Notice: Undefined offset: -2 in /home/rutka/orientacijska-zveza.si/public/inc/html.inc.php on line 86

Notice: Undefined offset: -2 in /home/rutka/orientacijska-zveza.si/public/inc/html.inc.php on line 86

Notice: Undefined offset: -2 in /home/rutka/orientacijska-zveza.si/public/inc/html.inc.php on line 86
Orientacijska zveza Slovenije :: Mladinska OT
Shema strani | Kontakt | Obveščevalne liste | Povezave | Oglaševanje | Webmaster | English

Partnerji:

Mednarodna orientacijska zveza Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih Zvez Fundacija za šport Ministrstvo za šolstvo in šport
Domov / Reprezentance / Mladinska OT

Mladinska OT

Odprave:

  • CEYOC, 5. - 7. april, Csakvar (HUN)
  • Alpe Adria, 7. - 9. junij, Fürstenfeld (AUT)
  • EYOC, 21. - 24. junij, Szczecin (POL)
  • JWOC, 30. junij - 7. julij, Pilsen (CZE)
  • SEEOC, 28. avgust - 1. september, Bergama (TUR)

 

  • TK mednarodni in domači
    • TK Kras, 23. - 25. februar, Kras
    • TK JWOC, 27. april - 2. maj, Pilsen (CZE)
    • TK Prekmurje, 3. - 5. maj, Prekmurje
    • TK Obala, 31. oktober - 3. november, Slovenska obala

Testiranja 2000m
V dogovoru z mladinskim selektorjem je možna organizacija dodatnih testiranj v organizaciji klubov/skupine posameznikov. Vodjo testiranja in ustreznost proge potrdi selektor mladinske reprezentance.

  • 1 - Sežana (23. 2.) ob 09:00
  • 2 - Maribor (3. 5.) ob 10:00
  • 3 - Koper (31.10.) ob 10:00
 

 

EYOCa ne bo v Izraelu!!!

četrtek, 29. 11. 2012 (Klemen Kenda)

Thierry je začel svojo pot prav na predhodniku EYOC-a ...

Daniel mi je pravkar poslal link na blog izraelskega orientacista, v katerem razlaga, da je evropska delovna skupina pri IOF odvzela organizacijo EYOC 2013 Izraelu.

Argumenti, ki jih navaja avtor bloga so vsekakor na mestu, resnici na ljubo pa je nam - ki imamo omejena finančna sredstva in ki nam je pot v Izrael predraga - to pisano na kožo. Pred časom sem sicer že špekuliral, da se bo to zgodilo. Če bi moral ugibati, bi rekel, da bo organizacijo dobila Madžarska. Madžarska je bila sicer favorit za organizacijo EYOC na konferenci v Franciji (2011), ko se je kandidate za naslednje leto izbiralo, vendar je z vlogo zamudila dan ali dva ...

Bomo videli ... Vsekakor se je pa nabor potencialnih tekmovalcev za EYOC ravnokar razširil, nabor potencialnih tekmovalcev za JWOC pa skrčil. Upoštevajte to!

Komentarji (1)

Klemen (torek, 1. 2012 ob 29: 1:5:)
Poleg Madžarske sta kandidatki še Poljska in Romunija.

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.

Spet na Pokljuko!

sreda, 21. 11. 2012 (Klemen Kenda)

Mladi Andraž Hribar je na Pokljuki dozorel v moža.

Mladi Jure Zmrzlikar je na Pokjuki namesto zajtrka vsak dan odtekel na Viševnik

Mladi Sandi Kmetič se je na Pokljuki naučil pobirati po številnih padcih.

Spet se odpravljamo na Pokljuko! Na drugi TK mladinske (in članske) reprezentance. TK bo v primeru dobrih snežnih razmer namenjen predvsem telesni, v primeru slabših pa predvsem tehnični pripravi.

Okvirni program zajema dva tehnična treninga v dolini (verjetno karta Mlinar/Crngrob - trening, ki smo ga lani zamenjali s treningom na Pokljuki - in pa Mlaka). Na Rudnem polju, kjer bomo bivali v vojašnici, pa nas čaka predvsem tek na smučeh, smučarska orientacija, pohod na Viševnik in pa nekaj orientacijskih treningov ne glede na snežne razmere.

Več si preberite v vabilu. Prijavite se čimprej na e-naslov OK Tivoli z vsemi zahtevanimi podatki (ime, priimek, klub, SI čip, naslov, datum in kraj rojstva ter mobilno številko).

Vabilo na TK2 / 2012
Vabilo na 2. trening kamp (Pokljuka), 26. - 29. 11. 2012.

 

Komentarji (0)

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.

Krajše je slajše

torek, 20. 11. 2012 (Klemen Kenda)

Del intervalne štafete; kategorija je..či. :)

Jaka Piltaver je zasnoval vse tehnične treninge TK1. Glavna načela, ki jih je upošteval: trening kamp naj služi tehnični pripravi (treningi so bili krajši in bolj intenzivni), izkoristi naj se veliko število tekmovalcev.

Prvi trening je služil treningu napadnih točk, drugi trening je bil namenjen fini orientaciji (koridor), tretji trening so predstavljale intervalne štafete (več startov, pritisk, hitri intervali, memoriranje), četrti trening je potekal v parih (groba orientacija, sledenje karti). Štafete so bile sestavljene iz 3 članov. Vsak od teh je odtekel 3 oz. 4 etape, med njimi pa se je počasi premaknil do naslednjega starta. Menjave so bile hitre, po terenu pa se je teklo na nož!

Večini je bil trening všeč (vsaj tistim, ki so sami spremljali karto; torej tistim, ki so se počutili vredne zmagovalca). Izkušnja takih intenzivnih o-intervalov, ki jih na tekmi posameznik le redko odteče, pa je verjetno zlata vredna in je zato vredna še kakšne ponovitve!

Komentarji (0)

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.

Šport mladih - intervju z Manco Cvek

sreda, 14. 11. 2012 (OZS)

Objava iz revije Šport mladih.

Revija Šport mladih je po šolskem DP objavila zanimiv članek o tekmovanju. Osredotočila se je na izjemno trenerko mladinske reprezentance, dekle, ki se znajde tako v gozdu, kakor tudi v kuhinji, Jerco Bernik.

Selektorju se je utrnila marsikaka solza, ko je bral članek z naslovom "Dobra vila - ime ji je Jerca". Seveda selektor ni bil zadovoljen z zapostavljanjem njegovega imena tako v prvem delu članka, kakor tudi v drugem delu (intervjuju). 

V tem trenutku je potrebno povedati, da je povelje za prečesavanje terena prišlo prav s selektorjeve strani (v tem pogledu je on kreator dobre vile). Skrušeno pa je selektor bral tudi intervju in ugotovil, da njegov psihološko-motivacijski doprinos pri oblikovanju izjemne tekmovalke ni bil omembe vreden.

To bo verjetno velik udarec na selektorjevo psiho! :)

Komentarji (0)

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.

Acqua alta v Benetkah

torek, 6. 11. 2012 (Klemen Kenda)

Malo nas že zanima, če bomo po Benetkah tekli po vodi ... Tale FAQ pravi, da je 97% mestnih površin nad točki 100cm nad mareografsko ničlo (določena pred več kot stoletjem na podlagi mediane višine vode).

Vodostaj na tekmi bo po trenutnih napovedih pod to mejo. Najvišji vodostaj je pričakovati okrog 7:30, najnižjega pa ob 13:30. Pozen start bi lahko bil tudi prednost.

Razmere pa si lahko ogledate tudi na različnih spletnih kamerah.

Komentarji (2)

Klemen (torek, 1. 2012 ob 08: 1:1:)
No ja ... Trenutna napoved je, da bo v nedeljo 20cm vode ob 8:20 zjutraj! Očitno se bo tokrat pozni start splačal ... :)


JD (torek, 1. 2012 ob 07: 0:0:)
Zanimivo :)
Bo pač morda prvič dovoljeno plavanje :P

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.

Reprezentanca zori!

torek, 6. 11. 2012 (Klemen Kenda)

Del intervalne štafete; kategorija je..či. :)

Prvi trening kamp letošnje sezone (TK1) je za nami. Nekaj težav je bilo z iskanjem lokacije, naposled pa so nam zatočišče nudile Lokve na Trnovski planoti s prijazno in dokaj ugodno nastanitvijo, odlično kuharico, izkušenim vodjo Leonom in svežim trenerskim pristopom Jake Piltavra.

Na kampu je aktivno sodelovalo čez 20 reprezentantov in reprezentantk. Glede na lansko sezono je bila zasedba zelo pomlajena in iz kategorij M/Ž12 in 14 prihaja kar nekaj talentiranih orientacistov, ki lahko, če se bodo le odločili za vesten trening, marsikaj dosežejo. Pogrešali smo pa nekaj tekmovalcev iz M18/20.

Tudi sicer je bila slika TK1 sezone 2013 povsem drugačna od tiste v sezoni 2012. Vsaj skozi oči selektorja. Na TK1 približno polovici udeležencev ni bilo povsem jasno, kakšen je točno namen trening kampa, vedno se je zamujalo na aktivnosti, na progi so se orientacisti dostikrat 'pogrupirali', spanja ni bilo prav zgodaj na sporedu ... Tokrat se je zdelo, da se treningi izvajajo bolj vestno, glede kaljenja nočnega reda in miru se ni nihče pritoževal, rezultati na 3km so bili prav presenetljivo dobri (vsi so izboljšali svoje čase).

Prav škoda je, da imamo letos precej veliko smolo s tekmovanji. Razen JWOC in Alpe Adria so vsa ostala (WSCO, EYOC, SEEOC, JEC) precej oddaljena od nas ... Finančno bo mogoče to nekoliko večji udarec, a se bomo potrudili, da vsaj del tekmovanj izpeljemo.

Komentarji (0)

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.

Vabljeni na orientacijski tabor. 
26. - 30. 6. 2024, Tabor Mojca, Dolenjske Toplice
Prijave (do 20. 5., omejeno število mest).


 2024
 2022
 2020
 2019
 2018
 2017
 2016
 2015
 2014
 2013
 2012
 2011
 2009
 2008