Shema strani | Kontakt | Obveščevalne liste | Povezave | Oglaševanje | Webmaster | English

Partnerji:

Mednarodna orientacijska zveza Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih Zvez Fundacija za šport Ministrstvo za šolstvo in šport
Domov / Reprezentance / Mladinska OT

Mladinska OT

Odprave:

  • CEYOC, 5. - 7. april, Csakvar (HUN)
  • Alpe Adria, 7. - 9. junij, Fürstenfeld (AUT)
  • EYOC, 21. - 24. junij, Szczecin (POL)
  • JWOC, 30. junij - 7. julij, Pilsen (CZE)
  • SEEOC, 28. avgust - 1. september, Bergama (TUR)

 

  • TK mednarodni in domači
    • TK Kras, 23. - 25. februar, Kras
    • TK JWOC, 27. april - 2. maj, Pilsen (CZE)
    • TK Prekmurje, 3. - 5. maj, Prekmurje
    • TK Obala, 31. oktober - 3. november, Slovenska obala

Testiranja 2000m
V dogovoru z mladinskim selektorjem je možna organizacija dodatnih testiranj v organizaciji klubov/skupine posameznikov. Vodjo testiranja in ustreznost proge potrdi selektor mladinske reprezentance.

  • 1 - Sežana (23. 2.) ob 09:00
  • 2 - Maribor (3. 5.) ob 10:00
  • 3 - Koper (31.10.) ob 10:00
 

 

TK3 uspešnejši od TK1 :)

ponedeljek, 27. 2. 2012 (OZS)

Hostel v Pliskovici lepo sije v pomladi ...

Medijska zvezda EYOC 2011 tudi na TK3.

Evin prijatelj perforira KT na selekcijski tekmi.

Na TK3 je bilo vzdušje bolj delovno in delo je bilo precej bolj osredotočeno na napredek mladih tekmovalcev. Opravili smo testiranje na 3km in imeli 6 dodatnih treningov. Prvi je bil nočni, drugi je bil v stilu dobrodošlice z mešanimi o-nalogami, tretji je bil trening pri polni hitrosti s trenerjem, četrti so bili kratki štafetni intervali, peti je bila selekcijska tekma in šesti score po spominu.

Tekaški rezultati so bili tokrat precej boljši, kakor so bili na TK1. A normo so izpolnili 3 kandidati (samo tekaško!), B normo pa 6 kandidatov. Zaradi tehničnega (ne) znanja ali orientacijske neizkušenosti, je mesto v selekciji A zaenkrat ohranil samo Tibor, v selekciji B pa imamo Jošta, Gregorja, Tilna, Petra, Blaža in Manco.

Delo mentorjev je bilo odlično. Selektor je uspel spremljati predvsem delo Andraža Hribarja, ki je s polno paro svoje izkušnje in znanje prenašal dalje. Sicer pa so se z mladimi ukvarjali še Jerca, Leon, Jure in ostali naključni mimoidoči.

Fizično sta se daleč najbolj naprezala Radim in Jernej, ki sta poskrbela, da so bili vsi KT na svojem mestu in po treningih tudi pobrani in lepo urejeni. Tudi prostovoljci so krepko napredovali. S tradicionalnega repa lestvice se je odlepila tudi Ajda, pri čemer ji iskreno čestitamo.

Omeniti velja še, da je Jerca vnovič prehitela Dušana in da se je na o-proge po dolgem premoru vrnil Miha.

Poseben pečat sta kampu dala tudi dva vrhunska bivša mladinca iz Češke in najboljši mladinec iz Hrvaške.

Finančno je kamp pridelal kar zajeten minus. Predvsem zato, ker smo kuhanje tokrat prepustili zunanjemu izvajalcu in tudi zato, ker je precej mladincev svojo udeležbo neodgovorno odpovedalo le nekaj ur pred (ali celo po!) pričetku kampa! Ob tem nas je razžalostila tudi novica Fundacije za šport, ki je letos mladinski reprezentanci kljub precej bolj polnemu programu in številu članov, namenila več kot polovico manjši znesek kakor v prejšnjem letu!

Komentarji (4)

Tibor (petek, 2. 2012 ob 28: 0:9:)
Pohvale za super kamp! Za organizacijo, teh. treninge, odlična predavanja in mentorjem! Napredek od prejšnjih kampov zelo očiten, brez pripomb. Za piko na i je poskrbela udeležba odličnih tujih orientacistov. Lp na naslednjem!

Andraž (petek, 2. 2012 ob 28: 0:2:)
Glede odpovedovanja v zadnji minuti pa predlagam, da se naredi črna lista. Resnost je edena osnovnih lastnosti pravega reprezentanta.

Andraž (petek, 2. 2012 ob 28: 0:2:)
Predvsem obema postavljalcema: Hvala

Klemen (petek, 2. 2012 ob 28: 0:0:)
Rezultati so dosegljivi na glavni strani OZS (tudi rezultati tekaškega testiranja). Statistike pa bomo skupaj z mentorji dopolnili v kratkem in jih tudi objavili.

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.

Tretja domača naloga

četrtek, 9. 2. 2012 (Klemen Kenda)

Tokrat malo drugačna domača naloga ... Za dviganje motivacije, upam.

Poglejte si dokumentarec o Petri Majdič. Javite mi kakšno misel o videnem in dodajte kakšno misel o svoji orientacijski 'karieri' na mladinska@orientacijska-zveza.si, ko si boste zadevo pregledali in o njej razmislili.

Komentarji (4)

Klemen (petek, 2. 2012 ob 22: 0:5:)
3 odgovori ...

Klemen (petek, 2. 2012 ob 17: 0:4:)
Kakšnega odziva od mladincev pa še ni bilo ... :(

Krešo (petek, 2. 2012 ob 14: 0:0:)
Pozdravljen selektor,

Zanimiva naloga. Tudi zelo zanimiva oddaja, polna dobrih navodil, nasvetov, izkušenj, modrosti, življenskih in športnih filozofij, da bi si bilo vredno ta film še večkrat ogledati.

Mogoče si bo kdo od mladincev zadal vprašanje, kaj bi želel v športu doseči, po vsakem težkem trenutku pa tudi, če je to vsega tega vredno. Ta film da na to pozitiven odgovor, se pa je potrebno vprašati tudi koliko je tistih, ki so se prav tako trudili (mogoče ne tako zavzeto, ne s toliko energije, ne s takšno ekipo, brez takšnih pogojev in tolikšnih sredstev ter brez pomoči sponzorjev in zveze) in jim v športu ni uspelo doseči niti približno podobne kariere.

Danes je šport posel, športniki pa so tisti, ki so pripravljeni svoj talent, leta truda in naporov vložiti za svoje dosežke. Vrhunske rezultate je možno doseči le s popolno odločnostjo, predanostjo in trmo, pri tem pa je dobro imeti tudi zdravo pamet, srečo, zdravje in podporo. Podporo staršev, prijateljev, ekipe, trenerjev, sponzorjev. Na vsak način je važna ekipa, ki skupaj stremi k zadanim ciljem.

Tako kot je v življenju veliko vzponov in padcev, je v športu zelo podobno. Mogoče je v športu še težje, saj v življenju lahko mnogi z znanjem, trudom in nekaj sreče uspejo, v športu, na enem tekmovanju pa v tistem trenutku lahko zmaga le eden. Ker po zmagi hrepenijo vsi tekmovalci, se vsak potrudi na svoj najboljši način, da bi jo osvojil. Tako vsak poskuša na treningih dati od sebe še malo več, še malo več potrenirati, izbrati pravi program vadbe itd., da bi bil boljši od konkurence. Ker pa to v marsikateri športni disciplini že dosega ali celo presega skrajne človeške meje, pri tem sodelujejo velike ekipe strokovnjakov. To za sabo potegne tudi večje vložke, več odgovornosti, športniki pa se morajo zato v življenju marsičemu odreči in svoje življenje predati gonji po uspehu.
Pri amaterskih športih oz. športnikih je to še težje doumljivo, saj se mora športnik poleg gonje po uspehu, truditi tudi za lastno preživetje, s tem da se na njegove rezultate običajno gleda kot na ne tako vrhunske, kot jih lahko dosegajo profesionalci. Velikokrat pa nekateri športniki poleg truda za lastno preživetje, velik delež svojega zaslužka vlagajo prav v šport (v opremo, treninge, potovanja, štartnine, ...).

Velikokrat se tudi sam vprašam, ali je vse to tega vredno?
Kaj dejansko ima od tega športnik? Tisti edini športnik, ki mu je na najpomembnejši tekmi uspelo zmagati, ima vsaj neko lastno zadoščenje, da mu je uspelo doseči njegov cilj. Kaj pa njegova ekipa, ki se je trudila z njim? Kaj pa drugi športniki, ki jim to ni uspelo?
Kaj bi ali bo od tega imel naš orientacist, ki bo nekega lepega dne zmagal na svetovnem prvenstvu?
Mogoče poznam odgovor na ta vprašanja. Zdi pa se mi zelo pametno, da bi pravi odgovor na to znali poiskati tudi mladinci.

Verjetno bi marsikdo, če bi ga vprašali, odgovoril: "NIČ", ampak to ni pravi odgovor. Ker so mladinci lahko bolj čustveni kot starejši in izkušenejši, ti na svoji poti do začrtanega cilja potrebujejo veliko spodbude, vodenja in usmerjanja. Enako velja pri iskanju odgovora na ta vprašanja, ki daje nek smisel vsemu kar mladinci v reprezentanci počno.

Zmrz-lee (petek, 2. 2012 ob 12: 0:3:)
Selektor!
Odlična domača naloga. In odličen prispevek. Vedno znova presenečaš...

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.

TK4 bo v Komendi

ponedeljek, 6. 2. 2012 (OZS)

OK Komenda je potrdil organizacijo TK4 v Komendi konec aprila!

Komentarji (0)

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.

Vabljeni na orientacijski tabor. 
26. - 30. 6. 2024, Tabor Mojca, Dolenjske Toplice
Prijave (do 20. 5., omejeno število mest).


 2024
 2022
 2020
 2019
 2018
 2017
 2016
 2015
 2014
 2013
 2012
 2011
 2009
 2008