Shema strani | Kontakt | Obveščevalne liste | Povezave | Oglaševanje | Webmaster | English

Partnerji:

Mednarodna orientacijska zveza Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih Zvez Fundacija za šport Ministrstvo za šolstvo in šport
Domov / Reprezentance / Mladinska OT

Mladinska OT

Odprave:

  • CEYOC, 5. - 7. april, Csakvar (HUN)
  • Alpe Adria, 7. - 9. junij, Fürstenfeld (AUT)
  • EYOC, 21. - 24. junij, Szczecin (POL)
  • JWOC, 30. junij - 7. julij, Pilsen (CZE)
  • SEEOC, 28. avgust - 1. september, Bergama (TUR)

 

  • TK mednarodni in domači
    • TK Kras, 23. - 25. februar, Kras
    • TK JWOC, 27. april - 2. maj, Pilsen (CZE)
    • TK Prekmurje, 3. - 5. maj, Prekmurje
    • TK Obala, 31. oktober - 3. november, Slovenska obala

Testiranja 2000m
V dogovoru z mladinskim selektorjem je možna organizacija dodatnih testiranj v organizaciji klubov/skupine posameznikov. Vodjo testiranja in ustreznost proge potrdi selektor mladinske reprezentance.

  • 1 - Sežana (23. 2.) ob 09:00
  • 2 - Maribor (3. 5.) ob 10:00
  • 3 - Koper (31.10.) ob 10:00
 

 

Sprejemi naših orientacistov

petek, 26. 4. 2013 (Klemen Kenda)

Sprejem v piceriji Gorjan v Komendi takoj po prihodu domov.

Sprejem na Gimnaziji Jurija Vege v Idriji v torek.

Sprejem v Velenju v nedeljo.

Nepravično je, da se množice zbirajo samo pri vrnitvi za denarjem pogoltnih zvezd v domovino. Klubski kolegi, sošolci, starši in prijatelji naših odličnih udeležencev Svetovnega šolskega prvenstva so se prav tako zganili.

Prvi sprejem se je zgodil v Komendi. Druščina, ki so jo sestavljali starši, klubski kolegi, novinar in sam gospod selektor, se je zbrala v Komendi, kamor je prispel prvi del odprave. Dekleta so ob sprejemu odreagirala kot prave športne zvezdnice, sprejem pa je bil topel in prisrčen, hkrati pa ravno toliko formalen, da je dal pravo pohvalo za naše uspešne mladince.

Drugi sprejem je bil v gimnaziji v Idriji. Najprej pri ravnatelju, nato pa je cela šola presenetila obe srednješolski ekipi, in jo z aplavzom in pesmijo sprejela v avli šole. Najboljše čaka v ponedeljek še sprejem pri županu občine Cerkno.

Najbolj prisrčen sprejem se je zgodil v Velenju, kjer so klubski funkcionarji takoj želeli preveriti karte, oceniti napake in prognozo našega vse boljšega mladinca za EYOC. Sam Ž. L. Šumečki pa se je pohvalil tudi z izjemnimi bojnimi ranami.

Ponavadi si brez težav povemo, kaj je narobe, zelo radi si priznamo tudi, da smo slabi, mladince hitro postavimo na realna tla ob njihovih rezultatih in še kaj. To mogoče ni vedno najboljša taktika in zato je prav, da so se ti sprejemi zgodili. Dajmo si vedeti, da smo dobri in sprejmimo uspeh vsaj tako dobro, kot sprejmemo slabo uvrstitev. Ta teden smo se poveselili, najboljši pa že trenirajo dalje - z novim zagonom.

V torek je bil v Komendi že trening, GJV bo podaljšala treninge do junija ... 

Komentarji (0)

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.

Po prvenstvu

torek, 23. 4. 2013 (Klemen Kenda)

Naši zmagovalci in njihovi mentorji.

Manca na zmagovalnem odru.

Monika na zmagovalnem odru.

Svetovno šolsko prvenstvo na Portugalskem je končano, petkove strasti so se malo pomirile. Medijem smo posredovali novice s presežniki, zdaj pa je čas, da si natočimo čistega vina.

Petek je bil posvečen prvi slovenski medalji v OT, danes pa moramo izpostaviti še dva odlična uspeha, in sicer 4. mesti Mance Cvek in Monike Ravnikar, ob tem pa ne smemo pozabiti, da je bila Monika na zmagovalnem odru kar dvakrat!

No, v soboto smo imeli še nekoga na zmagovalnem odru - v prijateljski štafeti - Aljaža Pavšiča iz OK Azimut. Fotogalerija 5. dne.

Vrednotenje uspehov torej.

  1. Neizpodbitno je, da je Peter Tušar na dolgi progi nastopil vrhunsko. Nad pričakovanji. Tudi na primerljivi selekcijski progi bi ga mogoče lahko prehitel samo vsem dobro poznani Martin Šmelik (SVK). To je zagotovo najboljši slovenski nastop na velikih tekmovanjih doslej.
  2. Pri primerjavi s selekcijami, bi rezultat Mance Cvek lahko uvrstili med prvo petnajsterico. To je še vedno izjemen rezultat, vseeno pa mesto lahko nekoliko zavaja pri njegovem vrednotenju. No, ne pozabimo pa niti na to, da je bila pred WSCO za Manco serija neuspelih tekem in da je bil za Manco ta uspeh vreden vsaj toliko kot Petrov.
  3. Monikino četrto mesto, ko ga primerjamo še s selekcijami, daje podobno sliko kot Mančino s tem, da je bila konkurenca tu še malenkost osiromašena. Velja pa poudariti, da je imela Monika dve taki uvrstitvi. In da bi pri srednjihi progah prišla v deseterico.
  4. Izpostavil bi še 8. in 10. mesto Brine Foški in Nine Črnigoj na srednjih progah. Ti dve uvrstitvi sta me zelo presenetili, čeprav sta se obe tekmovalki že kdaj izkazali. 

Zadnja leta bi lahko poimenovali leta izgubljenih priložnosti. Na vsakem prvenstvu smo videli tisto uvrstitev med 10, mogoče celo višje, vendar se nam je vedno primerilo, da je večja napaka (včasih tudi po neumnosti, spomnimo se Petra na dolgih prograh ali Tiborja na sprintu) pokvarila končno uvrstitev. No, običajno niso samo naši reprezentanti tisti, ki delajo napake, jih tudi ostali. In že neskončnokrat smo ponovili misel, da ni pričakovati, da bo tekmovalec na prvstvu odtekel tekmo življenja, pač pa da mora računati na povprečno tekmo in s treningom in delom si moramo prizadevati, da bo ta povprečna tekma tako dobra, da bo primerljiva z nastopi konkurence.

Pri pogovorih z drugimi reprezentancami so naše vodje spraševali, kako imamo urejen izbor tekmovalcev ... Povedali so jim, da ga nimamo. Da tekmovalci, ki jih imamo na prvenstvu, so vsi tekmovalci,ki jih imamo. To je zaenkrat še naše prekletstvo in zato mora biti glavna usmeritev OZS množičnost. Rabimo še par centrov, kjer se bo delalo z mladimi. Razen v M18 (kjer je trenutno 5 dobrih tekmovalcev) in v W16 (kjer je tekmovalk prav tako 5), imamo drugje primanjkljaj. Sploh v M16 ob nevključenosti trzinskih fantov trenutno zija precejšnja luknja. V primerjavi z Avstrijci, ki imajo praktično v vsaki regiji podoben nabor mladih kot pri nas v celi državi, smo precej na slabšem.

Veseli sicer dejstvo, da nam je uspelo v dveh letih narediti (je bilo to načrtno ali se nam je samo posrečilo ali smo pač imeli srečo s talentiranim naborom tekmovalcev?) nekaj, s čimer smo se približali in v nekaj primerih tudi prehiteli naše sosede. Vsekakor je bil napredek pri nas večji, kot pri njih. 

Ena pomembnejših stvari, ki smo jo naredili, je bila tečaj za vaditelje in trenerje OT. Predvsem del o tehnikah OT je bil pomemben. Doslej se je zdelo, da je samo nekaj članskih reprezentantov prodrlo v skrivnosti obvladovanja orietnacijske tehnike. Andraževa predavanja pa niso zares razkrila mogočnega misterija, pač pa samo opozorila na dokaj preproste principe, ki jih vsi skupaj pričenjamo obvladovati. Tudi uporabljen jezik - žargon pri analizi orientacijskih nastopov se je oblikoval.

Od porodnih težav pri organizaciji trening kampov, kjer smo se zadovoljili enostavno s tem, da smo "naredili več, kot je bilo narejenega prej", smo prešli na bolj načrtne treninge, v tehnični del smo vključili Jakata, Jureta in Andraža in poskrbeli, da se znanje prenaša od tam, kjer je. Leon, Nejc sta prispevala redno delo in precej pedagoških izkušenj ... Še kar nekaj drugih je, ki smo pripomogli z izkušnjami, delom, administrativnim delom in kartami ... 

Vse skupaj daje lepo potrditev našemu trudu in zagona za še eno obdobje ... Mladincem, upam, vse skupaj daje samozavesti. Pa ne samo Petru, Manci in Moniki, tudi ostalim, ki prihajajo za njimi. Da se, s trudom in delom, ali kakor je v prispevku na strani reprezentance napisal Andraž: "Trdo delaj, zabavaj se in uspeh bo zagarantiran." Jaz dodajam še, da uspeh ne pride po mesecu ali dveh, niti po letu, dveh ... Vztrajati je treba še malenkost več.

Na tem mestu bi dodal še, da je iz mladinske reprezentance v orientacijskem teku prišel tudi državni prvak v gorskem teku in od zadnje sobote (20. 4. 2013) tudi dobitnik srebrne medalje na DP na 10km - Jošt Lapajne ... Še nedolgo nazaj sta obe skupini zviška gledali na orientacijski tek, potem pa jih je nekdo premagal na njihovem terenu ... 

Komentarji (1)

jona (torek, 4. 2013 ob 23: 1:3:)
novo znanje, ideje, trdo delo in motivacija se morajo nekje poznati... zato še enkrat vsa hvala in spev mladincem, ki pridno trenirajo in kljub kakšnemu slabšemu obdobju ne popuščajo.
a seveda: nikakor ne smemo pozabiti na tiste, ki mladincem dober trening, motivacijo, pogovore sploh omogočajo. ti dosežki so tudi vaši.. zato čestitke čisto vsakemu, ki je del te lepe zgodbe!

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.

Danes pa bron za Petra Tušarja

petek, 19. 4. 2013 (Klemen Kenda)

Peter Tušar na poti v cilj dolgih prog.

Veselje na zmagovalnem odru.

In še skupno veselje!

Po tekmovanju na dolgih progah je napredek slovenskih mladincev v zadnjih letih še bolj jasen. Piko na "i" je v napeti tekmi, ki je bila nam - gledalcem iz Slovenije - ravno prav razkrita, postavil Peter Tušar s 3. mestom in prvo medaljo za Slovenijo na svetovnih šolskih prvenstvih.

Izbrane fotografije - 4. dan.
Vse fotografije - 4. dan.
Blog reprezentance - komentar z mesta dogajanja. 
FB stran - Orientacijski tek. 
Poročilo GJV Idrija. 
Novica na IOF. 
Novica na Radiu Odmev. 

Uspehi se tu vse prej kot končajo. Naštejmo spet vse, ki so se uvrstili v prvo polovico:

  • M1 school (78 tekmovalcev)
    • 3. mesto: Peter Tušar
    • 16. mesto: Nejc Lazar
    • 35. mesto: Andraž Rupnik
  • M2 school (66 tekmovalcev)
    • 15. mesto: Gašper Rejec
    • 30. mesto: Gal Petkovšek
  • W1 school (71 tekmovalk)
    • 4. mesto: Manca Cvek
    • 10. mesto: Nuša Jeram
    • 31. mesto: Katjuša Poljanšek
  • W2 school (62 tekmovalk)
    • 4. mesto: Monika Ravnikar
    • 9. mesto: Kim Kremžar Pančur
    • 29. mesto: Marjeta Lipužič
  • M1 selected (67 tekmovalcev)
    • 22. mesto: Blaž Petrovič
    • 31. mesto: Žan Luka Šumečki
  • W2 selected (19 tekmovalk)
    • 19. mesto: Nina Črnigoj

Brina Foški in Jan Šalamun nista bila uvrščena, bi pa se s svojim časom borila za 15. mesto v svojih kategorijah.

Poglejmo še primerjavo s preteklimi leti: v M1 selected ima boljši rezultat iz leta 2006 Jure Zmrzlikar, je pa letos nastopilo precej več tekmovalcev (20) in tudi konkurenca je bila po mojem mnenju precej hujša. V M1 school sta Tušar in Lazar dosegla 2 najboljša slovenska rezultata, v M2 school sta nas v letu 2011 razvadila Čelik in Tušar, tako da je težko konkurirati, vsekakor pa rezultat Gašperja Rejca v luči pogleda na zgodovino ni slab, v W1 school sta tako Manca kot Nuša postavili nov mejnik. Nina Črnigoj je izenačila najboljši rezultat Ane Čufer iz leta 2011, Monika pa je postavila nov najboljši rezultat v W2 school. Skratka - naslednjim generacijam ne bo lahko!

Informacij od odprave še nismo dobili, kot kaže pa vlada tam vsesplošna ganjenost in veselje. 

Kratka novica za lokalne medije (Cerkno - Idrija): 

Peter Tušar (Orientacijski klub Azimut Cerkno-Idrija) je na svetovnem šolskem prvenstvu v orientacijskem teku s fantastičnim in taktično dovršenim nastopom osvojil 3. mesto kot član ekipe Gimnazije Jurija Vege Idrija. Na težki in tehnično zahtevni progi mu je uspel optimalen nastop s katerim je presegel vsa pričakovanja in osvojil prvo medaljo za Slovenijo na tem tekmovanju.
Uspeh domačega kluba je dopolnila Manca Cvek (prav tako OK Azimut), ki je med gimnazijkami osvojila več kot zasluženo 4. mesto. Nuša Jeram je po neuradnih rezultatih 10. 
Tudi ostali člani ekip GJV Idrija so tekli odlično.
Velja omeniti še 4. mesto Monike Ravnikar (iz OŠ Komenda-Moste), ki je prav tako osvojila 4. mesto med osnovnošolkami. 

 

Nastop slovenske selekcije je bil neprimerljiv s katerimkoli doslej. Skupno so mladi orientacisti na tekmovanju dosegli 4. uvrstitve med prve 4. in prvo medaljo. Leta sistematičnega in trdega dela so se začela obrestovati in Peter Tušar je danes postavil Slovenijo na zemljevid najboljših v orientacijskem teku na svetu!

Novica na strani OK Azimut. 

Fotogalerija - 3. dan.
Blog odprave (3 novi prispevki). 

Končni rezultati v živo.

Komentarji (67)

Klemen (torek, 4. 2013 ob 22: 1:1:)
Še ena zanimiva informacija od naših ... Na šolsko prvenstvo je švedska poslala svojo A ekipo. Na EYOC bo pa B ...

Klemen (torek, 4. 2013 ob 22: 1:1:)
Pa čestitke prihajaoj tudi iz Hrvaške in Srbije. :)

Klemen (torek, 4. 2013 ob 20: 0:2:)
Pardon - do prvega mesta. ;) Jp.

Klemen (torek, 4. 2013 ob 20: 0:2:)
Monika Ravnikar je na progi naredila ravno toliko napake, kolikor ji je manjkalo do 3. mesta. In to zaradi dveh neumnosti. 4KT pred ciljem je bila še v poziciji za medaljo ...

Klemen (torek, 4. 2013 ob 20: 0:2:)
In Nuša je bila na KT3 na prvem mestu. ;) Potem pa 4 napake čez progo ... Hmmm ...

Klemen (torek, 4. 2013 ob 20: 0:2:)
Manca je 6 kontrol pred ciljem uspela za hip skočiti na 3. mesto. :)

Klemen (torek, 4. 2013 ob 20: 0:2:)
Še ena lepa iz analize vmensih časov. Peter Tušar je bil na KT6 na prvem mestu! :) Bi rekel, da je Šved imel srečo, da je Pero naredil napako ... ;)

jona (torek, 4. 2013 ob 19: 1:9:)
Čestitke vsem našim, super ste opravili!
Bravoooo za medaljo Pero in bravooo Moniki in Manci!! Najboljši!
Ob tem pa seveda tudi čestitke in pohvala selektorju ter vsem trenerjem - brez vas tudi ne bi šlo! :)

Aleš (torek, 4. 2013 ob 19: 1:9:)
Nekaj slik današnje izjemne tekme

https://picasaweb.google.com/107282960318994253687/WSCODay4Long?authuser=0&authkey=Gv1sRgCLSM5dGagdT4zQE&feat=directlink


Jerca (torek, 4. 2013 ob 19: 1:8:)
Bravo ekipa, bravo Pero, Manca in Monika za nore uvrstitve! Kako noro!

Tibor (torek, 4. 2013 ob 19: 1:5:)
Raztural ste vsi!!!Čestitke vsem!Zakon!

Vlado (torek, 4. 2013 ob 19: 1:5:)
Čestitam Petru, Manci, Moniki, Kim, Nuši in vsem ostalim slovenskim tekmovalcem za odlične nastope. Čestitke in zahvale gredo seveda tudi vsem tistim, ki so vas podpirali in spodbujali na poti k temu uspehu. Naj bodo ti rezultati vsem spodbuda za naprej.

Vlado (torek, 4. 2013 ob 19: 1:5:)
Čestitam Petru, Manci, Moniki, Kim, Nuši in vsem ostalim slovenskim tekmovalcem za odlične nastope. Čestitke in zahvale gredo seveda tudi vsem tistim, ki so vas podpirali in spodbujali na poti k temu uspehu. Naj bodo ti rezultati vsem spodbuda za naprej.

Mojca (torek, 4. 2013 ob 19: 1:5:)
Bravo naši! Bravo Peter, manca, Monika...Vsi ste super, tudi tisti, ki niste na podiju!
Škoda za Brino in Jana, imala sta odličen čas. Kaj se je zgodilo tik pred koncem?
mami Mojca

Nataša (torek, 4. 2013 ob 19: 1:5:)
Bravo, bravo, bravo Pero, Monika, Manca, Kim in vsi ostali!!!! Takšnih uspehov pa res nismo pričakovali- močno ste presegli naša pričakovanja. Še en dokaz več, da se dobro delo vedno obrestuje!!! Res ste carji!!! Iskrene čestitke vsem nastopajočim in trenerjem ter vodstvu.

Valter (torek, 4. 2013 ob 19: 1:5:)
Ej tile Slovenci razturajo. Čestitke vsem. Škoda za Brino in Jana. Imela bi dober rezultat.

zmrz-lee (torek, 4. 2013 ob 19: 1:4:)
Pero, care! Svaka čast! Čestitke tudi vsem ostalim!

Ajda (torek, 4. 2013 ob 19: 1:4:)
Vsaka čast! Mislim, da ste presegli vsa pričakovanja! Bravoooo!

Jaka (torek, 4. 2013 ob 19: 1:4:)
Da,da,da! Pero, danes ruknem pir tebi v čast..

Klemen (torek, 4. 2013 ob 19: 1:4:)
Tako je, Arnaud (FRA) si deli 4. mesto, minuti in nekaj za Petrom!

Klemen (torek, 4. 2013 ob 19: 1:4:)
Če časi držijo ... Je padla medalja!!! Bravo Pero! In še 2 uvrstitvi na podij - Monika in Manca (s 4. mestom), potem pa še Kim 8. in Nuša 10.

Klemen (torek, 4. 2013 ob 19: 1:4:)
Peter Tušar 3. v cilju!!!! Samo še en ga lahko premaga ...

Klemen (torek, 4. 2013 ob 19: 1:4:)
Mogoče sem se pa prej vseeno zmotil!?

Klemen (torek, 4. 2013 ob 19: 1:4:)
Tušar 3. na 2. vmesnem času!!! Ricardo 2.; za odličnim Švedom sta oba!!!! Arnaud na prvem vmesnem času za Tušarjem!!!!

Klemen (torek, 4. 2013 ob 19: 1:4:)
Tudi Manca 4.! Pred njo pa 3 Švedinje.

Klemen (torek, 4. 2013 ob 19: 1:4:)
Tudi Monika medtem zdrsnila na 4. mesto, Gašper Rejec spet soliden 15. Še Peter in upanje na mp Švedinje. :) Ampak vse kaže, da tudi danes medalje ne bo ... Bo pa vsaj 2x zmagovalni oder!!!

Klemen (torek, 4. 2013 ob 19: 1:4:)
Manca Cvek v cilju 3. mesto, za njo pa švedinja Gustaffson ne popušča in gre naproti zmagi!

Klemen (torek, 4. 2013 ob 19: 1:4:)
Lazar 11. med gimnazijci; vmes na cilj prispel še en nedosegljivi Šved, Mathias Peter je pred tem prevzel vodstvo ... Napeto je. Rezultat Mance še čakamo!

Klemen (torek, 4. 2013 ob 19: 1:4:)
Manca Cvek drvi na zmagovalni oder!!!! 3. vmesni čas tik pred ciljem!!!!

Klemen (torek, 4. 2013 ob 19: 1:4:)
Vmesnih časov na progi gimnazijk ni. Po času je Manca trenutno še v igri za 3. mesto ... Vsaj še 7 minut ...

Klemen (torek, 4. 2013 ob 19: 1:4:)
Napaka v vmesnih časih! Peter ima dejansko 3. vmesni čas in teče v skupini z vodilnim v tem trenutku!!! Hiter pogled na starto listo razkriva, da za njima starta le še en močan tekmovalec, Francoz, Arnaud Perrin, drugouvrščeni s sprinta in dolgih prog na EYOC 2012.

Klemen (torek, 4. 2013 ob 19: 1:3:)
Peter Tušar 4. vmesni čas na radijski kontroli, teče 15 sekund pred Riccardom Scaletom, svetovnim prvakom iz Primiera 2011! Scalet je startal 2 minuti za njim ... Tole bi znala biti odlična naveza za odličen rezultat! GREMO!

Klemen (torek, 4. 2013 ob 19: 1:3:)
Še Pero in Manca. Mathias Peter, ki ga je Pero v Avstriji prehitel za 4. minute, ima trenutno 2. vmesni čas, Manca je tudi močna ... Seveda pa nimamo pojma, kaj se dogaja na progi! Sicer pa imamo nekaj odličnih rezultatov trenutno: Nuša Jeram 5., Monika Ravnikar 3., Kim Kremžar Pančur 6., Blaž Petrovič (15.) in ŽL Šumečki (22.) v res MOČNI konkurenci. Precej tekmovalcev je sicer na progi - precej jih je pa tudi počasnih ... Držimo pesti - najbolj za Moniko in oba naša aduta še na progah!

Klemen (torek, 4. 2013 ob 19: 1:3:)
Nuša Jeram 5. v cilju. Tik pred zmagovalko middla!!! Bravo!

Klemen (torek, 4. 2013 ob 19: 1:3:)
Gašper Rejec 12. na prvem vmesnem času!

Klemen (torek, 4. 2013 ob 19: 1:3:)
Matej v cilju 32.; najboljši med našimi ...

Klemen (torek, 4. 2013 ob 19: 1:3:)
Lazar 7. vmesni čas na prvi kontroli!!! Odlično. Rupnik 20., tudi OK.

Klemen (torek, 4. 2013 ob 19: 1:3:)
Nuša Jeram 5. čas na kontroli za gledalce, malo pred ciljem!!! Bravo!

Klemen (torek, 4. 2013 ob 19: 1:3:)
Katjuša 15. v cilju, nekje na polovici.

Klemen (torek, 4. 2013 ob 19: 1:3:)
Monika Ravnikar 3. v cilju! Kim še vedno 5.!

Klemen (torek, 4. 2013 ob 19: 1:3:)
Veronika trenutno 19. mesto ...

Klemen (torek, 4. 2013 ob 19: 1:3:)
Zaradi prej omenjene težke proge rezultat Kim sploh ne bo slab, čeprav so v cilju šele 4. tekmovalke. Vmesni časi tekmovalk za njo so vsi slabši!

Klemen (torek, 4. 2013 ob 19: 1:3:)
Krhlikar 14., Suzana se bori za 8. mesto trenutno.

Klemen (torek, 4. 2013 ob 19: 1:3:)
Zdi se, da je proga za W2 tehnično preveč zahtevna za tekmovalke, kar je dobra novica za Moniko in Marjeto.

Klemen (torek, 4. 2013 ob 19: 1:3:)
Brina mp. S časom bi sicer prišla na 8. mesto.

Klemen (torek, 4. 2013 ob 19: 1:3:)
Gašperju in Aljoši se nastop ni pretirano posrečil. Sta pa oba v cilju.

Klemen (torek, 4. 2013 ob 19: 1:3:)
Blaž padel na 6. mesto, 4 minute za zmagovalcem srednjih razdalj, pred njimi pa Latvijec še 3 minute!

Klemen (torek, 4. 2013 ob 19: 1:2:)
Kim v cilju. Trenutno tretja. Simon Stanonik 8.

Klemen (torek, 4. 2013 ob 19: 1:2:)
Nina Črnigoj trenutno 4. v cilju. Blaž se še drži na 2. oz. verjetno zdaj 3. mestu.

Klemen (torek, 4. 2013 ob 19: 1:2:)
Takoj za njim Španec ... 4 minute prednosti ... Vseeno pa trenutno 2. mesto! Oba naša pred obema Švedoma! Super!

Klemen (torek, 4. 2013 ob 19: 1:2:)
Opa! In M1S Blaž Petrovič (SLO) took the lead! Lepo to prebrat v živem uradnem blogu!!!! BRAVO! Blaž je ostal nekaj dolžan od srednjih prog. ŽLŠ se drži ob robu prve tretjine trenutno!

Klemen (torek, 4. 2013 ob 19: 1:2:)
Prva švedinja v W1 z velikimi napakami - 90 minut je rabila! Eno mesto več na voljo na zmagovalnem odru. :)

Klemen (torek, 4. 2013 ob 19: 1:2:)
Žan Luka je prehitel Šveda! Za njimi pa so tekmovalci dobili krila! Blaž Petrovič trenutno 2. vmesni čas v tej kategoriji! Španec za njim pa je bil tam že kar 3 minute boljši! Španci so očitno edini vajeni te vročine ...

Klemen (torek, 4. 2013 ob 19: 1:2:)
Brina Foški trenutno 2. čas na vmesni kontroli v W2S! Super! Šumečkemu se do cilja ni uspelo pošlepati za Švedom, ki je trenutno vodilni v M1S! :(

Klemen (torek, 4. 2013 ob 19: 1:2:)
Domen Kavčič, prvi Slovenec v cilju, mp. :(

Klemen (torek, 4. 2013 ob 19: 1:2:)
Kot kaže, so pri nekaterih kategorijah (recimo W1) tehnične težave in zato se vmesni časi ne preikazujejo ... Vmesni časi drugod se kaj dosti ne osvežujejo trenutno ... Novosti o naših ni ...

Klemen (torek, 4. 2013 ob 19: 1:2:)
V kategoriji gimnazijk po več kot uri še nobene tekmovalke na radijski kontroli (na polovici proge) ... Tole bo res doolga razdalja za nekatere.

Klemen (torek, 4. 2013 ob 19: 1:2:)
Nini Črnigoj gre danes nekaj slabše. Na vmesnem času 4./5, zaostaek za 2. mestom pa ni velik.

Klemen (torek, 4. 2013 ob 19: 1:2:)
Šumečki je bil na radijski kontroli 15s za Švedom; torej ga je ujel! Si bo znal pomagati z njim do cilja?

Klemen (torek, 4. 2013 ob 19: 1:2:)
Žan Luka Šumečki (M1S) raztura!!! Trenutno 3. vmesni čas na prvi radijski KT, minuto za vodilnim in 4 minute pred Švedom!!!

Klemen (torek, 4. 2013 ob 19: 1:2:)
Ema Radovan (W1S) na prvi radijski KT - 55:46 (5. mesto).

Klemen (torek, 4. 2013 ob 19: 1:1:)
V M1S pa 12 min/km?! To se ne zdi prav ... Mogoče so jim pa trasirali na karti 1:15k, mislili so pa, da je 1:10k? ;)

Klemen (torek, 4. 2013 ob 19: 1:1:)
Hitrost Šveda do prve radijske KT je 10 minut na kilometer!?

Klemen (torek, 4. 2013 ob 19: 1:1:)
Domen Kavčič (M2) na prvem vmesnem času ... 51:02. 10 minut zaostanka za Kitajcem pred njim.

Klemen (torek, 4. 2013 ob 19: 1:1:)
Kot kaže bo tole zelo dolga dirka. Po 45 minutah samo 1 tekmovalec na radijski kontroli (no, ali pa ne delajo OK :)). V Italiji pred dvema letoma so bile dolge proge samo 10 minut daljše od srednjih, tukaj bo očitno malo drugače. Za naše najboljše je to po moje prednost.

Klemen (torek, 4. 2013 ob 19: 1:1:)
Nič se še ne dogaja na vmesnih časih (tekmovalci imajo 1 do 2 radijski kontroli) ...

Klemen (torek, 4. 2013 ob 19: 1:0:)
Prvi start čez 15 minut. Spremljamo lahko tokrat tudi vmesne čase ...

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.

4. mesto na SP - Monika Ravnikar

sreda, 17. 4. 2013 (Klemen Kenda)

Prvi korak na poti do 4. mesta - zmaga na šolskem prvenstvu za OŠ Komenda in Moniko Ravnikar.

Slovenska reprezentanca na Portugalskem (foto: Aleš Poljanšek).

Peter Tušar v finišu ... Sekundo pred 10. in sekundo za 8. mestom ...

Monika Ravnikar je na srednji razdalji na Svetovnem šolskem prvenstvu v kategoriji (W2 school) dosegla izjemen rezultat - 4. mesto! Tudi ostali člani naše reprezentance so v povprečju nastopili odlično in v splošnem izboljšali slovenske uvrstitve na tem tekmovanju doslej!

Novica OK Komenda.
Novica OK Azimut. 
Fotografije - 2. dan.
Fotografije - 1. dan. 
Blog odprave. 

V prvo polovico so se uvrstili:

  • M1 school (78 tekmovalcev)
    • 9. mesto: Peter Tušar
    • 22. mesto: Andraž Rupnik
    • 34. mesto: Nejc Lazar
  • M2 school (66 tekmovalcev)
    • 13. mesto: Gašper Rejec
    • 27. mesto: Denis Krhlikar
  • W1 school (71 tekmovalk)
    • 13. mesto: Manca Cvek
    • 18. mesto: Katjuša Poljanšek
    • 28. mesto: Nuša Jeram
  • W2 school (62 tekmovalk)
    • 4. mesto: Monika Ravnikar
    • 16. mesto: Marjeta Lipužič
  • M1 selected (67 tekmovalcev)
    • 31. mesto: Žan Luka Šumečki
  • W2 selected (51 tekmovalk)
    • 8. mesto: Brina Foški
    • 10. mesto: Nina Črnigoj

Kaj reči ob tem? 

V primerjavi z letom 2011 so rezultati boljši v M1 school (9. vs. 36.), M1 selected (31. vs. 39.), M2 selected (27. vs. 35.), W1 school (13. vs. 20.), W2 selected (8. vs. 25.), W2 schol (4. vs. 21.). Popravili nismo le rezultata Tajde Foški v W1 selected! Sicer pa so hkrati Peter, Žan Luka, Brina in Monika postavili najboljše slovenske uvrstitve na srednjih progah za Slovenijo na tem tekmovanju doslej. Monikin rezultat pa izenačuje najboljšo slovensko uvrstitev na WSCO.

Cilj reprezentance (1 uvrstitev na zmagovalni oder - med prvih šest) je izpolnjen. Vsi gornji našteti rezultati so odlični, čeprav bo kateri od tekmovalcev rekel, da se mu je nastop ponesrečil. Veseli močna zasedba punc v kategorijah W2, veseli močna zasedba v M1. 

Verjamem, da lahko po uspešnem prvem tekmovalnem dnevu večina tekmovalcev na dolgih progah nastopi bolj sproščeno.

Še to: Herwig Allwinger jr. je dosegel 3. mesto v M2 school! Čestitke!

Komentarji (12)

Aleš (torek, 4. 2013 ob 19: 1:9:)
NEkaj slikdanašnjega dne, ostalo sledi

https://picasaweb.google.com/107282960318994253687/WSCODay4Long?authuser=0&authkey=Gv1sRgCLSM5dGagdT4zQE&feat=directlink


Jaka (torek, 4. 2013 ob 19: 0:8:)
So me dekleta in pubeci tako navdušili, da si bom danes vzel čas in pošiljal vzpodbujajoče misli.

P.S.:Zmagovalec M1 Selected je še pred mesecem dni treniral v Sloveniji.

Valter (torek, 4. 2013 ob 18: 0:9:)
Bravo! Izgleda, da se je "teženje" trenerjev in staršev obrestovalo ;)Držimo pesti še za v petek.

jona (torek, 4. 2013 ob 17: 2:1:)
Čestitke vsem in držimo pesti za stopničke!

Tibor (torek, 4. 2013 ob 17: 2:0:)
Čestitke vsem!V petek pa še stopničko višje vsi!Srečno!

Ajda (torek, 4. 2013 ob 17: 1:7:)
Bravo naši! To pa so razveseljujoče novice in to že po prvem tekmovalnem dnevu. :)

Klemen (torek, 4. 2013 ob 17: 1:5:)
Mogoče še to, konkurenca med šolami sploh ni slaba! V M16 so - 2., 5., 17., 18. z EYOC-a ... + še odlični Švedi ... Zelo podobno tudi med dekleti ...

Klemen (torek, 4. 2013 ob 17: 1:4:)
Neuradni rezultati so tu: http://goo.gl/1IRFJ

Zmrz-lee (torek, 4. 2013 ob 17: 1:4:)
Bravo, čestitke vsem! V petek gre lahko samo še na boljše! :-)

Aleš Čerin (torek, 4. 2013 ob 17: 1:4:)
Hu, moja "konkurentka" v zimski ligi četrta! Bravo Monika! Čestitke tudi ostalim. Krasni rezultati.

Klemen (torek, 4. 2013 ob 17: 1:4:)
Res je, v letu 2011 je bila drugačna slika. Upam pa, da se bo v petek odprlo tudi tistim, ki so danes delali večje napake.

Dušan (torek, 4. 2013 ob 17: 1:4:)
Veseli tudi to, da smo se odlepili od zadnjih mest, nikogar ni prav na repu razvrstitve v nobeni kategoriji. Čestitke vsem!

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.

IOF o šolskem prvenstvu

torek, 16. 4. 2013 (Klemen Kenda)

Poglejte si IOF novico. Prvič se je zgodilo, da se je IOF prek svoje spletne strani oglasila v zvezi s šolskim prvenstvom. Objavila je tudi 2 nova bulletina in objavila bo rezultate!

Komentarji (6)

Matic (torek, 4. 2013 ob 17: 1:3:)
Bravo naši, kar tako naprej!!!

Klemen (torek, 4. 2013 ob 17: 1:2:)
Par odličnih nastopov je že za nami, nekaj naših dobrih pa še čaka. Trenutno najboljša Monika Ravnikar, 3. v W2 school ... Tudi Brina Foški in Nina Črnigoj odlični, 7. in 9., Marjeta Lipužič trenutno 9.

Peter (torek, 4. 2013 ob 16: 2:3:)
internet je plaçljiv... potrpezljivost :)

Klemen (torek, 4. 2013 ob 16: 2:2:)
Internet so dobili, blog se je osvežil ...

Klemen (torek, 4. 2013 ob 16: 1:6:)
Sicer je z ekipo vse OK, s pomočjo staršev in skrbnikov po klubih rešujemo tudi manjše birokratske težave ...

Klemen (torek, 4. 2013 ob 16: 1:6:)
Internet očitno Portugalcem manjka ... Novice iz Monte Gorda so skope ...

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.

Odhod na WSCO

ponedeljek, 15. 4. 2013 (Klemen Kenda)

Idrijsko-cerkljanska naveza že na Portugalskem.

Danes smo na Portugalsko odpravili še zadnje otročke - glavnino reprezentance in OŠ Komenda, že včeraj pa so na Svetovno prvenstvo osnovnih in srednjih šol v Monte Gordo odpotovali predstavniki idrijsko-cerkljanske naveze GJV Idrija in OŠ Cerkno.

Z ekipo je tudi novinarka Tajda Foški, ki se bo - če ne drugače - oglašala prek bloga.

Nekaj detajlov si lahko preberete tudi na Suzaninem blogu.

Naše ekipe so tudi letos odlično pripravljene, vsem tekmovalcem želimo, da bi v tekmi s samim sabo zmagali. 

Komentarji (0)

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.


Lepo vabljeni, da se nam pridružite na letošnjem orientacijskem taboru.
Tabor bo potekal v Dolenjskih Toplicah v Taboru Mojca, med sredo 26. 6. in nedeljo 30. 6. 2024.

Preliminarne prijave zbiramo do 15.3., preko obrazca: https://forms.gle/nXoG1zyhvn5Y8ApU9
Dokončno pa so prijave odprte do 15.5.


 2024
 2022
 2020
 2019
 2018
 2017
 2016
 2015
 2014
 2013
 2012
 2011
 2009
 2008