Shema strani | Kontakt | Obveščevalne liste | Povezave | Oglaševanje | Webmaster | English

Partnerji:

Mednarodna orientacijska zveza Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih Zvez Fundacija za šport Ministrstvo za šolstvo in šport
Domov / Reprezentance / Mladinska OT

Mladinska OT

Odprave:

  • CEYOC, 5. - 7. april, Csakvar (HUN)
  • Alpe Adria, 7. - 9. junij, Fürstenfeld (AUT)
  • EYOC, 21. - 24. junij, Szczecin (POL)
  • JWOC, 30. junij - 7. julij, Pilsen (CZE)
  • SEEOC, 28. avgust - 1. september, Bergama (TUR)

 

  • TK mednarodni in domači
    • TK Kras, 23. - 25. februar, Kras
    • TK JWOC, 27. april - 2. maj, Pilsen (CZE)
    • TK Prekmurje, 3. - 5. maj, Prekmurje
    • TK Obala, 31. oktober - 3. november, Slovenska obala

Testiranja 2000m
V dogovoru z mladinskim selektorjem je možna organizacija dodatnih testiranj v organizaciji klubov/skupine posameznikov. Vodjo testiranja in ustreznost proge potrdi selektor mladinske reprezentance.

  • 1 - Sežana (23. 2.) ob 09:00
  • 2 - Maribor (3. 5.) ob 10:00
  • 3 - Koper (31.10.) ob 10:00
 

 

Youth meeting v okviru Erasmus+ projekta

torek, 30. 6. 2015 (OZS)

Erasmus+ program.

Logotip avstrijske agencije.

Logotip projekta.

Lovčen, Črna Gora, 27. 5. - 3. 6. 2015. Skupina mladih in malo manj mladih orientacistov iz več slovenskih klubov se je udeležila Youth meeting srečanja v okviru Erasmus+ projekta. Srečanje je potekalo od 27.05. do 03.06.2015 na Lovčenu v Črni gori v organizaciji Steirischer Orientierungslaufverband (Štajerska orientacijska zveza) iz Avstrije. Srečanje je bilo v celoti financirano s strani Evropske zveze v okviru Erasmus+ projekta.

Poleg slovenskih orientacistov so se srečanja udeležili še orientacisti iz Avstrije, Romunije, Črne gore, Albanije, Kosova in Madžarske. Vsaka ekipa je bila sestavljena iz mladih orientacistov ter njihovih trenerjev oz. mentorjev. Namen srečanja je bil spoznavanje in druženje mladih iz različnih delov Evrope ter preko različnosti najti skupne točke. Skupni imenovalec vseh sodelujočih je bil orientacijski tek, tako da smo na podlagi orientacijskega teka lažje opravili začetno spoznavanje in kasneje v mešanih skupinah obdelali več različnih tem, ki zanimajo in težijo mlade širom Evrope. Tako so mladinci obdelali problematike športa, promocije športa, drog, interneta, prehrane, študija v tujini, prostega časa. Zaradi sodelujočih iz različnih kulturnih in socialnih sredin so bili rezultati delavnic zanimivi in poučni. Prav tako smo sodelujoči pripravili predstavitve svojih držav, večere pa preživeli v druženju in zabavi.

Udeleženci iz držav z bogatejšo orientacijsko tradicijo (Slovenija, Avstrija, Madžarska, Romunija) smo svoje orientacijsko znanje delili z ostalimi manj veščimi orientacije (Albanija, Kosovo, Črna gora) tako v tekmovalnem kot organizacijskem smislu, saj so udeleženci iz teh držav še v fazi ustanavljanja svojih nacionalnih orientacijskih zvez in so bili veseli vsake informacije ter nasveta v tej smeri. Organizirali smo več treningov in se udeležili dveh mednarodnih orientacijskih tekem (Montenegro Adriatic Open (tri tekme v Sv. Štefanu in Lovčenu) in Albania Open (dve tekmi v Skadru). Vsi udeleženci so dobili tudi Youthpass potrdilo. Youthpass je potrdilo, ki priznava neformalno izobrazbo pridobljeno preko takih srečanj mladih tako v socialnem, izobraževalnem in poslovnem okolju.

Srečanje je bilo zanimivo in poučno. Stkala so se mnoga nova znanstva in prijateljstva, ki se bodo skozi leta preko orientacijskega teka le še krepila.

This project was financed with support of the European commission. The responsibility for the content of this publication (message) lies only with the author; the commision is not responsible for the further use of the content.

Komentarji (0)

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.

EYOC 2015

ponedeljek, 29. 6. 2015 (OZS)

Mark v cilju dolgih prog.

Lara po prvi predaji štafet.

Na tole še čakamo ...

Občutki po nastopu na EYOC-u so mešani. Večina slovenskih nastopov se je ponesrečila, kljub temu pa smo dosegli nekaj lepih uspehov. Mark Bogataj je s 44. mestom na dolgi razdalji efektivno dosegel najboljši slovenski rezultat v M18, solidna sta nastopila Žan Ravnikar in Matic Blaž v M16. Odlično je tekla na štafeti Lara Gantar.

Oglejte si arhiv vseh rezultatov.

Od Marka mesto boljši rezultat ima sicer Jaka Piltaver, vendar ga je dosegel v neprimerljivo šibkejši konkurenci. Prav tako se je Mark s tem rezultatom uvrstil v prvo polovico tekmovalcev. Žan je dosegel 2. najboljši rezultat na dolgih progah v M16, boljši je bil zgolj Peter Tušar pred 3 leti. Tudi rezultat Matica Blaža je pri vrhu lestvice. Pri dekletih v preteklosti izstopata rezultata Nuše Jeram, naše pa so se tokrat ob večji konkurenci odrezale bolje kot ostala dekleta v preteklosti. Na sprintu je slika malenkost slabša, vendar podobna.

Štafete je Lara začela z odličnim tekom, s katerim je postavila čas blizu prve polovice tekmovalk, vendar sta imeli Monika in Urša več težav z napakami. Vseeno so prvič v zgodovini punce prehitele več kot 2 ekipi ... Fantje so bili po povprečnih nastopih Stanonika in Bogataja sicer dobro na poti, da prehitijo nekaj konkurenčnih reprezentanc, vendar je Žan po napakah v začetnem delu spustil tempo in hranil moči za sprint.

Komentarji (0)

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.


Lepo vabljeni, da se nam pridružite na letošnjem orientacijskem taboru.
Tabor bo potekal v Dolenjskih Toplicah v Taboru Mojca, med sredo 26. 6. in nedeljo 30. 6. 2024.

Preliminarne prijave zbiramo do 15.3., preko obrazca: https://forms.gle/nXoG1zyhvn5Y8ApU9
Dokončno pa so prijave odprte do 15.5.


 2024
 2022
 2020
 2019
 2018
 2017
 2016
 2015
 2014
 2013
 2012
 2011
 2009
 2008