Shema strani | Kontakt | Obveščevalne liste | Povezave | Oglaševanje | Webmaster | English

Partnerji:

Mednarodna orientacijska zveza Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih Zvez Fundacija za šport Ministrstvo za šolstvo in šport
Domov / Reprezentance / Mladinska OT

Mladinska OT

Odprave:

  • CEYOC, 5. - 7. april, Csakvar (HUN)
  • Alpe Adria, 7. - 9. junij, Fürstenfeld (AUT)
  • EYOC, 21. - 24. junij, Szczecin (POL)
  • JWOC, 30. junij - 7. julij, Pilsen (CZE)
  • SEEOC, 28. avgust - 1. september, Bergama (TUR)

 

  • TK mednarodni in domači
    • TK Kras, 23. - 25. februar, Kras
    • TK JWOC, 27. april - 2. maj, Pilsen (CZE)
    • TK Prekmurje, 3. - 5. maj, Prekmurje
    • TK Obala, 31. oktober - 3. november, Slovenska obala

Testiranja 2000m
V dogovoru z mladinskim selektorjem je možna organizacija dodatnih testiranj v organizaciji klubov/skupine posameznikov. Vodjo testiranja in ustreznost proge potrdi selektor mladinske reprezentance.

  • 1 - Sežana (23. 2.) ob 09:00
  • 2 - Maribor (3. 5.) ob 10:00
  • 3 - Koper (31.10.) ob 10:00
 

 

EYOC #2

petek, 27. 6. 2014 (OZS)

Na štartu

Slovenska ekipa v celoti

Ognjemet ni manjkal

Za nami je že prvi dan tekmovanja. Po neprespani noči zaradi glasne glasbe in vročih hotelskih sob smo se do štarta šlepali za Švedi. Karantena nas je presenetila zalo sence ter ogrevalnim krogom na podrtem igrišču za nogomet. Zaradi neprijetne vrocine smo štart težko čakali, ogrevali pa smo se ulico nižje v senci. Štart je bil pod kotom 90°. Začetni del proge je postregel s hitrim tekaškim delom na pobočju. Po kontroli za gledalce je sledil koridor v katerem je bil ročno postavljen most, ki bi ga plezalci označili z 9D. Zadnji del progje je bil tehnicno težji saj je preplet poti in stavb omogočil marsikatero napako.

Med rezultati s povprečja odstopata Peter z 43. mestom in Brina na 58. mestu. Ko smo se na cilju dodobra prepražili smo odšli v trgovine. Makedonija zna presenetiti z nizkimi cenami in dobro menjalno vrednostjo. Večerni program z izredno izpiljenimi koraki in ročno delanimi oblekami v stilu školjk  (ne WC školjk, da ne bo pomote), pink panterja in baletk. Vse te predstave bi bile paša za oči našega predsednika Klemena Kende, za katerega že več let sumimo, da se večjih tekem udeležuje zgolj zaradi kulturnega programa. Večer so popestrili še govori, gospa na violini... Medtem ko smo mladinci pridno poslušali na svojih sedežih, se je Leon Pisk pogovarjal s prijazno Slovenko Magdalenco, ki že 50 let živi v Strumici. S tem na novo skovanim prijateljstvom sta prisla na tak nivo, da je Leon črtal EYOC party mladincev zato, da bomo odšli k Magdalenci v njen bar Muf muf. Zaključek je bil pravo presenečenje tudi za organizatorje. Pol ognjemeta je šlo v zrak, pol pa ne vemo kam.


p.s.: Leon se že cel dan nadeja čokoladnih tortic, ki mu jih je Magdalenca pokazala na telefonu.
p.s.s.: vročina je bila čez dan taka, da se "levkotejp" sploh ni obdržal na gležnjih.

By soba 311 (Nuša, Urša, Lara)

Lektoriranje in cenzura zaradi pozne objave članka izven delovnega časa lektorja in cenzurista nista bili opravljeni.

Komentarji (2)

Klemen (petek, 6. 2014 ob 30: 1:2:)
Kje so zdaj zgodbice, fotografije, karte, zbirka najboljših momentov?

Klemen (petek, 6. 2014 ob 28: 0:0:)
Super. Mi smo pa zaenkrat sele 4. na AA. :)

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.

EYOC - sprint

četrtek, 26. 6. 2014 (OZS)

Andraž v cilju.

Danes je na sporedu prva preizkušnja EYOC 2014 - tekmovanje v sprintu po Strumici. Na tekmovanju bodo nastopili vsi naši člani. Zaradi toplega vremena so različne reprezentance ubrale različne startne taktike. Nekatere (tudi naša) so se držale tradicionalnega principa in so najboljše tekmovalce dale na konec startne lestvice, druge pa so svoje najboljše dale na začetek. Glede na to, da je tekmovanje po parku, ni čisto jasno, katera varianta je najboljša.

Štarti naših tekmovalcev:

  • W16 (2,0km / 40m / 10min): Lara Gantar (10:22), Marjeta Lipužič (10:46), Brina Foški (11:01), Monika Ravnikar (11:18)
  • W18 (2,5km / 50m / 12min): Nuša Jeram (11:04)
  • M18 (2,8km / 60m / 12min): Andraž De Luisa (10:10), Žan Luka Šumečki (10:31), Blaž Petrovič (11:03), Peter Tušar (11:30)

Karantena se za tekmovalce zapre ob 9:30. Teren bo precej podoben tistemu, ki so ga tekmovalci srečali na DP v sprintu v Tivoliju v nedeljo. Pričakovati pa je kakšno ne preveč težko izbiro poti več. S karte sicer ni čisto jasno, kje so organizatorji nabrali 60m višine.

Ostale informacije:

Od desetih dalje pa se slišimo v komentarjih!

Komentarji (6)

janiŠ (petek, 6. 2014 ob 26: 1:2:)
hja, polno mešanih občutkov... vendar ura ne laže... čestitke Petru in Brini za najboljši uvrstitivi

Klemen (petek, 6. 2014 ob 26: 1:2:)
Imeli smo eno uvrstitev (zelo solidno v prvo polovico, ne prav daleč od prve tretjine), kar je enako kot v letu 2013; dve uvrstitvi v prvo polovico smo imeli samo v letu 2007 (Zmrzlikar, Mrak).

Klemen (petek, 6. 2014 ob 26: 1:2:)
Takole. Prvi dan je za nami. Verjetno kar majhno razočaranje za nekaj tekmovalcev. Vseeno pa smo zabeležili par dobrih rezultatov. M18 - Peter Tušar (43./109), W16 - Brina Foški (58./95). Ostali so zagrešili večje ali manjše napake.

Zanimivo je bilo tudi videti, da je Pia Ocvirk dosegla na prvem vmesnem času 1. mesto, potem pa je ob vsakem merjenju nanizala kakšno napako. Vsekakor pa je bila na koncu uvrščena v prvo 20-erico, kar je še vedno odličen rezultat!

Pepl (petek, 6. 2014 ob 26: 1:0:)
Žan začel kar dobro, gremo dalje!

Klemen (petek, 6. 2014 ob 26: 1:0:)
Kot kaže, so se organizatorji malo ušteli, ko so objavili, da bo danes GPS tracking, saj so ga naročili samo za jutri. :)

Jan (petek, 6. 2014 ob 26: 0:8:)
Hoj! Višina se bo nabirala v J ali JV delu karte, kjer nas je včeraj pričakal model event na pobočje naslonjenih mestih ulic (karo so kar dobro razširili. Računamo da bo kar nekaj mestne orientacije, vsaj za starejše kategorije.
Zdaj pa hitro v karanteno in držat pesti za naše mladince :)

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.

Tajda Foški: največ možnosti pripisujem Nuši Jeram

sreda, 25. 6. 2014 (Klemen Kenda)

Tajda Foški je takorekoč postala stalnica v ekipah za EYOC, letos pa ji je v kvalifikacijah ponagajal EMŠO in je morala ostati doma. Vsako leto se pač ne izide, zato iz uredništva Tajdi želimo veliko sreče v kvalifikacijah za EYOC 2015, ki bo v Romuniji.

S Tajdo smo opravili krajši intervju.

Ti je žal, da ne moreš biti z našimi?
Niti ne. V Makedonijo me niti malo ne vleče. V mojih očeh so Portugalci, Švedi in podobni precej bolj zanimivi. Aja, pa vojaki!

Pa veš, da so naši nastanjeni v luksuznem hotelu z jacuzzijem v sobi?
A to bi me radi naredili ljubosumno?

Komu pripisuješ največ možnosti med našimi?
Gotovo je, da ima daleč največ možnosti Nuša Jeram, vsaj med puncami. Dozdeva se mi, da je v W16 vseeno bolj prisotna želja po turizmu, kakor pa po tekmovanju. Če že, pri W16 stavim predvsem na šprint (vsaj pri lani najbolj uspešni tekmovalki). Moram pa priznati, da se letos nisem pretirano posvečala progam, konkurenci in ostalim važnim stvarem.

Kaj pa fantje?
Naši fantje niso slabi ...

Mislil sem v tekmovalnem smislu ...
Aja ... No, tudi tako niso slabi. Po moje so si kar precej izenačeni in bi skoraj stavila, da bo padla kakšna najboljša slovenska uvrstitev doslej. Peter je odličen, ga je pa nazadnje uspel tudi Blaž premagati, Žan Luka pa se je tudi izkazal s stalnostjo v zadnjem času. Stavila bi na njihovo štafeto. Če bodo odtekli tako kot znajo in bodo z glavo pri stvari, bi lahko letos uradno brez težav izboljšali najboljši slovenski rezultat (o. a. lani bi, če ne bi bili diskvalificirani, dosegli 16. mesto).

Veseli me, da je šel z ekipo tudi Leon Pisk, ki je pravi človek za psihološko pripravo pred tekmovanjem. Dober občutek imam.
 

Govori se, da te mika študij na Fakulteti za šport? Ali to pomeni, da te bo čez nekaj let mikalo tudi selektorsko mesto?
O tem je pa še malo preuranjeno govoriti.  

Komentarji (0)

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.

EYOC #1

sreda, 25. 6. 2014 (OZS)

Uživanje v pogledu na okolico

Letalo nas je pustilo brez besed...

Imamo kar 3 zastave za 3 stopničke :)

Strumica, 25.6.2014

Ura je pol devetih in mi smo ravno povečerjali za Nušine pojme ne skuhane makarone in toplo lubenico.

 In kako smo prišli v Makedonijo inv naš hotel s 4 zvezdicami?  Težko!

Najprej smo z Brnika odleteli z »avtobusom s propelerji« do Beograda, kjer smo dve uri čakali na naslednji let v upanju, da bo malo bolj udobno. Ko smo s 30 minutno zamudo končno sedeli na pravem letalu -  brez propelerjev, je Pisk doživel pravo razočaranje. Namesto stevardes se je po letalu sprehajal stevard. V Skopju smo doživeli se eno (ne)prijetno presenečenje. Čakal nas je kombi brez prtljažnika, zato smo svoje kovčke spakirali kar na sedeže. Vse bi bilo lepo in prav, če ne bi prišli še trije Rusi, ki naj bi se peljali z našim vozilom. Na srečo so jim uredili drugega prevoznika in smo v vročem kombiju brez klime začeli pripravljati na odhod proti Strumici. Zaprli smo vrata na »touch« in smo se po avtocesti, če bi temu lahko tako rekli, odpeljali proti centru orientacijskega tekmovanja.

Po luknjasti cesti smo po mučnih dveh urah prispeli do hotela. Ker smo uradni model event zamudili smo si od Švedov sposodili karte in šli na teren. Po opravljenem treningu smo preizkusili moderne tuše in odšli na večerjo. Končna destinacija je bil naš hodnik, spretno lovljenje wi-fi-ja in visenje na socialni omrežji :D.  Pred spanjem smo imeli še sestanek o poteku naslednjega dne in trenerja sta nam dala modre nasvete in prava navodila :) . Po napornem dnevu smo odšli v svoje sobe sanjat, kako bomo naslednji dan razturali. Jutri nam pa zaželite veliko sreče in navijajte za nas!

By soba 309 (Monika, Marjeta in Brina)

Cenzura in lektoriranje: Jan Dovč

 

Komentarji (0)

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.

Poleteli smo zmagam naproti

torek, 24. 6. 2014 (Klemen Kenda)

M18 ekipa je močna!

W16 in W18 ekipa je pa lepa!

V zgodnjih jutranjih urah, ko so nekateri še vneto sanjali kontrolne točke, so se naši reprezentanti in reprezentantke že zbrali na ljubljanskem letališču. Ekipo je na pot poleg staršev pospremil tudi resni kandidat za enega od bodočih mladinskih selektorjev - g. Zorman.

Po vmesnem postanku v Beogradu so prispeli v Skopje, od koder nadaljujejo proti Strumici. Danes jih čaka ošvrk terena za dolge proge, jutri pa že prvo tekmovanje - sprint. V petek so na vrsti dolge proge, v soboto pa štefete. 

Vsi rezultati bodo na voljo tudi v živo, prav tako pa tudi GPS sledenje. Spremljajte uradno stran!

Komentarji (0)

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.

Zaradi "šlepanja" ostal brez točk na SOL

ponedeljek, 23. 6. 2014 (OZS)

Takole je Mario neupravičeno prišel do 12 točk na tekmi SOL na Rašici!

Po tekmi na Rašici so elektrončki v vezjih tablic in prenosnikov članov Izvršnega odbora Orientacijske zveze Slovenije podivjali. Sodnik je namreč odločno zahteval, da se točke tistim, ki so si pri prehodu proge najočitneje pomagali s sledenjem drugih tekmovalcev, izničijo. Plešasti strici in sivolase tete izvršnega odbora so si bili enotni. Mariu Vaffu se rezultat tekme za SOL razveljavi!

Mario se na odločitev IO OZS niti ni pritožil, saj ga je njegova pritajena vest že dlje časa opozarjala, da je to početje vse prej kot častno (za čast se pa, tisti, ki poznamo njegovo zgodovino, Mario požvižga).

Na nivoju IOF velja nenapisano pravilo, ki se na terenu odloča na podlagi odločitev sotekmovalcev več kot na 3 etapah, diskvalificira. Takih je bilo na Rašici po besedah strokovnega štaba OZS okoli 10, nedvoumno pa bi se grehe dalo dokazati vsaj 4 tekmovalcem. Izmed njih je najbolj v nebo vpijoč primer Maria Vaffa. Zatorej vam še enkrat jasno in glasno povemo:

"Zaradi 'šlepanja' se Mariu Vaffu za SOL na Rašici odvzamejo vse (nezaslužene) točke!"

Pazite, da ne boste na naslednji tekmi vi na njegovem mestu!!!

Komentarji (5)

Matic (petek, 6. 2014 ob 26: 1:1:)
Mislite do 10 neupravičenih točk?

organizator (petek, 6. 2014 ob 25: 1:7:)
V zakulisju naj bi se zaradi korektnosti ponovno preverjalo rezultate in neuradno je sodnik že namignil, da je prišel do presenetljivega odkritija. V pravilnost te odločitve glede na stas in renome sodnika "kot vedno" ne dvomimo. Dosedaj vemo le to, da Kontrola14 ni samo Kontrola14 in j ni samo j. Kot organizator bomo seveda Mariu povrnili neupravičeno obračunano štartnino in po informacijah naj bi prav zato že pripravljal trening kamp v istri.

star idrc (petek, 6. 2014 ob 25: 1:3:)
Pred trideset in več leti so v enem društvu dajali tekmovalcem naslednje navodilo: "vlovi idrca pej ga ne spesti". Očitno je šlepanje staro toliko kot OT. Lahko pa kaj naredimo za to, da ga ne bo čez mejo dobrega okusa.

j (petek, 6. 2014 ob 25: 1:0:)
Jaz vem zgolj to, da Mario Vaffo rad izbira poti čez tamočno zeleno (dobravlje), tako da mislim, da ni junaka, ki bi, v primeru rašice, zbiral poti čez posebne simbole (podrto drevje)... kar da jasno vedeti, da gre za posnemovalca. Oz. ako je Mario Vaffo res laufal tam mimo, bi mu prej sledil kdo drug, a na takem terenu mislim, da ni junaka, razen Maria, ki bi bil čez podrto tako hiter kot on sam.
Tako da je zaključek zgolj eden - imamo posnemovalca!

Kontrola14 (petek, 6. 2014 ob 24: 1:8:)
Pravi Mario Vaffo je človek najvišjega dostojanstva. Pojma "šlepanje" sploh ni v njegovem definicijskem območju. Več kot očitno gre zopet za ostudnega posnemovalca. Morda bi morali ponovno aktivirati lov na vse ki se izdajajo za Maria Vaffa. Mnogi se še vedno spominjamo pregona, ki je na veliko žalost prekmalu zamrl... https://sites.google.com/site/mariovaffoid/

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.

Trening kamp - Alpe Adria - 27. - 29. 6.

torek, 10. 6. 2014 (OZS)

Skupina Alpe Adria vabi vse mladince, stare med 13 in 16 let na TK Alpe Adria, ki bo organiziran ob Pokalu Alpe Adria v Venetu. Prijave za TK sporočite na e-naslov OZS oz. se prijavite na tekmovanje prek OrienteeringOnline aplikacije, kjer zaprosite za članstvo v ekipi "Team Slovenia". 

Spanje bo organizirano v telovadnici (7 EUR/osebo/noč), za prevoz po bodo morali poskrbeti vaši starši ali pa se boste morali domeniti v klubu. Kamp bo sofinanciran iz sredstev razpisa (1500 EUR za celoten kamp), tako da lahko na nekaj malega podpore pri tem računamo. Startnine za tekmovanje bo pokrila OZS.

V sklopu kampa bo organizirana tudi delavnica z enim od najboljših orientacistov trenutno na svetu!

Razpis

Komentarji (4)

miha (petek, 6. 2014 ob 24: 0:9:)
Midva z Matejem greva v petek, ampak se vračava v Lj že v soboto po štafetah. Seveda imava še prostor v avtu, če kdo rabi prevoz naj se javi.

Klemen (petek, 6. 2014 ob 23: 1:8:)
Dobili smo tudi navodila za dostop do telovadnice. Če jih nimate, mi napišite mail!

Klemen (petek, 6. 2014 ob 23: 1:4:)
I suggest that all participants in the Alps-Adriatic-Orienteering-Youth-Camp (age 13-16, younger guests are welcome) meet on Friday, 27th at 11.00 at the Model-event-area in Cansiglio http://www.ortarzo.it/aaoc2014/en/model-event-in-cansiglio/

We will organize a short get-together and an easy guided training in small groups, using the model-event controls and map.

Günter

jona (petek, 6. 2014 ob 17: 0:9:)
Ojla!
Dajmo se zmenit za prevoze. Kdo vse gremo, kdo vse lahko pelje?

Jaz bi se najrajši komu pridružla...


Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.

Če bi šel na EYOC ...

nedelja, 1. 6. 2014 (Klemen Kenda)

Pred nami je pester orientacijski vikend, ko bo organiziran Slovenia in 3 days. 3 naporna tekmovanja slab teden pred pričetkom EYOC-a. Sila nerodno. Kaj storiti? Lani smo se naučili, da je pred velikimi tekmovanji potrebno izdatno počitvati, se regenerirati, zalagati svoje telo s hranili. Pomembno je tudi, da se teden pred najboljšim tekmovanjem ne spravite do izčrpanosti, zato morate po pameti odteči 3 tekme na Slovenia in 3 days.

Vrhunec tekme bo vsekakor sprint po Tivoliju, ki ga morate odteči na polno - v tekmovalni hitrosti. Ta sprint bo zelo podoben tistemu v Strumici. Teren, ki je približno podoben tistim na EYOCu (long, štafete) je ta na Golovcu (seveda, če se bodo organizatorji uspeli izogniti podrtemu drevju). Na tej tekmi se lahko marsikaj naučite. Rašica pa, čeprav šteje za SOL in WRE, pa naj vas ne zavede. Odtecite jo zelo rezervirano - za občutek na karti.

In še nekaj - če doslej niste trenirali po 5x na teden, tega ne počnite niti zdaj. Dolžino treningov skrajšajte na minimum, povečajte intenzivnost (pazite pa na dobro ogrevanje in vse ukrepe, da ne pride do poškodbe). 

Seveda pa lahko še kdo doda svoj pogled v komentar ...

 

Komentarji (1)

Klemen (petek, 6. 2014 ob 11: 2:0:)
Podobno se zgodi na AA tekmi, ki je samo en teden pred WOC-om (sprint, sprint štafete). Zato je potrebno tudi tam dodelati tehniko in mogoče uporabiti druge "konje". :)

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.


Lepo vabljeni, da se nam pridružite na letošnjem orientacijskem taboru.
Tabor bo potekal v Dolenjskih Toplicah v Taboru Mojca, med sredo 26. 6. in nedeljo 30. 6. 2024.

Preliminarne prijave zbiramo do 15.3., preko obrazca: https://forms.gle/nXoG1zyhvn5Y8ApU9
Dokončno pa so prijave odprte do 15.5.


 2024
 2022
 2020
 2019
 2018
 2017
 2016
 2015
 2014
 2013
 2012
 2011
 2009
 2008