Shema strani | Kontakt | Obveščevalne liste | Povezave | Oglaševanje | Webmaster | English

Partnerji:

Mednarodna orientacijska zveza Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih Zvez Fundacija za šport Ministrstvo za šolstvo in šport
Domov / Reprezentance / Mladinska OT

Mladinska OT

Odprave:

  • CEYOC, 5. - 7. april, Csakvar (HUN)
  • Alpe Adria, 7. - 9. junij, Fürstenfeld (AUT)
  • EYOC, 21. - 24. junij, Szczecin (POL)
  • JWOC, 30. junij - 7. julij, Pilsen (CZE)
  • SEEOC, 28. avgust - 1. september, Bergama (TUR)

 

  • TK mednarodni in domači
    • TK Kras, 23. - 25. februar, Kras
    • TK JWOC, 27. april - 2. maj, Pilsen (CZE)
    • TK Prekmurje, 3. - 5. maj, Prekmurje
    • TK Obala, 31. oktober - 3. november, Slovenska obala

Testiranja 2000m
V dogovoru z mladinskim selektorjem je možna organizacija dodatnih testiranj v organizaciji klubov/skupine posameznikov. Vodjo testiranja in ustreznost proge potrdi selektor mladinske reprezentance.

  • 1 - Sežana (23. 2.) ob 09:00
  • 2 - Maribor (3. 5.) ob 10:00
  • 3 - Koper (31.10.) ob 10:00
 

 

JWOC - kvalifikacije srednje

sreda, 13. 7. 2016 (OZS)

Ftan, prizorišče današnjih kvalifikacij, vasica visoko nad dolino, podobno kot Stražišče, Rut ali Grant nad Baško grapo

Peter pred startom sredi gorskih pašnikov

Blaž v cilju v nalivu

No, še zadnje, bolj kislo javljanje iz JWOC-a. Malo zaradi deževja, ki je po nočni hitri prekinitvi ponovno začelo sredi kvalifikacij, bolj pa zaradi rezultatov. Če sta na šprintu in dolgih zaradi objektivnih razlogov (že dolgo brez izkušnje šprinta, slabša fizična pripravljenost zaradi pomanjkanja treninga v zadnjem času zaradi študijskih in drugih razlogov) še nekako sprejela slabše rezultate sta pri srednjih vendar oba upala na nekaj boljši nastop. Razmere so bile ugodne (prijeto sveže, a ne premrzlo, oblačno, no Blaža je na polovici proge zajel dež) počutje pred štartom tudi, pa se ni izšlo. Peter je brez očitne napake, sicer z nekaj manjšimi, pristal v zadnjem delu kvalifikantov za B, Blaž pa s sicer veliko, 6 minutno napako na KT6, trdno v C finalu. Konkurenca je vendarle toliko hitrejša tako v teku kot v odločanju na sicer zelo detajlnem terenu, katerega pa je primerno generalizirano prikazovala zelo pregledna karta! Sicer je nesporno bila letošnja slabša pripravljenost obeh glavni razlog za nekaj slabše rezultate, ne smemo pa zanemariti tudi tega, da tako (ustrezno in primerno) generaliziranih kart v Sloveniji (pa tudi v sosednjih državah) skoraj ne najdemo in tako vsi mislimo, da moramo vsak malo večji na terenu opazen detajl prepoznati na karti in predvsem Blaž se s to stopnjo generalizacije ni uspel sprijazniti.

Jutri torej prav zgodaj (pred A finali) oba štartata še v finalu srednjih prog, Peter v B finalu ob 9.16, Blaž v C ob 9.23. Pogled na sotekmovalce hitro pokaže, da en tekmovalec v B in en v C še zdaleč ni tako slab dosežek, enako uspešni so bili Hrvati in Srbi, tudi Španci s po dvema v B in C, velesila Danci ima ne primer le enega v A, enega v B in kar tri v C finalu (od tega le eden zaradi napačne KT), Belgija enega v B in pet v C, Portugalska enega v B in štiri v C, Romunija enega v B in tri v C, v C finalu so še Šved (ki ga sicer ni v rezultatih kvalifikacij?), Bolgar, Madžar, dva Turka, pa si približno predstavljamo stanje OT v omenjenih državah v primerjavi z nami. Torej, jutri oba čaka kar huda konkurenca, odzive pa boste lahko izmenjali v živo, ker se takoj po tekmi vračamo domov. 

Komentarji (1)

Nejc (ponedeljek, 7. 2016 ob 17: 2:1:)
Super poročilo!

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.

JWOC - prost dan, trening

torek, 12. 7. 2016 (OZS)

vtis iz treninga srednjih prog

osvajalca švicarskih gozdov

"naša" vasica, bivamo v skrajno desni, z drevjem precej zakriti hiši

Po dveh tekmovalnih dnevih dan brez tekme, najprej dolgo spanje, izdaten (beljakovinsko - maščobni) zajtrk, nato pa na trening za srednje proge. Teren dokaj lep, s precej detajli, a karta kar pošteno generalizirana, lep za tečt, pregleden gozd, sicer seveda še vedno strm in z obilo kamnov, sten in skokov, a v celoti precej bolj prijazen od tistega na dolgih, ampak žal je najbrž bolj prijazen vsem, tudi konkurenci. Kakorkoli, jutri ob 10.46 Peter in ob 11.26 Blaž se bosta pognala v boj za čim boljšo dvajseterico v svoji kvalifikacijski skupini in s tem za uvrstitev v A, B ali C finale v četrtek.

Popoldan smo trikrat mirno stali ob švicarski (in enkrat finski) himni ob uradnih razglasitvah najboljših v šprintu in na dolgih progah, nato sta se mi Peter in Blaž pridružila na sestanku vodij ekip, da jima bo lažje, ko bosta v prihodnje kdaj tudi sama vodila ekipe na mednarodna tekmovanja, potem pa je prišla že dolgo napovedovana vremenska "motnja",  zaenkrat z nalivanjem, ponoči in jutri sledi še ohladitev, ampak morda kvalifikacije speljemo celo v suhem.

V pomanjkanju tekmovalnih novic še lokalne zanimivosti. Da bivamo v res idilični vasici nekaj hiš tik od desnem bregu Inna lahko vidite tudi sliki, seveda izpred nekaj dni, zanimivo je, da sta prav blizu in to na vsakem bregu reke po en izvir z železom (to je zaradi oranžne barve dobro vidno) in drugimi elementi bogate vode, sveže in prijetne (sicer predvsem meni). In po sredini vasice teče hudournik, čez katerega sta dve brvi za pešce, medtem ko se z avti kar zapeljemo čez strugo. No, upajmo, da hudournik čez noč ne bo preveč narastel, v nasprotnem nas čaka par km jutranjega ogrevanja do Scuola, da ujamemo bus za na tekmo.

Komentarji (0)

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.

JWOC - dolga proga

ponedeljek, 11. 7. 2016 (OZS)

Blaž pred štartom, zadaj pobočje, čez katerega je potekal prvi del proge (etapa 5-6 v višini Blaževe glave)

Peter v cilju

družabnici v karanteni pred štartom

Tako, dolg dan je za nami. In dolga proga tudi. Pa tudi tehnično in fizično zahtevna, vsekakor prezahtevna za trenutno pripravljenost Petra in Blaža, oba sta naredila precej tehničnih napak, oba v zadnjem delu precej omagala, rezultata pa seveda pokažeta kdo manj in kdo bolj. Tek na strmem visokogorskem terenu na visoki nadmorski višini (večinoma je proga potekala nad 2000 m n.m.v.) je pač še posebej izčrpljujoč, čeprav so bili vremenski pogoji kar ugodni, okoli 20° in k sreči precej oblačno; kadar se je med oblaki pokazalo gorsko sonce je bilo že kar zelo vroče. Vsak sta med tekom pojedla po en gel, kar pa še ni bilo dovolj. Sta pa lahko pred in po tekmo uživala v prekrasnih gorskega cvetja polnih visokogorskih travnikih in spoznavala murke, planike, sleč in ostali gorski okras.

Kako se jo šibali najboljši ste najbrž tako lahko bolje spremljali od nas preko objav in zapisov, lahko pa zagotovim, da jo dvakratni zmagovalec Joey Hadorn res žge, pa naj bo šprint ali dolge. Vendar je Štefan Bilić, ko je s plavalnim kriljenjem in skoraj letenjem po zraku v zadnjih metrih pred ciljem prešprintal Norvežana jasno pokazal, da se da (vsaj par metrov) še hitreje. Tudi Miloš Bilić je Joeya celo eno etapo (13-14) držal, a nato na 14 padel dol in lep čas prihajal k sebi, medtem ko Blaž, ki ga je Joey prehitel na prvem vzponu po izhodu iz arene (etapa 9 -10) pove, da Joey celo ni odtekel celotnega vzpona, da pa ga več kot 40 sekund ni imel časti gledati na delu, preden mu je ušel s pogleda... 

Jutri nas čaka model za srednje proge, zraven terena finala srednjih, koliko bo v pomoč za kvalifikacije bomo sicer še videli. Sredine kvalifikacije bodo namreč na bolj strmem, nekoliko drugačnem terenu (na drugem bregu Inna), predvsem pa nas glede na vremensko napoved v sredo in četrtek čakajo skoraj zimske razmere. Morda pa te le premešajo že nekoliko dolgočasno razporeditev zmagovalnega odra na prvih dveh tekmah, predvsem pri fantih.

Komentarji (0)

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.

JWOC - šprint

nedelja, 10. 7. 2016 (OZS)

Blaž v koridorju na progi

Peter v cilju

ohlajanje v Innu

Prvi tekmovalni dan sta Peter in Blaž, ki sta vsak svoj zadnji šprint pretekla že kar lepo število mesecev nazaj, izkoristila predvsem za ogrevanje in prebitje ledu tekmovanja. Dobesedno ogrevanje, saj je bil dan pošteno vroč. Zato pa je tudi sledilo prijetno ohlajanje telesa, predvsem pa mišic nog pred jutrišnjimi dolgimi progami v kar hitro tekočem Innu (za katerega vodo še Irci niso bili ravno prepričljivi, da je kolikor toliko sprejemljivo topla, pa si lahko predstavljamo njihove kriterije). Rezultata nista bila nič posebnega, Peter niti ni naredil večje napake, medtem ko je Blaž na eni etapi zaupal Norvežanu in tako vemo, kako se praviloma s tem dogaja pri OT. So pa domačini pobrali kar malo neokusno veliko medalj, pri M so bili celo 4 med 6.

Jutri nas čaka dobesedno cel dan dolgih prog, saj je do prizorišča dolgotrajen kombiniran vlak / avtobus prevoz in tako morata na vlak v Scuolu že skoraj 4 ure pred štartom. Štartna časa sta 11.15 Blaž in 13.15 Peter, predvidena temperatura nad 2000 m tudi do 20° (v primerjavi z današnjimi skoraj 30°), a z možnostjo popoldanskih neviht in upajmo, da Petra tudi kakšna grozeča nevihta spodbudi k hitrejšemu nastopu. 

Komentarji (6)

Klemen (ponedeljek, 7. 2016 ob 11: 1:4:)
Peter v clju v precej zgoščeni konkurenci na koncu 73. Precej soliden nastop, škoda napakic.

Klemen (ponedeljek, 7. 2016 ob 11: 1:4:)
V srednjem delu ga je Peter malo polomil (okrog 5 minut) in kar precej zdrsnil. Čaka ga še pol ure finiša! Trenutno se bori za prvo šestdeseterico.

Klemen (ponedeljek, 7. 2016 ob 11: 1:3:)
Petru gre zaenkrat odlično. Samo minuto in 30 sekund je slabši od Mathiasa Petra in se, če bi mu uspel tek brez napak, bori za prvo četrtino! So se pa po prehodu arene rezultati kar pošteno premešali.

Blaž je trenutno na 77. mestu.

Tomaž (ponedeljek, 7. 2016 ob 11: 0:9:)
Veliko uspeha, navijamo!

Jan (ponedeljek, 7. 2016 ob 11: 0:8:)
Vso srečo!

Klemen (ponedeljek, 7. 2016 ob 10: 2:2:)
Držimo pesti! Hvala za poročilo!

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.

Svetovno mladinsko prvenstvo Švica

sobota, 9. 7. 2016 (OZS)

otvoritveni sprevod

slovenska reprezentanta

teren dolgih prog

Okrnjena slovenska zasedba smo včeraj zvečer po kar dolgi vožnji po turistov in domačinov polnih avstrijskih cestah prispeli v najbrž enega najbolj odmaknjenih delov Švice, kjer je osnovni jezik (tudi) retoromanščina. In tudi na pogled kaj težko primernih za OT, saj ne samo da ni nič ravnega, še znosno strmega komaj kaj... Nastanili smo se v idiličnem zaselku na drugem bregu Inna kot večina ostalih ekip, objekt delimo s številnimi Turki in Poljaki ter Irci, ki pa so povsem neopazni. Danes smo opravili model dolgih prog na visokogorskem terenu (2100 - 2400 m) skrotja, rušja, skokov in alpskega cvetja, nato še model za jutrišnji šprint po prijetni sosednji vasici z lepimi trgi z vodnjaki in tudi nekaj tako ozkimi prehodi med hišami, da se da zriniti le postrani, srečevanje pa je morda možno le eden nad drugim... Ampak obljubljajo, da na jutrišnji tekmi takšnih poslastic ne bo, vsekakor pa naša zagnanca čaka kar precej višincev po starem in novem delu Scuola, morda pa se bodo morali pognati tudi na sosednji breg Inna. Kakorkoli, 9.28 Blaž in 10.00 Peter se poženeta na progo, kako bo, pa sporočimo jutri.

Seveda smo imeli danes še tudi slovesno otvoritev in uradno je prvenstvo otvoril sam predsednik Švice, pa smo se spraševali ali bi pri nas na takšno otvoritev privabili Boruta? No, Švicarjem je precej pomagalo, da je bil sedanji predsednik nekoč tudi orientacist.

Komentarji (1)

Klemen (ponedeljek, 7. 2016 ob 10: 2:2:)
Zanimiva so imena vasi, krajev. Spominjajo na kratice iz računalništva. Ftan, S-chanf ...

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.


Lepo vabljeni, da se nam pridružite na letošnjem orientacijskem taboru.
Tabor bo potekal v Dolenjskih Toplicah v Taboru Mojca, med sredo 26. 6. in nedeljo 30. 6. 2024.

Preliminarne prijave zbiramo do 15.3., preko obrazca: https://forms.gle/nXoG1zyhvn5Y8ApU9
Dokončno pa so prijave odprte do 15.5.


 2024
 2022
 2020
 2019
 2018
 2017
 2016
 2015
 2014
 2013
 2012
 2011
 2009
 2008