsplits/online/en/default.asp?page=classes&databaseId=35690&ct=true

Klemen (četrtek, 4. 2015 ob 20: 1:8:)
Žan se je držal na odličnem 2. mestu do velike 2-minutne napake, kmalu za tem je naredil še eno. Zmagovalec v njegovi kategoriji še zdaleč ni tekel tako dobro kot Žan; zmagal je zgolj zato, ker ni naredil nobene velike napake. Najprej je odpadel Žan, nato pa še Španec, ki je imel še nekoliko večjo hitrost od Žana. Vse pohvale za rezultat, hkrati pa je tudi lekcija (6. mesto namesto srebrne ali celo zlate medalje) zelo dobra.

Janez Zavrl (četrtek, 4. 2015 ob 20: 1:7:)
No na tej strani so vsaj neuradni rezultati za prvih 6. Žan Ravnikar zasedel odlično 6 mesto. bravo!

https://docs.google.com/file/d/0Bz41S70jv3XDNHZhMGxVVmFwUVE/view?sle=true

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.

WSCO - model/otvoritev

nedelja, 19. 4. 2015 (OZS)

Naša ekipa na poti na otvoritev.

Dekleta navezujejo stike ...

Novo - fotogalerija (otvoritev) | Fotogalerija - model

Doživeti Svetovno šolsko prvenstvo je poseben privilegij, ki je dan le redkim. Tokrato prvenstvo v Turčiji je postreglo z zapleti že pred prihodom v hotel Queen's part resort. Med množico bom izpostavil le tri: najprej smo bili prestvaljeni na drugi let, s katerim smo imeli dobre možnosti, da na prizorišče prispemo prej,  a se ni izšlo po načrtih. Pri drugem zapletu je sprva kazalo, kot da je vse v najlepšem redu, saj je vodstvo odprave na obeh letih prvo prejelo obrok. A stvar je kmalu postala resna, saj so nekateri neješči mladinci na drugem letu zavrnili prehrano in s tem vodstvo oškodovali za dodatne sendviče. Po 11 urah potovanja smo le prispeli v avlo luksuznega hotela s petimi zvedzdicami, kje nas je lačne, žejne in utrujene namesto večerje najprej čakalo  -še tretji zaplet- ne boste verjeli- slikanje. Težko se smejiš, če ti želodec vleče skupaj, a potrudili smo se.

Nekaj minut čez 10 uro nas je prijazno dekle le pozvalo, da je večerja pripravljena. Ob prihodu v jedilnico,  v kateri so nas poleg medle luči spreji mrki pogledi natakarjev. Na izbiro sta bili dve juhi, paradižnikova in nekakšna, podobna juhi iz buč. Okusno, a vseeno nekoliko skromno za nivo hotela. Dan kasneje smo ugotovili, da je bila to le »midnight soup«.

Pred večerjo smo se odžejali z vodo iz miniaturnih, jogurtkom podobnih lončkov prostornine  0,8dcl. Kasneje pri večerji končno opazim plastenke z vodo prostornine 1,5l in takoj sežem po prvi.  Po trenutku, morda dveh, je pri meni natakar, ki mi plastenko vzame iz rok in nam vsem natočil kozarce. Ob tej silni vljudnosti se človek ravno ne počuti kot doma, a naj bo. Ob izhodu iz jedilnice žeja še ne pojenja  in spretno izmaknem polno plsatenko vode, a v trenutku, ko mislim, da je zadeva ad acta, za menoj prihiti natakar in mi zaseže plastenko, rekoč,  da imamo vodo na vojo v jogutovih lončkih in da je ta le za v jedilnico.

Potem, ko je nekaterim dekletom v tretjem ali celo četrtem poskusu le uspelo  odpreti vrata svoji sob, jih je v njih pričakala kraljevska notranjost. Spanec je bil sladek, a žal nekoliko kratek. Pri zajtrku smo doživeli kulturni šok in nekateri s precej zmedeno izbirali med množico jedi. Vseeno je bilo nekaj grenkega priokusa, saj nismo mogli preizkusiti vseh (k sreči je na voljo še precej dni), od nekaterih fantov je bilo slišati tudi pripombe, da se težko sočasno osredotočijo na prehranjevanje in na reprezentantke drugih držav za okoliškimi mizami.

Sedaj pa k resnim temam: po zajtrku je sledil odhod na prvi trening, ki je služil pridobivanju občutkov za teren pred jutrišnjo tekmo na dolgi razdalji. Teren ni lahek in bo prav gotovo naredil razlike med dobrimi in slabimi tekmovalci. Menjavanje delov z odlično vidljivostjo in prehodnjostjo in tistih bolj zaraščenih in kamnitih od tekmovalca zahteva neprestano prilagajanje tehnike orientiranja. Predvsem je to teren za tekmovalce, ki imajo radi varno orientacijo, ki skrbno izbirajo napadne točke in lovilne objekte. Ko storiš to, ni težav, če pa tečeš po občutku, se kmalu znajdeš v neznanem... Od vseh mladincev je bil nad terenom najbolj navdušan Matic Blaž. Jutri bomo videli, če upravičeno.

Po prihodu v hotel je vodja delegacije Aleš Ferenc nekatere razigrane mladince zalotil v družbi še bolj razigranih Švedinj in stvari hitro postavil na svoje mesto. Po kosilu, o katerem ponovno lahko govorimo le s presežki, saj je bil nad ponudbo zadovoljen celo najbolj petični član in predsednik OK Azimut g. Poljanšek, je sledila precej razburljiva otvoritvena slovesnost. Zbor delegacij ob dveh, maratonsko slikanje in postroj v vrsto do treh, 10-minutni sprehod in krajše čakanje do štirih, zatem pa nekaj folklore in zanimivi govori turških politikov do skoraj pol šestih. 

Do prve tekme nas čaka le še nekaj ur. Kako nam bo šlo, izveste kmalu.

Komentarji (0)

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.

Vabilo na TK 5 - Prekmurje (dodan jedilnik)

petek, 10. 4. 2015 (OZS)

Mladinci, člani, mentorji!

Hitri, natančni ali kar oboje hkrati. Še posebej pa mladinci kandidati za EYOC, JWOC, SEEOC lepo vabljeni na pete letošnje priprave, ki so dobile mesto v Prekmurju!

Organizatorji OK Polaris zagotavljajo hiter teren, orientacijo pri višjih hitrostih. Po trening kampu bo najtežji azimut na tekmi le še en izziv s katerim ne bo težko opravit.


Povezava do VABILA.


Povezava do PRIJAV.

Povezava do JEDILNIKA.

 

 

Komentarji (0)

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.


Lepo vabljeni, da se nam pridružite na letošnjem orientacijskem taboru.
Tabor bo potekal v Dolenjskih Toplicah v Taboru Mojca, med sredo 26. 6. in nedeljo 30. 6. 2024.

Preliminarne prijave zbiramo do 15.3., preko obrazca: https://forms.gle/nXoG1zyhvn5Y8ApU9
Dokončno pa so prijave odprte do 15.5.


 2024
 2022
 2020
 2019
 2018
 2017
 2016
 2015
 2014
 2013
 2012
 2011
 2009
 2008