Shema strani | Kontakt | Obveščevalne liste | Povezave | Oglaševanje | Webmaster | English

Partnerji:

Mednarodna orientacijska zveza Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih Zvez Fundacija za šport Ministrstvo za šolstvo in šport
Domov / Reprezentance / Mladinska OT

Mladinska OT

Odprave:

  • CEYOC, 5. - 7. april, Csakvar (HUN)
  • Alpe Adria, 7. - 9. junij, Fürstenfeld (AUT)
  • EYOC, 21. - 24. junij, Szczecin (POL)
  • JWOC, 30. junij - 7. julij, Pilsen (CZE)
  • SEEOC, 28. avgust - 1. september, Bergama (TUR)

 

  • TK mednarodni in domači
    • TK Kras, 23. - 25. februar, Kras
    • TK JWOC, 27. april - 2. maj, Pilsen (CZE)
    • TK Prekmurje, 3. - 5. maj, Prekmurje
    • TK Obala, 31. oktober - 3. november, Slovenska obala

Testiranja 2000m
V dogovoru z mladinskim selektorjem je možna organizacija dodatnih testiranj v organizaciji klubov/skupine posameznikov. Vodjo testiranja in ustreznost proge potrdi selektor mladinske reprezentance.

  • 1 - Sežana (23. 2.) ob 09:00
  • 2 - Maribor (3. 5.) ob 10:00
  • 3 - Koper (31.10.) ob 10:00
 

 

JWOC se pričenja

sobota, 29. 6. 2013 (OZS)

Peter Tušar, Matija Razum in Pia Ocvirk na model eventu middla. (foto: Edi)

Peter na poti v cilj dolgih prog. (foto: Edi)

JWOC se pričenja. Peter Tušar je včeraj potoval proti Zagrebu, od tam pa danes s Hrvaško zasedbo dalje. Vodja delegacije je Edi Ocvirk, glavni in edini hrvaški adut je Matija Razum, zraven pa sodeluje še Pia Ocvirk, zelo perspektivna hrvaška tekmovalka.

Viri, na katere se lahko med prvenstvom, ki traja do 7. julija, obrnete:

V pondeljek so na vrsti dolge proge, v torek kvalifikacije srednjih, v sredo finale srednijh, v četrtek počitek, v petek sprint in v soboto štafete.

Na tekmovanju sodeluje 335 udeležencev, med njimi 177 moških. Selektor je za tekmovalni cilj na tokratnem JWOC postavil uvrstitev v prvo polovico (long ali sprint) oz. uvrstitev med prvo polovico v middle B finalu.

Peter si je za svoj glavni tekmovalni cilj izbral dolge proge, kar je glede na njegovo mladost precej velik izziv. Idealni nastop bi ga lahko pripeljal do roba prve tretjine, kar bi bil že izjemen uspeh.

Odprava je sicer danes sodelovala na model eventu za srednje proge in bila navdušena nad gozdom in karto. Več pa v prihodnjih dneh.

Komentarji (12)

Klemen (petek, 7. 2013 ob 05: 1:4:)
Danes je Petru nastop uspel podobno kot na dolgih progah. Na vmesnem času je bil spet v igri za kakšnih 20 mest boljšo uvrstitev (nekaj nad polovico uvrščenih), v drugem delu pa je moral narediti kakšno napako ...

Klemen (petek, 7. 2013 ob 04: 2:3:)
Opa ... Po dolgem času (?) imamo tudi mladca na različnih listah top10 svetovnih orientacistk. Peter se je uvrstil na listo Špank, Dank in Britank. Nadejamo se, da bo znal svojo popularnost izkorstiti pri vabilih dotičnih na naše tekme. :) In trening kampe?

Klemen (petek, 7. 2013 ob 03: 1:6:)
V finalu srednjih prog je bil Peter z zelo solidnim rezultatom 13. (lani Andrej Borštnik 16., Jan Dovč pa na repu B finala).

Klemen (petek, 7. 2013 ob 02: 1:8:)
Srednje proge nam tradicionalno ne grejo ... Peter je danes startal precej nezbrano, za kar je krivo tudi selektorsko lenarjenje pred JWOC. Nič hudega - tudi takšne izkušnje so dragocene. Jutri torej C finale za Perota.

Klemen (petek, 7. 2013 ob 01: 2:1:)
Konkurenca je bila danes na progi precej bolj izenačena kot lani. Razlog bi lahko bil v tem, da so tekmovalci delali precej manj napak. Napake so bile večinoma samo v napačnih izbirah poti. Matija razum je ugotovil, da bi s podobnim zaostankom kot letos lani lahko bil 55. (letos 108.). Sodbe so seveda nehvaležne, vsekakor pa se je glede na zaostanek (26.5%) Peter danes izenačil z najboljšimi slovenskimi rezultati doslej (Jaka Piltaver l. 2002 25.1%, Tibor Mrak, 26.1% l. 2009).

Klemen (petek, 7. 2013 ob 01: 1:5:)
Danes pa je Peter prvič prehitel tudi Scaleta, rivala z WSCO-ja. :) Kot kaže, bo to uvrstitev okoli 100-ega mesta.

Ajda (petek, 7. 2013 ob 01: 1:4:)
Bravo Pero! Smo spremljali vse tvoje zavoje in izbire :) Super!

jona (petek, 7. 2013 ob 01: 1:4:)
super! pa naj še kdo reče, da O ni medijski šport. jz sem bla ob spremljanju prav živčna! :) "dejmo pero, mal bolj v levo... joj, da ne boš šel predaleč. o super, lej unga si že prehitel..." :)

Klemen (petek, 7. 2013 ob 01: 1:3:)
Malo težav v zadnjem delu proge ... Je slabo naredil gel? Ali pa sicer utrujenost ... Ampak v splošnem super krstni nastop na JWOC za Perota. Sicer za Šmelikom in Petrom (AUT), pred Razumom. Glede na mladost pa vseeno odličen rezultat.

Klemen (petek, 7. 2013 ob 01: 1:3:)
Evo, pero se bliža drugemu vmesnemu času na polovici proge ... Zaenkrat mu gre odlično. Brez večjih napak, samo ena manjša negotovost je bila vmes ...

Klemen (petek, 7. 2013 ob 01: 1:2:)
Evo, Peter na prvem vmesnem času par sekund pred Šmelikom in pred Razumom. 41. mesto ... Približno na polovici. Zaenkrat mu gre odlično!

JaniŠ (četrtek, 6. 2013 ob 30: 0:9:)
...go Peter go.... držimo pesti

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.

Slovenska nadvlada na Thermenland Open

ponedeljek, 17. 6. 2013 (Klemen Kenda)

Peter Tušar je na zasledovalni tekmi rabil 15 minut na kilometer. :) Urša Beguš pa malo manj.

Ta vikend je v okolici Varaždina potekal Thermenland Open v organizaciji OK Međimurje. Kombi OK Azimut se je domov vrnil skoraj s samimi medaljami, podobno pa sta se izkazala še Žan Luka Šumečki in Andraž Hribar.

Andraž je zmagal na vseh treh tekmah v M21E in ob tem zabeležil novo zmago v WRE za Slovenijo. Peter Tušar je bil v eliti skupno 3., polomil ga je na WRE in sploh na zasledovalni tekmi, v sprintu pa je bil odličen 2. Nuša Jeram je imela težave s karto na WRE tekmi, je pa zato zmagala v večernem sprintu z odličnim časom in solidno oddelala zasledovalni dan. Na koncu je bila 2. Žan Luka Šumečki je suvereno zmagal v M18 vse tri dni, čeprav ga je na sprintu na isti progi skoraj prehitel selektor. Fant bo moral še malo delat, očitno. Drugi v M18 je bil Gregor Hvala. V Ž16 je Urša Beguš dosegla 2. mesto v skupni razvrstitvi. Čeprav s svojimi nastopi ni bila zadovoljna, so precej težav s progo imele tudi njene konkurentke. Zadnji dan je odličen rezultat v M16 postavil tudi Simon Stanonik, ki je bil 2.

Selektor je sicer dobro odtekel sprint in suvereno zmagal v M35, po gozdu pa je bil manj hiter. Prvi dan ga je tako za skoraj 15 minut prehitel Boris Bauman, ki je gladko zmagal. Odlične rezultate sta zabeležila tudi Anica Hribar in Bojan Jevševar, ki pa žal nista nastopila na večernem sprintu in tako nista bila uvrščena.

Komentarji (2)

Klemen (četrtek, 6. 2013 ob 18: 1:2:)
Glede na to, da so WRE-ji postali popularni med nekterimi našimi mladinci, je tu seznam potencialnih:

29. 9. 2013 - ITA - 2 giorni di Altiplani (WOC predpriprava)
5. 10. 2013 - HUN - Alpe Adria - middle
6. 10. 2013 - HUN - Alpe Adria - long
20. 10. 2013 - MKD - Strumica Open (EYOC predpriprava)
27. 12. 2013 - BEL - Sylvester 5

Nejc (četrtek, 6. 2013 ob 17: 1:4:)
Bravo naši!!

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.

Brown cup - priprave na JWOC 2014

ponedeljek, 10. 6. 2013 (Klemen Kenda)

JWOC 2014 bo relativno blizu. V Bolgariji. Čez slab mesec v Borovetz potuje tudi Jošt Lapajne, ki se bo tam preizkusil na EP v gorskem teku. Se bo Jošt na kraj zločina vrnil v letu 2014? Še ne vemo, vemo pa, da so nas organizatorji od 2. - 5. maja povabila na pripravljalno tekmovanje (Brown Cup), ki bi ga lahko združili s treningom za JWOC. Nastanitve in treningi so poceni, samo tja je treba priti.

Kontakt z organizatorjem in kupon za 10% popust ima pri sebi Jaka.

Komentarji (0)

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.

Orientacisti med najboljšimi na trekingu

ponedeljek, 10. 6. 2013 (Klemen Kenda)

ŽLŠ - prvič zmagovalec.

V soboto je pod Pohorjem potekala tekma v sklopu Slovenske treking lige. Orientacisti smo kar pogosti gostje tam in večina nastopajočih se je odlično držala. Najbolje med vsemi pa zmagovalca na ultra (40km) progi: Jan Dovč (OK Tivoli) in Mojca Flerin (OK Komenda). Poleg tega je na pohodniški (20km) progi zmagal Žan Luka Šumečki (RJZ Velenje), Ajda Flašker (OK Komenda) pa je bila druga.

Treking liga se je v par letih razvila v tekmovanje s primerljivim številom nastopajočih kot SOL. Bi ne izkoristili tega (in tudi množice navdušenih off-road tekačev), da bi povečali svojo bazo članstva?

Jaz bi predlagal uvedbo "Trek" kategorije na tekmah SOL in mini ligo tekem za Zimsko ligo s poudarjeno tekaško komponento in dolžino proge. Poleg tega bi bilo fino narediti kakšno zgibanko in jo nesti na kakšno od teh tekem, razdeliti, povabiti. Kaj pravite?

Komentarji (9)

Klemen (četrtek, 6. 2013 ob 18: 1:2:)
No, vidim, da o teh zadevah marsikdo razmišlja. Odlično! Jaz bi rekel, da je potrebno poskusiti par stvari. Nekaj poguma ne škodi. Če je efekt, ok, če ga ni, smo pa vsaj poskusili.

Jaz sem pripravljen postaviti internetno stran, ki jo predlaga Ivan. Verjetno bi to bila kar nuja. Mogoče bi bilo dobro res tudi doseči neko pripravljenost za demonstracijo osnov pri klubih ali pri posameznikih v stilu šol teka.

Potem pa, če se spravimo skupaj, poskusimo delati npr. 3 leta na tem in vidimo, kako bo šlo.

Ivan (četrtek, 6. 2013 ob 18: 1:1:)
Jaz bi se bolj osredotočil na tistih par res množičnih rekreativnih vzdržljivostnih prireditev (lj maraton, franja ipd...). Cel kup ljudi tam nima fiksiranih športnih preferenc, jih je pa ogromno na kupu. Mogoče se motim in bi bil učinek nula. Ne vem.

Samo (četrtek, 6. 2013 ob 18: 1:0:)
Po vzoru drugih športov je eden bolj zanimivih medijskih prijemov - Orienteering week/day
http://www.orienteering.ca/events/national-orienteering-week/ ...kar sovpada s tem kar pravi Ivan.

Promocija na posameznih tekmah (treking, gorski tek, XC), parmanentne proge so super, a imajo omejen doseg, ker gre za zaključene skupine več ali manj enih in istih tekačev. Ti so več ali manj že odločeni kakšna aktivnost jim odgovarja in moja izkušnja je, da nekoga, ki je zaljubljen v gorski težko spraviš na orientacijo. Je skoraj lažje prepričat nekoga, ki še išče obliko rekreacije in je še v fazi odločanja kaj mu odgovarja.

Zanimiv je tudi koncept http://orienteeringusa.org/sites/default/files/userfiles/u6/KeystoneCapers-coupon.pdf

Recimo vsak SOL organizator bi dal na voljo max. 20 brezplačnih štartnin začetnikom, ki prvič pridejo na SOL. Strošek, ki bi ga organizatorjem delno krila tudi OZS. Če bi to veljalo za vsako tekmo, za vse klube bi lahko na dolgi rok to bilo lahko učinkovito. Zelo enostavno, da nekdo vnese podatke za prijavo in dobi kupon, če je še na voljo. Se pravi za prvič rabi samo interes, da proba.

Ivan (četrtek, 6. 2013 ob 17: 2:3:)
Jeseni enkrat lahko v DROTu naredimo in natisnemo letake , ki vabijo na OT. Meni se že zelo dolgo zdi, da bi bili naši letaki na tekmah sorodnih panog en bolj učinkovitih načinov kako privabiti ljudi v OT.

Seveda je to smiselno le če lahko OZS "zagotovi", da se bodo dejansko delili.

Poleg tega bi se mi zdelo skoraj nujno postaviti eno zelo preprosto internetno stran npr. "orientirajmo.se", ki je v celoti posvečena potencialnim novim orientacistom (navodila kako na tekmo, par zelo kratkih filmčkov, ki kažejo različne tipe ljudi, ki hodijo na tekme, telefonske številke klubov, ki so pripravljeni začetnikom pomagat, itd...

Če bi se v zadevo šlo z nekim dodelanim konceptom je DROT pripravljen sodelovati vsaj z izdelavo letakov in kratkih filmov.

Samo (četrtek, 6. 2013 ob 13: 1:6:)
Klemen, lepo zapisano.

Podobno sem pred leti sanjal tudi jaz, da obstaja interes, želja, volja, znanje predvsem pa čas vseh vpletenih, da se iz orientacijsekga teka da narediti spoštovanja vreden šport.

Tudi sam menim, da glede na terene in tradicijo planinstva, gibanja v naravi ter pomena OT v izobraževalnem procesu lahko zahtevamo od poklicanih profesorjev, da naredijo več. Ta več mora biti koordiniran in da ta sistematičen pristop ni zaživel je delno verjetno posledica tudi prioritet, ki obstajajo v Slovenskem športu in FŠ.

Sam bi dodal en predlog: Na OO.cup zmeraj pride kakšen vrhunski tekmovalec ali trener. Obvezno bi se moralo zmeniti za javni nastop - kratko predavanje - tudi pod pokroviteljstvom FŠ in izpostaviti to v medijih.

Če gledamo % prebivalstva, ki se ukvarja z OT v Skandinaviji in Švici in je cilj množičnost potem vidimo, da smo v 23 letih prišli šele na začetek te poti. Vsaj interesa je danes več kot pred leti oz. vseh tistih, ki delate na tem. Že cca. 1/3 te množičnosti bi to v Sloveniji pomenilo 3.000 tekmovalcev. Moje mnenje je bilo, da je to realna številka, če se vse poklopi.

Poglejte primer atletike: Olimpijski šport pa pride na DP par ljudi! Mladih je polno ampak motiva za vrhunski trening in odrekanje, tega pri mladih ni več. OT pa je rekreativen šport in pritegniti mlade, starejše v rekreacijo je to kar OT rabi. Tekmovalni šport je zmeraj bil in bo samo za izbrance. Brezplačna otroška kategorija je premalo izpotavljena.......veliko staršev bi pripeljajo otroke, če bi vedelo to.

Klemen (četrtek, 6. 2013 ob 13: 1:0:)
Glede razvoja OT v Sloveniji smo si zelo različni. Meni je vedno žal, da nismo znali v OZS izkoristiti potenciala naših terenov in si zagotoviti finančno osnovo za naš trud. Ta vlak smo po moje zamudili. Tudi država je vse manj radodarna. Naučil sem se sicer, da finance niso vse, kjer je volja.

Dušan je po moje skoraj edini, ki se ne strinja, da je rast dobra. Jaz pravim, da lahko s sedanjo infrastrukturo OZS zmore večje število tekmovalcev. Če ga ne zmore, lahko uvede neke omejitve. Škoda je ogromno dela, ki ga vložimo. Vemo pa, da je organizacija za 1000 ljudi le malo drugačna od organizacije za 336 ljudi ...

Množičnost je po moje nujno potrebna in strinjam se z Nejcem, da je potrebna stalnost. Ogromno je stvari, ki se jih da narediti in ki se jih celo da narediti tako, da so samovzdrževane.

Priložnosti, ki jih sam vidim, so:
1. Mladi raziskovalec na FŠ, ki se bo posvetil integraciji OT v učni program v OŠ (referenca Marjeta Kovač, podpornica te ideje; samo kandidat se rabi). Če mene vprašate, je to izjemna priložnost za mladega študenta! Tudi v kombinaciji s 3. točko. OT ima potencial v šoli.

2. Ureditev statusa OT na FŠ. V sedanji obliki se prof. Burnik po pripovedovanjih generacij študentov ni niti malo izkazal in je po moje velik krivec za to, da je status OT tako slab in da je šport tako slabo predstavljen. Če ne gre z Burnikom, naj gre s prof. Škofom, ki ima vsaj posluh za te reči.

3. Mladi raziskovalec na FŠ, ki se bo ukvarjal s športno/tehnično komponento OT.

4. Pojavnost v medijih. Določeni prispevki so lahko vsaj delno plačani. Vzpostaviti mrežo piscev in mrežo medijev. Polet je dolgočasen. Vsebuje točno 5 tipičnih člankov, in vsi so vezani na pripravo na maraton, pravi Ajda. Tu imamo ogromen potencial. Enako naštudirati, kdaj bo STA objavljala naše novice, dobiti account pri Sportalu, raznih spletnih portalih ipd.

5. Stalna prisotnost na ostalih rekreativnih tekmah. Vedno je kje kak orientacist. Letaki o OT, kakšen štant, zastavica. Mogoče več promocijskih aktivnosti na sicer popularnih destinacijah. Zakaj pa ne? Mogoče je to ideja za Fundacijo za šport? Recimo - v soboto popoldne se da nekdo v Mostec in vabi tekače k temu, da naredijo drugačen trening ...

6. Veliko imamo zdaj izobraženih trenerjev? Zakaj bi na ustanovili šole teka v naravi? Verjamem, da marsikateri FŠ-jevec ve, kako privabiti v skupino 10 ljudi ... Taka skupina je pa mogoče že lahko "rentabilna". Mogoče bi tudi sicer v duhu Janijevega pisanja ponudili neko stalno šolo teka v naravi (OT)? Nekomu bo to dodatni zaslužek.

7. Včeraj sem imel idejo o dostopnosti kart, ko je en gasilec skoraj dobil živčni zlom, ker nismo mogli dobiti lastnika karte v Panovcu. Zakaj se ne bi povezali z Bobom in uredili servis spletnega naročanja orientacijskih kart? To je po moje kar zakladnica, ki je ne izkoriščamo.

8. Prilagoditev SOL - poleg OTROŠKE in ODPRTE uvedemo še TREK stalno kategorijo, ki jo reklamiramo.

9. Zakaj ne bi DROT izkoristil svojih velikih tekem in jih tudi v Sloveniji promoviral. V duhu Društva za razvoj OT. Razvoj! Zakaj s teh tekem ni TV prispevkov in podobnega? S temi organizatorji je potrebno najti sinergijo in jaz žal nisem prava oseba za to.

10. Naredimo zvezde ... Večkrat razmišljam, kako en gorski tekač, ki niti ni kaj prida, kaj hitro postane neka občudovanja vredna oseba. Za orientacijo ne vem, ker sem prevelik insider. Ampak razen par trekingašev in adventure racerjev ni bilo nekega efekta.

11. Pošljimo naše mulce na gorski tek. Lep primer je Jošt, ki je po vrsti osvojil vse možne naslove državnih prvakov ... Dajmo ta moment izkoristit za promocijo orientacije. Sem prepričan, da v tem trenutku še kdo poseže po marsikateri kolajni, če bi šel tekmovat.


Res je sicer, da smo vsi podvrženi velikemu stresu zaradi prevelikega, običajno prostovoljnega, dela v OZS. Manjka mi ob tem nekaj aktivne starejše generacije, ki si je uredila življenje in za katero menim, da ima kar nekaj časa. Dobro, mogoče rabimo še par let, da se lepo postaramo ... Pa vseeno. Z mladinsko reprezentanco smo pokazali, da se zmoremo povezati in organizirati, verjamem, da se lahko še kje drugje.

JaniŠ (četrtek, 6. 2013 ob 12: 1:1:)
Se oglasim še sam... kot začetnik...
na trekingu v Škofji Loki (2013) sem zaznal Nejčeve napore pri razdeljevanju letakov in poskusu popularizacije OT... kot sem prebral v njegovem zapisu, ni bilo pozitivnega rezulata...
na dosedanjih trekingih sem ujel pogovore posameznih tekmovalcev, ki so bili kar nekako v strahu pred orientacisti, saj so sami večinoma dobri tekači in slabši v orientaciji...
v orientaciji sem šele od jeseni leta 2012 in pri začetnih tekmah zimske lige sem zaradi izgubljanja na terenu začel mencati in razmišljalti o opustitvi orientacijskega teka... predvsem mi je (in mi še) manjkala pravilna predstavitev panoge, tehnike orientacije, usmeritve pri treningih, dobrih rezultatov... šele proti koncu zimske lige (po 6-tih mesecih) se je zgodil "preskok v glavi", ko sem začel v OT uživati - seveda sem v tem času nekoliko izboljšal tehniko orientacije, ki pa še vedno ni na visokem nivoju, sem pa zadovoljen, da na vseh tekmah najdem KT-je... in sporočilo zapisa...

OT je res zelo specifičen (lep) šport, ki verjetno še nekaj časa v SLO ne bo med vidnejšimi panogami, zato ta šport res zahteva tudi specifičen pristop pri "reklamiranju"...

sedaj so tukaj že dobri rezlutati (medalja in visoke uvrstitve na letošnjem WSCO

Torej..cilj mora biti dosega "preskoka v glavi" pri posameznikih - tako kot pri meni... ker to traja kar nekaj časa, bo pomemben način polnjenja glave potencialnim novim orientacistom



Nejc (četrtek, 6. 2013 ob 12: 1:0:)
Nek gorski tekač je na svojem blogu objavil nekaj v smislu: bil sem na trekingu....to je oblika gorskega teka, kjer poti nimaš označene v celoti, ampak samo točke, ki jih moraš obiskat. Pomagaš si z zemljevidom. Kar zanimivo.

Sam sem se letos udeležil Škofjeloškega trekinga. Ker vem, kako velika populacija se tam zbira in bi lahko koga pritegnili k orientaciji, sem vsem tekmovalcem (250) razdelil letake za tekmo v Komendi. Vabilo na tekmo v orientaciji, tudi kategorija treking, popust z letakom in bla bla bla.

Rezultat nekaj ur mojega dela je bil - tega kljub vsemu nisem pričakoval - ničen. Kategorija treking je ostala brez tekmovalcev.

Včasih imam občutek, da ljudje ob besedi orientacija dobijo predsodek. Celo večina tabornikov za (našo) orientacijo noče niti slišati. Ko pa ljudi uspeš prinest okoli, da si vzamejo čas in spoznajo, je večini všeč in nekateri se začnejo z orientacijo ukvarjati aktivno.

Mislim, da povprečnemu človeku pojem orientacija pomeni hojo, šetkanje po neznanem terenu, izgubljanje,... In ko zaslišijo orientacijski tek, je njihova asociacija slednje.

Pred časom sem poslušal Zmrzlee-jevo predstavitev orientacijskega teka na neki osnovni šoli. Poudarek je bil na tem, da se pri orientacijskem teku dirka po hosti, kot formula 1. Zadevo je prikazal kot šport, kot spektakel, kot adrenalin. V čustveno nabitem ozračju so otroci jedli z roke.

Podobno noto nosi prispevek Sama Kofola v reviji Tekač.si iz marca preteklega leta: šport, ki je zelo atraktiven, lep in hkati naporen.

Z enim, še tako dobrim prispevkom, letakom vabilom, se ne zgodi opazna razlika. Potrebna je stalnost. S triatlonom npr. se pred leti ni ukvarjal skoraj nihče, vsaj ne rekreativno. Po nekajletnem medijskem bombardiranju je postal še kar popularen šport.

Vsak razdeljen letak, čeprav izgleda kot kaplja v morje, je koristen. Za stvari je potreben čas in tudi tu ne bo šlo čez noč. Treba je veliko napora. Zastavlja se mi vprašanje, ali smo zmožni naprezanja, ki pelje k cilju povečanja števila orientacistov, in na koncu, ali si tega sploh (zares) želimo?



Klemen (četrtek, 6. 2013 ob 11: 1:7:)
Dobil sem en komentar, in sicer da je treking z nekaj zlatimi izjemami precej dalec od orientacije ...

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.


Lepo vabljeni, da se nam pridružite na letošnjem orientacijskem taboru.
Tabor bo potekal v Dolenjskih Toplicah v Taboru Mojca, med sredo 26. 6. in nedeljo 30. 6. 2024.

Preliminarne prijave zbiramo do 15.3., preko obrazca: https://forms.gle/nXoG1zyhvn5Y8ApU9
Dokončno pa so prijave odprte do 15.5.


 2024
 2022
 2020
 2019
 2018
 2017
 2016
 2015
 2014
 2013
 2012
 2011
 2009
 2008