Shema strani | Kontakt | Obveščevalne liste | Povezave | Oglaševanje | Webmaster | English

Partnerji:

Mednarodna orientacijska zveza Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih Zvez Fundacija za šport Ministrstvo za šolstvo in šport
Domov / Reprezentance / Mladinska OT

Mladinska OT

Odprave:

  • CEYOC, 5. - 7. april, Csakvar (HUN)
  • Alpe Adria, 7. - 9. junij, Fürstenfeld (AUT)
  • EYOC, 21. - 24. junij, Szczecin (POL)
  • JWOC, 30. junij - 7. julij, Pilsen (CZE)
  • SEEOC, 28. avgust - 1. september, Bergama (TUR)

 

  • TK mednarodni in domači
    • TK Kras, 23. - 25. februar, Kras
    • TK JWOC, 27. april - 2. maj, Pilsen (CZE)
    • TK Prekmurje, 3. - 5. maj, Prekmurje
    • TK Obala, 31. oktober - 3. november, Slovenska obala

Testiranja 2000m
V dogovoru z mladinskim selektorjem je možna organizacija dodatnih testiranj v organizaciji klubov/skupine posameznikov. Vodjo testiranja in ustreznost proge potrdi selektor mladinske reprezentance.

  • 1 - Sežana (23. 2.) ob 09:00
  • 2 - Maribor (3. 5.) ob 10:00
  • 3 - Koper (31.10.) ob 10:00
 

 

Dan sprintov v Škofji Loki

torek, 29. 5. 2012 (OZS)

Robert Merl (AUT) v finalu sprinta na WOC 2011 v Franciji v Chamberyju, v bližini katerega bomo prespali na poti na EYOC.

2. junija bomo ogranizirali dan sprintov v Škofji Loki. Zbrali se bomo ob 10h v Škofji Loki (pred dvorano Poden). Udeležba je obvezna za vse člane reprezentanc (EYOC/JWOC).

Vsi udeleženci (tudi ostali mladinci ali drugi) potrdite svojo udeležbo na kontaktni naslov mladinske reprezentance (mladinska@orientacijska-zveza.si).

Program:

  • EYOC sprint repriza
  • sprint Podlubnik
  • sprint Kamnitnik

Med vsakim sprintom bo nekaj odmora, da boste zmogli štartati "na polno". S seboj imejte hrano za kosilo in predvsem dovolj tekočine!

Komentarji (3)

Klemen (torek, 6. 2012 ob 01: 1:6:)
Proga 1: Podlubnik (3km). Proga 2: Škofja Loka (M16/W16 z EYOC 2006). Proga 3: Kamnitnik (2,4km, 150m višine, tehnično zelo zahtevna).

Klemen (torek, 6. 2012 ob 01: 0:3:)
Obeta se kar pestra udeležba. Večina EYOC/JWOC kandidatov pride ...

Klemen (ponedeljek, 5. 2012 ob 29: 1:4:)
Prisotnost na "sprint dnevu" sicer lahko potrdite tudi kar med komentarji.

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.

Kako do kategorizacije?

sreda, 23. 5. 2012 (Klemen Kenda)

Mladi športniki imajo možnost doseči kategorizacijo mladinskega in perspektivnega razreda (izjemoma verjetno tudi državnega ali mednarodnega). Kako?

Mladinski razred

Športnik mladinskega razreda je naziv, ki ga dobi športnik mladinec ali kadet na osnovi uvrstitve na svetovnih in evropskih mladinskih prvenstvih, določenih uradnih mladinskih mednarodnih tekmovanjih, mladinskih državnih prvenstvih, doseženega mladinskega državnega rekorda ali drug dosežek, če je to v kriterijih za posamezno športno panogo ali disciplino posebej opredeljeno.

Naziv športnik mladinskega razreda dobi tudi športnik "mlajši član" na osnovi uvrstitve na tekmovanjih enakega ranga kot športnik mladinskega razreda, vendar v kategoriji "mlajših članov".

Status športnika mladinskega razreda traja eno leto (12 mesecev).

Možnost pridobitve:

  • EYOC, JWOC - uvrstitev v prvo polovico uvrščenih
  • uradno tekmovanje v koledarju IOF (AA, SEEOC, tudi WRE; skratka tekmovanje, ki je na koledarju IOF) - uvrstitev v prvo tretjino uvrščenih
  • DP - 1. - 6. mesto, če je to v prvi tretjini uvrščenih in DP štafete - 1. - 3. mesto, če je to v prvi tretjini uvrščenih (dodatni pogoj je še, 

Perspektivni razred

Športnik perspektivnega razreda je naziv, ki ga dobi športnik mladinec ali kadet na osnovi uvrstitve na svetovnih in evropskih mladinskih prvenstvih, svetovnih ter evropskih rang lestvicah in doseženega svetovnega ali evropskega mladinskega rekorda ali drug dosežek, če je to v kriterijih za posamezno športno panogo ali disciplino posebej opredeljeno.

Naziv športnik perspektivnega razreda dobi tudi športnik "mlajši član" na osnovi uvrstitve na svetovnih ali evropskih prvenstvih "mlajših članov" ali drug dosežek, če je to v kriterijih za posamezno športno panogo ali disciplino posebej opredeljeno. 

Naziv športnik perspektivnega razreda dobi tudi športnik "član" na osnovi uvrstitve na svetovnih prvenstvih, če je to v kriterijih za posamezno športno panogo ali disciplino posebej opredeljeno.

Možnost pridobitve:

  • 1. - 3. mesto EYOC
  • 1. - 4. mesto JWOC

Kakšna mora biti najmanj konkurenca na DP?

Športniku se za pridobitev statusa kategoriziranega športnika v individualnih športnih panogah upošteva dosežek na državnem prvenstvu ali državnem pokalnem prvenstvu pod pogojem, da je na tekmovanju aktivno sodelovalo najmanj šest (6) posameznikov ali ekip v določeni športni panogi oziroma disciplini in da so bili najmanj štirje uvrščeni, ob upoštevanju konkurence v morebitnih predhodnih kvalifikacijah za uvrstitev na glavno tekmovanje.

Komentarji (0)

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.

Norveški časi na 3km

torek, 22. 5. 2012 (Klemen Kenda)

Rok je poslal link na razpredelnico časov norveških orientacistov na 3km. Najboljši v M16 tečejo pod 10 minut. Najboljše punce okoli 11:30. Pri moških M18 pade že kakšnen pod 9 minut, pri dekletih okoli 11 minut. Najboljši v sprintu tečejo okoli 8:30, Olav Lundanes ima rekord 8:55. Najboljša ženska teče 9:34, se pa najde tudi kakšna orientacistka za A finale svetovnega prvenstva, ki teče okoli 11:00.

Kje smo pa mi? Nekateri vaši časi so že zelo dobri. 

Komentarji (0)

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.

Evropsko prvenstvo v Falunu

sreda, 16. 5. 2012 (Klemen Kenda)

Simone Niggli pa zopet in še vedno najboljša ...

Anders Nordberg. Še en skoraj veteran v vrhu ... Kje so pa mlajši?

Na krasnih švedskih terenih poteka letos Evropsko prvenstvo v OT (EOC). Eva Jurenikova in ostali organizatorji so marsikoga že pred prvenstvom navdušili nad fenomenalnimi tereni v tem videu.

Od ponedeljka so se zvrstile že kvalifikacije v vseh treh disciplinah (sprint, srednje, dolge proge), od jutri dalje pa so na sporedu finala. Tekmovanje je možno spremljati v živo s pomočjo kamere, radia, vmesnih časov in GPS sledenja.

EOC se zaključuje v nedeljo s štafetno preizkušnjo.

Zanimivo je, da svetovni vrh še vedno uspešno krojijo 32, 33, 34, 36-letniki (Niggli, Hausken, Nordberg, Guergiou, Rantanen). No, pa tudi mladih upov je nekaj. :) Kako je pa pri nas? Selektor je kljub svojim skoraj 100 kilogramom še vedno konkurenčen tudi najbolj gibčnim mladincem ... Očitno bo potrebna ena stava. :)

Komentarji (3)

Klemen (ponedeljek, 5. 2012 ob 23: 1:3:)
Zanima me, če je tudi Jerca hitrejša od mladink ... :)

Jerca (ponedeljek, 5. 2012 ob 23: 0:0:)
Ja. Stava naj bo! :)

Klemen (ponedeljek, 5. 2012 ob 18: 1:6:)
Olav malo rešuje situacijo ... :)

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.

Rok na 10mili

petek, 11. 5. 2012 (Klemen Kenda)

Ne najhitrejši, vendar skoraj najlepši predstavnik ekipe NTNUI 5 na 10mila.

Analiza tekme s pomočjo 2D rerun. Rok se je primerjal kar z zmagovalno ekipo Halden SK. :)

Verjetno ste vsi zasledili, da je prejšnji vikend potekala legendarna 10mila. Na njej je zelo dobro tekel (kljub 2 velikim napakam) Rok Močnik. Preberite si njegov Attackpoint zapis o tem podvigu, ki je koristen zaradi možnosti analize s pomočjo 2Drerun in podobnih orodij, ki vam bodo kmalu na voljo ob uporabi GPS loggerjev.

Rok je na 10mili tekel za svoj norveški klub (NTNUI), ki je športno društvo na tamkajšnji univerzi, kjer študira. Študij v tujini je dobra priložnost za slovenske orientaciste, ki se želijo izpopolniti v orientaciji, presenetljivo pa ga doslej še ni bilo junaka, ki bi se odločil za tovrstno izmenjavo. Rok je sicer v Trondheim prvič prišel že pred skoraj 2 letoma in tam ima odlične pogoje za študij, prav tako pa so odlični pogoji tudi za organizirane treninge. Možnost za delo s karto ime 3-4x tedensko (včasih znotraj kluba, včasih na tekmah, ki jih organizirajo drugi klubi/skupnosti) ... NTNUI pa mu nudi možnost treningov v fitnesu, skupinske vadbe zunaj, treningov v dvorani ipd. 

Roka sem poprosil, da kaj več pove o tem ...

V Sloveniji je kar normalna praksa, da si kakšen od študentov privošči semester ali dva študija v tujini. Zakaj ne bi teh programov izkoristili za orientacijo? Primeri uspešnih orientacistov, ki so jih gostile naše univerze (Jaime, ki je pred leti nastopal za OK Azimut, Michal, ki je lani popestril dogajanje v Sloveniji in je šel z reprezentanco na odpravo v Srbijo, Radim, ki že nekaj časa skrbi za postavljanje KT na trening kampih ...).

Mimogrede še to - hrvaški as (kmalu ga bo kupil baje OK Azimut) Matjaž Štanfel je štartal v prvi predaji 10mile in bil skoraj do cilja v vodilnem delu glavnine (na vmesnih časih je bil 6.) ... Malo mu je manjkalo do večne slave, če bi v cilj prišel prvi, žal pa je naredil napako tik pred ciljem. Matija Razum, ki ga tudi najdete na AP, pa je nastopil na tekmi WRE na Kalniku na Hrvaškem, kjer mu kljub po njegovih besedah slabem nastopu uspelo preseči mejo 600 točk, ki pomeni rangiranje na IOF WRE lestvici. Spremljajte ga na AP, se boste česa naučili. 

Pa še ena domača novička. Jan potuje na JWOC 2012! Srčno upamo, da bo tam uspel izkoristiti svojo hitrost!

Komentarji (0)

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.

Sprint dan v Škofji Loki

sobota, 5. 5. 2012 (OZS)

Blaž Grah je na EYOC 2006 dosegel enega najboljših slovenskih rezultatov na EYOC, 35. mesto v sprintu. Boljša je bila edino Ana Jesenko na dolgi razdalji in kasneje v šprintih Tibor.

Tudi trenerka Jerca je tekmovala na EYOC 2006.

Ker vsem manjka sprint treningov, bomo poskusili pred DP šprint (najverjetneje v soboto, 2. 6., mogoče pa tudi že teden prej) v Škofji Loki, prizorišču EYOC 2006, organizirati trening dan za šprinte. Pričeli bomo s simulacijo EYOC sprinta iz leta 2006, nadaljevali pa še z dvema drugima progama.

Med komentarje zapišite, če imate kakšne velike zadržke glede omenjenih datumov. Sprinti bodo potekali 3x 15 minut, tako da bi morali biti povsem pri stvari za DP sprint, ki bo naslednji dan.

EYOC in JWOC sprinta bosta potekala po centru mest Meymac (preverite google maps ali open street map) in v centru Košic, kjer pa že obstaja o-karta!

Naš letošnji cilj med šprinti EYOC je 45. - 60. mesto, upamo pa tudi na kakšno presenečenje. :)

Avtor fotografij je Samo Vodopivec.

Komentarji (4)

Leon (ponedeljek, 5. 2012 ob 09: 2:2:)
Azimutovim je OK.

Andrej (ponedeljek, 5. 2012 ob 09: 2:2:)
Mene ne moti niti datum, niti dejstvo, da je dan pred DP

Peter (ponedeljek, 5. 2012 ob 09: 1:6:)
men je datum všeč

Klemen (ponedeljek, 5. 2012 ob 09: 1:3:)
Torej, datum bo ok? Dan pred DP sprint ali ne?

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.

Po TK4

petek, 4. 5. 2012 (OZS)

Te dni oddajemo prijave za EYOC/JWOC. Od selekcijskih tekem je pred nami samo še DP dolge/štafete ... Mi pa tehtamo ocene, tehniko in zanesljivost vas - mladincev. Kdo gre z nami in kdo ne? Kdo naj si nabere izkušnje za prihodnja leta?

Med dokumenti smo posodobili selektorjeve ocene, klavrno stanje z domačimi nalogami in pa tekaške rezultate na 3km.

Komentarji (0)

Ime:
Geslo:



* Za geslov vtipkaj kratico zveze.


Lepo vabljeni, da se nam pridružite na letošnjem orientacijskem taboru.
Tabor bo potekal v Dolenjskih Toplicah v Taboru Mojca, med sredo 26. 6. in nedeljo 30. 6. 2024.

Preliminarne prijave zbiramo do 15.3., preko obrazca: https://forms.gle/nXoG1zyhvn5Y8ApU9
Dokončno pa so prijave odprte do 15.5.


 2024
 2022
 2020
 2019
 2018
 2017
 2016
 2015
 2014
 2013
 2012
 2011
 2009
 2008